Μπορεί να βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της σεζόν, αυτό δεν εμποδίζει όμως τις ομάδες να κάνουν ήδη τις κινήσεις τους για το καλοκαιρινό παζάρι. Άλλωστε ορισμένες ομάδες όπως η ΑΕΚ, αλλά και ο Ολυμπιακός έχουν πραγματοποιήσει ήδη, έστω και ανεπίσημα τις κινήσεις τους για την καλοκαιρινή σεζόν. Όπως αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM o ατζέντης του Μανώλη Σιώπη, ο βραχύσωμος αμυντικός χαφ επιστρέφει στους «ερυθρόλευκους», που έχουν πληρώσει την συμφωνημένη αποζημίωση σε περίπτωση που τον ήθελαν ξανά στην ομάδα τους, στον Πανιώνιο.

Η ΑΕΚ είναι γνωστό από καιρό πως έχει κλείσει Τσιντώτα και Γιακουμάκη για το καλοκαίρι. Δεν θα είναι αυτά όμως τα μόνα ονόματα που παίζουν αυτή τη στιγμή. Ασφαλώς και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα πάντα ή τις προθέσεις του καθενός. Κάποια φημολογία όπως έχει αναπτυχθεί για ορισμένα ονόματα.

Αυτό το καλοκαίρι φαίνεται πως ο Πανιώνιος θα έχει την τιμητική του. Ειλικρινά μιλώντας δεν ανησυχώ ακόμα και αν του έφευγαν και τέσσερις και πέντε παίκτες, γιατί άκρη θα βρει να είναι ανταγωνιστικός και τη νέα χρονιά. Πέρα από τον Σιώπη, τόσο ο Ρισβάνης ακούγεται πως θα καταλήξει προς λιμάνι μεριά, το ίδιο ισχύει και για τον Γιαννιώτη. Ο Μασούντ αποτελεί έναν ελκυστικό στόχο, αλλά εκείνος που μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά για τον οποίο θαρρώ πως θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον είναι ο Βαλεντίνος Βλάχος που πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα.

Μπορεί να έχει φτάσει στα 28 του χρόνια και πιστεύω πως δεν έχει ακόμα εξαργυρώσει τις δυνατότητες του με μια καλή μεταγραφή, αλλά αίσθηση μου είναι πως θα παίξει πολύ, μιας και μένει και ελεύθερος, ο Θοδωρής Βασιλακάκης. Ο μέσος της Ξάνθης είναι από τους πλέον ισορροπημένους χαφ, σε αμυντικά και επιθετικά καθήκοντα, έχει δημιουργία, σουτ, γκολ και θ’ αποτελέσει έναν πόλο έλξης. Η Ξάνθη πιέζει τον παίκτη, ενώ και ο Λουτσέσκου έχει θέσει την παραμονή του ως βασική προϋπόθεση. Αυτός που ακούγεται πως τον έχει βάλει στο μάτι είναι ο ποδοσφαιρικός του «πατέρας», ο Μαρίνος Ουζουνίδης που τον θέλει για να φτιάξει μια ελληνική τριάδα στο κέντρο με αυτόν, τον Έλληνα πλέον Ζέκα, αλλά και τον Κουρμπέλη. Δεν αποκλείω όμως για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, να εμφανιστούν και άλλοι μνηστήρες.

Ο Ατρόμητος έχει επίσης δύο ποδοσφαιριστές που θα παίξουν για την ελληνική αγορά. Ο Κυριάκος Κιβρακίδης, φαίνεται πως βρίσκεται στο στόχαστρο και του Παναθηναϊκού, ίσως όμως και της ΑΕΚ, αν δεν προχωρήσει η ανανέωση του Μιχάλη Μπακάκη, όπως λένε ορισμένες φήμες. Το hot-όνομα για το οποίο έχει γραφτεί πως υπάρχει ενδιαφέρον ως προς ποδοσφαιριστή της ομάδας του Περιστερίου είναι ο Λημνιός, για τον οποίο μέχρι στιγμής εμφανίζεται ως πιο ζεστός ο ΠΑΟΚ. Δεν αποκλείω πάντως στο κάδρο των παικτών που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον από τον Ατρόμητο, να μπει και ο Αλέξανδρος Κατράνης που αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ.

Δε νομίζω να δυσκολευτεί να βρει νέα ομάδα στην Σούπερ Λίγκα, αν δεν του καθίσει κάτι καλό όπως το ψάχνει για εξωτερικό ο Χρήστος Αραβίδης. Πάντως οι φήμες τον θέλουν να έχει δεχτεί ήδη μια πρώτη κρούση από τον Ατρόμητο.

Αυτή είναι μια πρώτη σύνοψη που κάνει η στήλη, για το ποιες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν από τα μεταγραφικά ως προς την εγχώρια αγορά. Σίγουρα θα υπάρξει και συνέχεια σε ένα καλοκαιρινό παζάρι που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube