Για μένα μετά την πρόκριση και με δεδομένες τις απουσίες, βασικά του Λάζαρου, το γεγονός πως ο Μάνταλος ήταν ταλαιπωρημένος και λογικά δεν θα ξεκινούσε, αλλά και το γεγονός πως ο Τσιγκρίνσκι βρισκόταν στα κόκκινα, η απώλεια στα Γιάννενα ήταν απόλυτα λογική. Η ΑΕΚ μπορεί να πήρε μια τεράστια πρόκριση απέναντι στη Μπριζ, αυτό όμως δεν διαγράφει δεδομένα προβλήματα που έχει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Κι είναι εντελώς διαφορετικά τα διπλά παιχνίδια στην Ευρώπη κι εντελώς διαφορετικά τα ματς πρωταθλήματος, όπου για να πάρεις πρωτάθλημα, πρέπει να πάρεις νίκες σε έδρες σαν αυτή του ΠΑΣ.

Η Ένωση είχε ένα απαραίτητο στοιχείο για να μπορέσει να πάρει ένα ματς σαν αυτό. Είχε τον Ανέστη σε πολύ μεγάλη μέρα, με δύο-τρεις σημαντικές επεμβάσεις. Δεν είχε όμως και τύχη στα δύο σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής με τον Λιβάια στην πρώτη περίπτωση και με τον Τσόσιτς στο δεύτερο. Όμως θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του πως στη συνολική εικόνα, ο ΠΑΣ στα σημεία, στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς έμοιαζε και ήταν καλύτερος. Ο Δικέφαλος είχε μόλις 4 τελικές όλες και όλες και με τέτοιον αριθμό τελιλών απέναντι σε μια οργανωμένη ομάδα, σε μια δύσκολη έδρα είναι εξαιρετικά απίθανο να πάρεις διπλό. Ο αντίπαλος είχε σημαντικές ευκαιρίες και μάλιστα φάση που οι παίκτες του ΠΑΣ, έβγαλαν βέβαιο γκολ δικό τους, πάνω από τη γραμμή.

Ο Χιμένεθ επέλεξε, όπως είχα προβλέψει να πάει πάλι σε 3-5-2. Είναι μια χαρά σύστημα για να κρατήσεις το μηδέν, αλλά με τις απουσίες που είχε μπροστά και με δεδομένο πως ο Μάνταλος ήταν δύσκολο να παίξει, θα έπρεπε να πάρει σε μια άλλη επιλογή διάταξης και σήμερα θα μπορούσε να πάει με Πατίτο και Τρίστασον στα άκρα και τον Κλωναρίδη πίσω από τον Λιβάια. Μπορεί να ήταν κάπως τολμηρό, αλλά μόνο με ένα τέτοιο σχηματισμό και με αυτούς που είχε διαθέσιμους θα μπορούσε να έχει τύχη για να πάρει το ματς.

Η ευθύνη δεν είναι του Χιμένεθ, κυρίως ούτε για το αποψινό ματς όμως, ας μην γελιόμαστε. Αν δεν έχεις ένα ρόστερ που να μπορεί να έχει το βάθος για σερί παιχνίδια και με δεδομένα τα προβλήματα που είχε η ΑΕΚ, τα πράγματα σήμερα ήταν εξαιρετικά δύσκολα. Το Χ δεν είναι ούτε καλό, αλλά ούτε και καταστροφικό σε μια πολύ ισχυρή έδρα με έναν τόσο δυνατό αντίπαλο. Χρειάζονται όμως λύσεις σε όλες τις γραμμές και τώρα φαίνεται πως η ΑΕΚ θέλει τουλάχιστον τρεις προσθήκες. Αμυντικό έτσι κι αλλιώς λόγω Τσιγκρίνσκι, χαφ έναν ακόμα και σέντερ-φορ.

Στη Νέα Σμύρνη, στην πρώτη παρουσία του Ιστορικού μπροστά στο κοινό του, οι «Πρίγκιπες» της Περσίας είχαν τρελά κέφια. Το 2-0 είναι πολύ φτωχό για να αποτυπώσει το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Πανιώνιος, στον οποίο δεν δόθηκε και ένα πέναλτι, είχε δοκάρι, ευκαιρίες, τον Λάμπρου σε μεγάλα κέφια να περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του και να μοιράζει…σακούλες και αυτό τον μερακλή της μπάλας τον Μασούντ σε μέρα με απίστευτες εμπνεύσεις.

Αυτός που όχι μόνο σήμερα, αλλά σε κάθε ματς ανεβαίνει περισσότερο είναι ο Χατζισαφί. Στη φάση του πρώτου γκολ ο Λάμπρου του σπάει ιδανικά την μπάλα, αλλά το σλάλομ του αριστερού μπακ-χαφ του Πανιωνίου ανάμεσα από Μάατσεν και Παπάζογλου είναι τέλειο, όπως και το τελείωμα. Ο Ντουρμισάι μπορεί να έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά με τον όγκο του και τις τοποθετήσεις του παίζει πολύ για να μοιράζει στους άλλους και είναι ένα μεγάλο όπλο αυτό. Όπως το έκανε θαυμάσια στη φάση του 2ου γκολ.

Η σίγουρη συνταγή για να δεις ωραίο ποδόσφαιρο, εξακολουθεί να υπάρχει καλά κρυμμένη στη Νέα Σμύρνη, αφού οι περισσότεροι τουλάχιστον από τους μεγάλους αυτή την αγωνιστική το κακοποίησαν. Φυσικά ο Ιστορικός θέλει ακόμα προσθήκες και σίγουρα ο Σπιριντόνοβιτς θα του δώσει μια επιλογή ακόμα στα εξτρέμ. Για τον Μπέλεκ τα πάντα θα κριθούν από τα ιατρικά. Αν είναι καλά ιατρικά, ο πρώην φορ του Πανθρακικού και της ΑΕΚ, δεν θα είναι ο πρώτος που ίσως…αναστηθεί ποδοσφαιρικά στην Πλατεία.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube