O Oλυμπιακός δεν έχασε κάτι ως προς την πρωτιά του ομίλου και αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Με το αποτέλεσμα που είχε η Φενέρ με την Αντβέρπ είναι πιθανό να μην έχει και καμία απολύτως ζημιά, αν μάλιστα στο ματς σε δεκατέσσερα βράδια στο Φάληρο, πάρει τη ρεβάνς από τους Γερμανούς. Υπάρχουν όμως στοιχεία που αξίζει να σημειωθούν, γιατί αποτελούν θέματα που θα πρέπει ν’ απασχολήσουν τον Πέδρο Μαρτίνς. Στην κουβέντα βάζω και το γεγονός πως ο πρωταθλητής Ελλάδος, δεν θα έχει και τον Σισέ στο επερχόμενο παιχνίδι.

Απέναντι σε μια γερμανική ομάδα είναι σίγουρο ότι πρέπει να τρέξεις πολύ και να καλύπτεις πολλούς χώρους. Άσχετα απ’ αυτό όμως η εικόνα των «ερυθρολεύκων» τον τελευταίο καιρό στο ανασταλτικό κομμάτι του κέντρου και όχι μόνο παρουσιάζει θέματα. Οι μονάδες στις οποίες στηρίζεται ο Πορτογάλος τεχνικός είναι μόνιμες και σταθερές με αποτέλεσμα αυτό να φέρνει επιπλέον κόπωση, σε συγκεκριμένες μονάδες. Ο Μπουχαλάκης για παράδειγμα φαίνεται να είναι στα όρια του, ενώ και ο Μαντί Καμαρά, είναι δεδομένο πως σε ρυθμό και τρεξίματα δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του.

Αυτό, σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη και την υστέρηση που παρουσιάζει στη φετινή χρονιά και στο ψηλό παιχνίδι, αποτελούν καμπανάκια που ο Μαρτίνς οφείλει να λύσει με προσοχή. Αν πρέπει ν’ ανοίξει το ροτέισον; Ο Πορτογάλος κάποια στιγμή, θα πρέπει να εμπιστευτεί και άλλους ποδοσφαιριστές, γιατί κινδυνεύουν να ξεμείνουν από νωρίς από δυνάμεις. Όσο για την άμυνα; Λαλά και Ρέαμπτσουκ ελάχιστες φορές απόψε, βρήκαν συμπαίκτες με τις πάσες τους, έχαναν πολλές φορές τη θέση τους, ενώ και η συνεργασία Σωκράτη με τον Σισέ είχε θέματα. Άσχετα αν δεν μπήκαν γκολ από τον αέρα, ειδικά στο πρώτο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν πολλές μάχες στον αέρα.

Πάμε τώρα στον άλλο εκπρόσωπο μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με αντίπαλο σαφώς κατώτερης ταχύτητας από την Άιντραχτ, αλλά μια δύσκολη ομάδα ειδικά στην έδρα της. Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που πιθανότατα τον φέρνει και αγκαλιά με την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Τα δύο του ακραία μπακ και ο Εσίτι έκαναν σπουδαία δουλειά απόψε, πέρα από τον Ζίβκοβιτς που με την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του υπέγραψε το διπλό του Δικεφάλου του Βορρά στο «Πάρκεν» με ένα γκολ και μια ασίστ.

Ο ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά ματς χρησιμοποιεί τον Μιτρίτσα που εξελίσσεται σε κρίσιμο παίκτη. Στην αναμέτρηση με την Λίνκολν είχε σκοράρει, απόψε κέρδισε την αποβολή με το γρήγορο ξεπέταγμα και το πλασέ που υποχρέωσε τον πορτιέρε των Δανών να αποκρούσει εκτός περιοχής. Επιπλέον κάνει το κλέψιμο για ν’ ανοίξει ο Δικέφαλος του Βορρά, μια υπέροχη αντεπίθεση για να κάνει το 0-2 και σε μεγάλο ποσοστό να κλειδώσει το ματς.

Αμυντικά θέματα όμως και πολλά λάθη σε αυτόν τον χώρο κάνουν και οι Θεσσαλονικείς. Άσχετα αν δεν το πλήρωσαν σήμερα, είχαν ένα κενό στο μέσον του πρώτου μέρους και είναι δεδομένο πως το κέντρο της άμυνας τους, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη για την σταθερότητα του. Το πιο σοκαριστικό ωστόσο στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ, είναι το πώς πήγε να μην κερδίσει ένα δικό του παιχνίδι με ποδοσφαιριστή περισσότερο από το 8', με τον Αουγκούστο να μην υπάρχει στο ματς και να έχει ευθύνη αφού άργησε να πάει στον Μπίελ που σούταρε μετά την απόκρουση του Μιχάι και γενικά όσοι μπήκαν, για να φρεσκάρουν την ομάδα, φαίνονταν πιο κουρασμένοι απ’ αυτούς που ήδη έπαιζαν ή εκείνοι αντικατέστησαν.

Στο ματς της Κυριακής ανάμεσα στις δύο ομάδες, σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι δυνάμεις που θα κουβαλάνε στο ρεζερβουάρ τους. Το βέβαιο είναι πως αυτή τη στιγμή και οι δύο θα είναι σε πίεση, ο Λουτσέσκου πάντως είναι πιο άνετος από τον Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα πρέπει να ποντάρει, κατά την ταπεινή μας άποψη και στα άλλα χαρτιά που έχει στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός. Το ματς της Κυριακής πιθανότατα θα κριθεί από το πόσο φρέσκος θα παρουσιαστεί ο κάθε αντίπαλος. Σε αυτό το κομμάτι, στο βαθμό που του αναλογεί ως προς τις επιλογές, έχω μια ελαφρώς περισσότερη εμπιστοσύνη στον Ρουμάνο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube