Οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου του Βορρά έμοιαζε να περιμένουν καιρό, μια τέτοια στιγμή. Ήρθε η στιγμή της ποδοσφαιρικής ωρίμανσης, όλης της οικογένειας του ΠΑΟΚ, από τον αρχηγό του, μέχρι την διοίκηση και τον τελευταίο οπαδό, να επικρατήσει με επιβλητικό τρόπο απέναντι στον ανταγωνιστή του, δίχως να δώσει το παραμικρό δικαίωμα να τον αμφισβητήσει κάποιος. Οι Θεσσαλονικείς πανάξια και δίκαια θα πάρουν τον φετινό τίτλο, δίχως να μπορεί κανείς να πει κουβέντα. Κέρδισε μέσα-έξω τον Ολυμπιακό, μέσα την ΑΕΚ, ενώ έμεινε όρθιος και στο ΟΑΚΑ, όπου θεωρώ πως μπορεί κι εκεί να κέρδιζε, αν δεν έμενε με δέκα ποδοσφαιριστές.

Το ποδόσφαιρο, όπως και η ζωή είναι στιγμές. Ο ΠΑΟΚ περίμενε καρτερικά τη δική του για να μπορέσουν οι οπαδοί του να πανηγυρίσουν με την ψυχή τους τον τίτλο και δικαίως το έκαναν. Οι ποδοσφαιριστές του είχαν τη λάμψη στα μάτια που επιβάλλεται να έχουν οι παίκτες μιας πρωταθλήτριας ομάδας. Ήταν οι καλύτεροι γιατί το πίστευαν και το έβγαλαν στο χορτάρι της Τούμπας. Με έναν επιβλητικό τρόπο, ο Δικέφαλος του Βορρά καθοδηγούμενος από έναν προπονητή που έχει δουλέψει σκληρά. Μπορεί να είπε πολλά αυτό το διάστημα από πέρσι μέχρι φέτος που αδίκησε ο ίδιος τον εαυτό του, όμως συνέχισε να δουλεύει και να περνάει στους παίκτες του το δικό του αίσθημα. Πως η ομάδα του ήταν καλύτερη. Όπως πρέπει να κάνει κάθε προπονητής για την ομάδα του.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός σαν καινούρια ομάδα πλέον, παρότι έχει στις τάξεις του παίκτες με τίτλους και διακρίσεις, όχι τόσους πολλούς πλέον όσους στο παρελθόν, δεν έδειξε ψυχικά προετοιμασμένος για ένα τέτοιο παιχνίδι. Όπως ομολόγησε και ο ίδιος ο Μαρτίνς το ματς τελείωσε στο πρώτο γκολ. Ο Πορτογάλος πήρε ένα δίκαιο ρίσκο με τον Νάτχο και ορθώς έπραξε κατά τη γνώμη μου. Για να μην υπάρχουν αυταπάτες, στην επανάληψη φάνηκε πως ούτε και με τον Καμαρά, θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική η εικόνα. Οι εξαιρετικά κακές μεταβάσεις από επίθεση σε άμυνα για τον Ολυμπιακό και η αδυναμία των Λάζαρου και Ποντένσε ν’ ακολουθήσουν τα μπακ του ΠΑΟΚ, ήταν κομβικής σημασίας για την έκβαση του αγώνα.

Όταν μόλις στο 3ο λεπτό, ο Βιεϊρίνια κάνει κούρσα και ο Ποντένσε δεν υπάρχει καν στη φάση για να τον καταδιώξει, έστω και αυτό το γκολ που χρειάστηκε και η κόντρα στο πόδι του Νάτχο για να περάσει πάνω από τον Σα, δεν υπάρχουν πολλά να πεις. Ο Λάζαρος και ο Ποντένσε δεν είχαν κουράγια από την αρχή να παρακολουθήσουν τον αγώνα, ο Γκιγιέρμε πελαγοδρομούσε και δυστυχώς για τον Ολυμπιακό ο Φορτούνης έμοιαζε πολύ λίγος σε αυτό το ματς για να πάρει την κατάσταση στα πόδια του. Η εικόνα του με τις αναίτιες πτώσεις θεωρώ πως ήταν τουλάχιστον θλιβερή, ακόμα και για φίλους του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί του χρόνου να έχουν πολύ καλή ομάδα, αν μπορέσουν να αποκτήσουν ένα σημείο αναφοράς στην επίθεση, ή αν μπορέσουν να λειτουργήσουν καλύτερα ως ομάδα, με την προϋπόθεση πως θα βρεθούν ποδοσφαιριστές που να έχουν το εύκολο γκολ. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ με τον Άκπομ να πιάνει την ευκαιρία από τα μαλλιά, εμφανίζεται ακόμα καλύτερος στον β’ γύρο, μιας και ο Άγγλος για μια ομάδα όπως λειτουργεί ο Δικέφαλος του Βορρά, εξελίσσεται σε πιο πολύτιμο και από τον Πρίγιοβιτς, έστω και αν αυτό που γράφω μπορεί να είναι άδικο για τον Σέρβο, μιας και ξελάσπωσε τον ΠΑΟΚ στον δύσκολο πρώτο γύρο. Η διαφορά που απέκτησε ο ΠΑΟΚ τον έκαναν να αισθάνεται πιο ήρεμος, αλλά σίγουρα σημασία έχει πως είναι και καλύτερη ομάδα από Ολυμπιακό και ΑΕΚ φέτος, με διαφορά.

Το ενδιαφέρον πλέον πέφτει στο τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός στο Europa League, τι μπορεί να κάνει η ΑΕΚ για να του αποσπάσει τη 2η θέση. Αυτή η μάχη θα έχει το ενδιαφέρον της, με το ματς στο Καραϊσκάκη την προσεχή εβδομάδα, να έχει τον χαρακτήρα ενός καταλυτικού αγώνα των πλέι-οφ τα προηγούμενα χρόνια για το 2ο εισιτήριο του Champions League. H Ένωση νίκησε αγκομαχώντας τον ΟΦΗ, είχε απώλεια πάλι με τον Χουλτ, ενώ ο Ολυμπιακός θα πάει στο ντέρμπι έχοντας αγώνα την Πέμπτη. Για να φτάσουν στο επίπεδο του ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν, χρειάζεται σοβαρή δουλειά και στοχευμένες προσθήκες και σίγουρα όχι μεταγραφές του σορού.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube