Οι πρώτες αράδες της ανακοίνωσης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την είδηση του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου τα λένε όλα, αφού, όπως αναφέρει, «αναζητά τις λέξεις», προκειμένου να τον αποχαιρετήσει. Και πώς να βρεις αυτές τις ρημάδες τις λέξεις για να πεις «αντίο» σε αυτόν τον μικρό στο μπόι, αλλά ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ;

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Η μοίρα ήθελε να φύγει από τη ζωή ανήμερα της συμπλήρωσης 47 χρόνων από την εγγραφή του στον σύλλογο. Έχει και αυτό την αξία του. Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναφερθώ σε στοιχεία ή γεγονότα για τα όσα έκανε στον Παναθηναϊκό, αφού είναι λίγο-πολύ γνωστά. Το σίγουρο είναι ότι η προσφορά του στην ομάδα που υπηρέτησε ήταν γεμάτη αγάπη και ανιδιοτέλεια. Υπόδειγμα ανθρώπου και παράγοντα.

Φυσικά και μια… θάλασσα από εκατομμύρια για να δει τον Παναθηναϊκό να γιγαντώνεται και να γίνεται μια αθλητική αυτοκρατορία και μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Και τα κατάφερε. Γιατί όποιος εργάζεται σκληρά και έχει στόχο, στο τέλος ανταμείβεται. Δεν πήρε τίποτε πίσω σε ό,τι έχει να κάνει με τα χρήματα, αλλά δεν ενδιαφέρθηκε κιόλας. Άλλωστε, το έλεγε εξ αρχής πως η ενασχόληση με τον σύλλογο αποτελεί γι’ αυτόν χόμπι. Αν προσέβλεπε σε άλλα πράγματα μέσω του Παναθηναϊκού δεν θα είχε μακροημερεύσει. Αλλά, αυτή η στάση του ήταν που τον έκανε αγαπητό και αποδεκτό.

Ο θάνατος του Παύλου Γιαννακόπουλου αποτελεί τεράστιο πλήγμα όχι μόνο για την «πράσινη» οικογένεια, καθώς μιλάμε για τον σπουδαιότερο παράγοντα του συλλόγου ever και έναν από τους μεγαλύτερους που ανέδειξε ο ελληνικός αθλητισμός. Ούτε αυτό επιδέχεται αμφισβήτησης. Οι φίλαθλοι του «τριφυλλιού» έβλεπαν στο πρόσωπό του έναν απλό άνθρωπο και «έναν από αυτούς», τον λάτρευαν σαν Θεό και τον έκαναν ακόμη και σύνθημα στα χείλη τους. Όμως, το εξίσου μεγάλο παράσημο είναι η αποδοχή από τους… αλλόθρησκους, οι οποίοι σέβονταν έναν παράγοντα, ο οποίος έκανε τα πάντα για την ομάδα του, αλλά χωρίς να προκαλέσει και χωρίς να ξεπεράσει τα όρια. Και αυτό είναι τεράστια υπόθεση.

Ο «κύριος Παύλος», γιατί τέτοιος θα είναι πάντα, αφήνει πίσω του μια τεράστια κληρονομιά, διότι πέρα από τα πρωταθλήματα, τα κύπελλα και τα ευρωπαϊκά, στο πρόσωπό του «καθρεφτίζεται» ολόκληρος ο Παναθηναϊκός. Όλες αυτές οι αξίες, που πρεσβεύει ο σύλλογος και για τις οποίες αισθάνονται περήφανοι όλοι οι Παναθηναϊκοί, οι οποίοι χάνουν σήμερα έναν άνθρωπο της δικής τους οικογένειας.

Υ.Γ.: Δεν χρειάζεται αντίο, αφού ο Παύλος Γιαννακόπουλος θα ζει για πάντα στις καρδιές όλων των Παναθηναϊκών.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube