Δεν είμαι από αυτούς που θα δώσουν εύκολα χαρακτηρισμό σε ήττα γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να βαφτίζεις στη ζωή, το κρέας σαν...ψαρι. Αυτο που κάνει χειρότερα τα πράγματα είναι πως πρόκειται για μια απώλεια που προφανώς περιορίζει κατά πολύ τις πιθανότητες να διεκδικήσεις κάτι στον όμιλο αυτό. Φυσικά και δεν είναι ντροπή να χάνεις από μια εκ των κορυφαίων ομάδων στην Αγγλία. Ειδικά όταν έχεις κάνει ένα πολύ καλό δεύτερο μέρος ερχόμενος από πίσω στο σκορ με δυο γκολ. Ωστόσο ο τρόπος που τα δίνεις αυτά στον αντίπαλο και το γεγονός πως εσύ δυσκολεύεσαι να κάνεις γκολ τις δικές σου φάσεις, είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στα ευρωπαϊκά ματς.

Αυτή είναι μια ήττα που προήλθε από ατομικά λάθη στην άμυνα. Οταν και στα δύο εμπλέκεται ο τερματοφύλακας τότε υπάρχει θέμα. Ήμουν ο μόνος που ακόμα και στο καλό φεγγάρι του Τσιντωτα, που επέμενε πως η ΑΕΚ θα χρειαστεί σύντομα να ψάχνει για τερματοφύλακα. Κι αυτό θα φαίνεται όλο και πιο πολύ σε αγώνες που οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Ο πορτιέρε της Ένωσης βγαίνει σε φάση που δεν χρειαζόταν οπωσδήποτε να βγει και με τον τρόπο που βγαίνει χωρίς να πάει για την μπάλα και δίχως έστω και την τελευταία στιγμή να μαζεύει τα χέρια του, κάνει πέναλτι. Γιατί απέναντι του έχει έναν κορυφαίο και οξυδερκή επιθετικό που όμως στο σημείο που βρισκόταν, αν δεν έβγαινε ο Τσιντωτας, δύσκολα θα μπορούσε να απειλήσει άμεσα, αφού βρισκόταν πολύ πλάγια. Μετά την απόκρουση του στο σουτ του Ουντερ, ο πορτιέρε της ΑΕΚ υποπίπτει σε αλυσίδα λαθών κι ένα από τα δύο φτηνά κόρνερ που παραχώρησε καταλήγουν στο δεύτερο γκολ. Ολα αυτά χωρίς όπως απάντησε ο προπονητής να υπάρχει θέμα από τη σύγκρουση με τον Ινσουα, για τον πορτιέρε της ομάδας.

Από εκεί και μετά η επιλογή του γρήγορου Σβάρνα για να πιάσει τον Βαρντι αποδείχτηκε λανθασμένη. Κι είναι απορίας άξιο γιατί δεν έβαλε για δεύτερο σερί ματς τον Ρουμάνο μαζί με τον Χνιντ αφού κάποια στιγμή τα δίδυμα στην άμυνα πρέπει να αποκτήσουν χημεία. Όσο δεν γίνεται κάτι τέτοιο θα βλέπουμε μειωμένη προσαρμοστικότητα και σφάλματα που εχουν να κάνουν και με την έλλειψη χημείας. Ο Σβάρνας πέρα από το ότι χάνει τον Βαρντι στη φάση του πέναλτι εμπλέκεται σε σειρά λαθών σε πάσες που καταδίκασαν την Ένωση στο πρώτο μέρος. Από εκεί και πέρα ο Λοπες ήταν σε τραγική βραδιά, ο Μπακάκης παρότι ήταν από τους καλους σε απόδοση, εμπλέκεται στη φάση του δεύτερου γκολ και δεν επιτρέπεται για διεθνή παίκτη τέτοια αντίδραση.Με αυτά τα ακραία μπακ πρέπει να ζήσει η ΑΕΚ ως τον Γενάρη όμως...

Είναι κρίμα για την εκπληκτική απόδοση του Μανταλου το γεγονός πως η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από το ματς. Αυτό συνέβη γιατί η Ένωση δεν μπόρεσε να είναι ισόπαλη ως το 60-65 διάστημα από το οποίο και μετά οι αντοχές και η απόδοση του ηρωικού διδύμου Σακχοφ και Κριστιτσιτς μοιραία πέφτει. Ο Λιβαια έχει την κεφαλιά, αλλά και μια φάση που τελειώνει άσχημα και ο Τανκοβιτς χάνει το 2-2. Από εκεί και μετά βλέπει τι αλλαγές είχε τη δυνατότητα να κάνει κάθε προπονητής και κατανοεί.

Για μένα ο Καρέρα έχει κάνει μια λάθος επιλογή στο αρχικό σχήμα. Για μσψη με στόπερ σαν τον Μοργκαν ξεκινάς τον Ολιβειρα και μετά αφού ο 36χρονος θα έχει φθαρεί, μετά πετάς τον Ανσαριφαρντ. Αντ αυτού ο Τζαμαικανος είχε ένα άνετο πρώτο μέρος με αποτέλεσμα να πάρει εύκολα και τη μάχη με τον Πορτογάλο φορ στο δεύτερο μέρος. Ο Ολιβειρα κι ο Λιβαια εξακολουθούν να προσφέρουν δυσανάλογα λίγα σε σχέση με αυτά που ζητάνε σε χρήμα. Το ότι πρέπει κιόλας πάντοτε κάποια στιγμή να μπαίνουν περιπλέκει την κατάσταση.

Η προσπάθεια του δεύτερου μέρους αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια με μια πλήρη ΑΕΚ που πρέπει σίγουρα να περιορίσει τα λάθη και να βρει γκολ σύντομα γιατί αν δεν βρει και για εκεί γιατρικό το μέλλον δεν θα ειναι καλό όσο καλά κι αν παίζει.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.