Η ΑΕΚ με βάση το ρόστερ που έχει, αλλά και με μία-δύο κινήσεις που ευελπιστώ ακόμα να πραγματοποιήσει θα έχει καλύτερο υλικό από πέρσι. Οι δυσλειτουργίες που παρατηρούνται αυτή την εποχή, ως έναν βαθμό είναι απόλυτα λογικές. Κανένας ποδοσφαιριστής δεν γίνεται αυτή την εποχή να βρίσκεται σε φόρμα, ύστερα από μία τόσο επίπονη σεζόν, όπως ήταν η προηγούμενη, ειδικά από την ώρα που το...κουπί το τράβηξαν συγκεκριμένοι παίκτες. Σίγουρα υπάρχουν τομείς που προβληματίζουν ακόμα, αλλά τίποτε δεν διορθώνεται αν δεν πέσει σκληρή δουλειά και αν δεν κατανοήσουν πλήρως τα «θέλω» του προπονητή οι παίκτες.

Η εκκίνηση του αγώνα με τον Ηρακλή και κατ’ επέκταση το πρώτο μέρος ήταν κάτι που δεν θα ήθελε κανένας Ενωσίτης να ξαναδεί. Οι παίκτες χρειάστηκαν περίπου 15’ για ν’ αντιληφθούν τι σύστημα παίζει ο καθένας και πού βρίσκεται ο χώρος ευθύνης του καθενός. Από το 17’ και ύστερα έγινε ξεκάθαρο πως η «Ένωση» παίζει 4-1-4-1. Επίσης κάτι στο οποίο είχε δίκιο ο Κετσπάγια ήταν το γεγονός πως στο διάστημα του πρώτου ημιώρου, οι ποδοσφαιριστές δεν προσπάθησαν να πιέσουν τον αντίπαλο. Υπήρξαν στιγμές στο πρώτο 20λεπτο που ο Ηρακλής έμοιαζε με... Μπάγερν, αφού οι παίκτες της ΑΕΚ, απλά παρακολουθούσαν. Τέτοια νοοτροπία, δεν επιτρέπεται ούτε μέσα, ούτε έξω από το ΟΑΚΑ. Οι ποδοσφαιριστές της Ενωσης πρέπει να είναι 100% μέσα στο ματς από την αρχή. Επιπλέον είναι υποχρεωμένοι να συγκεντρώνονται σε αυτά που τους ζητάει ο προπονητής τακτικά. Φέτος θα κριθούν πολύ πιο αυστηρά και τέτοια ζητήματα, δεν μπορεί να υπάρχουν.

Αυτό το σύστημα, έστω και αν δεν λειτούργησε στο πρώτο μέρος, πρέπει να το δουλέψει η ΑΕΚ. Θα υπάρξουν παιχνίδια, ειδικά με αντιπάλους σαν τον Ηρακλή, που η Ενωση, θα έχει τη δυνατότητα να παίξει δύο χαφ μπροστά από τον κόφτη, που θα είναι ικανά να ταϊσουν τον επιθετικό, ώστε ν’ ανοίξει το ματς, να έρθει το πρώτο γκολ και όλα να γίνουν στη συνέχεια πολύ πιο απλά.Επίσης θέλω να επισημάνω κάτι ακόμα. Δε νοείται να υπάρχουν αντεπιθέσεις με τέτοιες προϋποθέσεις και να μην τελειώνουν αυτές, τουλάχιστον με τελική προσπάθεια αν όχι με γκολ.

Στα πολύ θετικά ήταν ο Αλμέιδα. Η γενικότερη παρουσία του μέσα στο γήπεδο δείχνει έναν ποδοσφαιριστή που ήδη βρίσκει την φυσική του κατάσταση, έχει αρχίσει να αφομοιώνει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Τα γκολ που μπορεί να βάλει εκείνος θα κάνουν τεράστια διαφορά στη φετινή ΑΕΚ. Σημείωσε ένα εξαιρετικό γκολ από πάρα πολύ δύσκολη γωνία το οποίο μάλιστα έχει αρχίσει να πανηγυρίζει με το που έπιασε την κεφαλιά. Πράγμα που αποδεικνύει πώς είναι σίγουρος για τις κινήσεις του και για τα τελειώματα του.

Εκείνος που μου άφησε εξαιρετική εντύπωση και γενικά το κάνει μόλις μπαίνει στο γήπεδο με την πρώτη επαφή με την μπάλα είναι ο Πατίτο. Παρά το γεγονός πως χρειάζεται ακόμα δύο εβδομάδες σύμφωνα με τον Κετσπάγια, δείχνει πως σαν εξτρέμ στα καλά του είναι μία σκάλα πιο πάνω για την συγκεκριμένη θέση από τους ήδη υπάρχοντες στην ΑΕΚ. Ακόμα κι αρκετές μπαλιές που δεν βρήκαν συμπαίκτη ήταν εξαιρετικές, μία κόπηκε στο «τσακ» και μία ήταν πανέξυπνη αλλά κανένας συμπαίκτης του δεν έκανε κίνηση στον χώρο, είχε συμμετοχή σημαντική στο 3ο γκολ και δείχνει πώς μπορεί να γίνει μαζί με τον Αλμέιδα, ο παίκτης που θα κάνει πραγματική διαφορά. Κάτι ακόμα. Αν ειδικά ο Μπαρμπόσα δεν συνέλθει άμεσα, δε νομίζω να είναι δίκαιο ο Πλατέλλας να κάθεται πάγκο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.