Το πρόβλημα στην αναμέτρηση με την Ξάνθη, θα είναι δεδομένο, ως προς το αμυντικό κομμάτι. Όχι σε τέτοιο βαθμό όπως με την Τρίπολη, αν τελικά παίξει ο Βράνιες, γιατί σε αυτή την περίπτωση, με την επιστροφή του Λόπες θα είναι, αν αναλογιστεί κανείς τα προβλήματα, μια αρκετά νορμάλ σύνθεση στο αμυντικό κομμάτι. Τα πράγματα θα γίνουν περίπλοκα αν μάθουμε την Παρασκευή πως τελικά ο Βόσνιος δεν θα τα καταφέρει για την Κυριακή. Τότε η ΑΕΚ θα κληθεί να παίξει χωρίς κανένα από τα βασικά σέντερ-μπακ που έχει και πλέον θα πάει σε μια σύνθεση ανάγκης στο κέντρο της άμυνας.

Όπως και αν έχουν πάντως τα πράγματα στην άμυνα, η Ένωση οφείλει στην Ξάνθη να επιτεθεί. Θα πρέπει να κερδίσει μια εξαιρετικά υπολογίσιμη ομάδα, που θα παραταχθεί σχεδόν πλήρης το βράδυ της Κυριακής και που ήδη έχει στερήσει από τον Ολυμπιακό δύο βαθμούς σε μια ισοπαλία που πόνεσε πολύ βαθμολογικά τους «ερυθρόλευκους». Η Ένωση θα πρέπει επίσης να διδαχθεί από το ματς του πρωταθλητή πως αν δεν μπορέσει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες στο καλό της διάστημα, τότε μπορεί να τιμωρηθεί, όπως έχει συμβεί ήδη στο ματς με την Αούστρια. Οπότε αυτό θα είναι το πρώτο που θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους και ο Χιμένεθ και οι ποδοσφαιριστές.

Η ΑΕΚ πρέπει να πείσει, πως σε ένα φυσιολογικό πρωτάθλημα,ασφαλώς επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς. Σε μια πολύ σημαντική στροφή η κιτρινόμαυρη ομάδα θα πρέπει να σηκώσει κεφάλι και να παίξει στα Πηγάδια σαν πρωτοπόρος και σαν πραγματική διεκδικήτρια τίτλου. Θέλω να πιστεύω πως ο Μανόλο πήρε το μάθημα του από την αναμέτρηση στην Τρίπολη. Τώρα που η άμυνα πονάει και φυσικό είναι, θα πρέπει η ΑΕΚ να δημιουργήσει την ασφυξία στον αντίπαλο, ώστε να μην του δώσει τα περιθώρια να πιστέψει στην κατάκτηση βαθμού ή βαθμών στον αγώνα αυτό.

Επιπλέον επειδή θα έχει προηγηθεί ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο, αλλά και του ΠΑΟΚ με τη Λαμία που μόνο εύκολο δεν θα είναι και για τον «Δικέφαλο» του Βορρά, θα πρέπει η ΑΕΚ να είναι έτοιμη να διαχειριστεί και τα αποτελέσματα των συνδιεκδικητών της για τον τίτλο. Ειδικά αν έχουν γκελάρει αμφότεροι τότε δεν θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολο να το χωνέψει κάποιος, το να μην αξιοποιήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Ένωση. Αν συμβεί ξανά γκέλα, δεν επιτρέπεται η ΑΕΚ να μην πάρει την διαφορά που θα μπορεί.

Η ΑΕΚ πρέπει να πάει στα Πηγάδια με όλα τα διαθέσιμα όπλα της. Θα έχει ν’ αντιμετωπίσει μια δύσκολη αντίπαλο, σε μια έδρα που μπορεί να κριθούν φέτος. Η διακοπή ελπίζω να καθάρισε το κεφάλι όλων και να δούμε την ΑΕΚ όπως την έχουμε συνηθίσει στα περισσότερα φετινά ματς.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.