Δεν συνέβη και κάτι απρόσμενο στο Κλεάνθης Βικελίδης απόψε. Η ομάδα που παίζει το πιο απολαυστικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο μήνα και έχει παίκτες για να σε παρακινήσουν να πεις «κοίτα τον μπαγάσα τι έκανε» για παράδειγμα, επικράτησαν με το πολύ τιμητικό 2-0 για την ΑΕΚ. Μάλλον με μια ομάδα που όχι μόνο λόγω στολής, αλλά και ποδοσφαιρικής εμφάνισης δεν θύμιζε σίγουρα Ένωση.

Ο Άρης θεωρώ πως απόψε, εξέθεσε ακόμα περισσότερο, ίσως ακόμα περισσότερο και από το «Καραϊσκάκη» και το 4-1 από τον Ολυμπιακό, το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ. Αυτή η ομάδα σαν οργανισμός φέτος πήρε απόσταση από την στοιχειώδη ποδοσφαιρική λογική και σε κάθε αγώνα τιμωρείται. Ο Άρης πέρα από τα δύο γκολ, είχε δύο δοκάρια, το ξεκάθαρο τετ-α-τετ του Γκαρσία που αποκρούει ο Μπάρκας, το άλλο τετ-α-τετ του Ντιγκινί που κόβει τελευταία στιγμή ο Τσόσιτς, αφού ο Γάλλος είχε περάσει σαν σταματημένο τον Οικονόμου και βέβαια φάσεις από στημένα, που πλέον έχουν γίνει εφιάλτης για την Ένωση.

Ο Άρης απέκτησε έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή, τον Λάρσον στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. Ο Άρης έχει από την αρχή της χρονιάς στις τάξεις της τον παικταρά Ματέο Γκαρσία, τον οποίο ο Μανόλο δεν κράτησε στην Λας Πάλμας από την οποία αργότερα ο ίδιος έφυγε. Απέκτησε τον Ντιγκινί που δεν μας έψηνε το καλοκαίρι, έστω σαν λύση πάγκου και έχει πάει με 180.000 στον Άρη. Έχει επίσης έναν πολύ κανονικό αμυντικό «ογκόλιθο» τον Βέλεθ, που είχε λείψει στην τεσσάρα του πρώτου γύρου, στο 4-0 της ΑΕΚ και πήρε έναν ακόμα πολύ καλό κεντρικό αμυντικό, τον Ρόουζ που φαίνεται να «δένει» πολύ καλά με τον Ισπανό.

Τα γράφω αυτά, γιατί θέλω να αναδείξω το εξής: Το πρόβλημα, δεν έχει να κάνει με τα χρήματα που θα θέλαμε όλοι να βάζει ο Μελισσανίδης. Το βασικότερο θέμα είναι πως με τα λεφτά που διαθέτει από την αποχώρηση του Μαϊστόροβιτς και μετά δεν πετυχαίνουμε ούτε τον… λήγοντα. Πλην Πόνσε που ήταν δεδομένο όμως πως είναι παίκτης που θα μπορούσε να κάνει διαφορά, οπότε γι’ αυτό και πρέπει να δώσεις πολλά για να τον κάνεις δικό σου , στον ίδιο και την ομάδα, οι υπόλοιπες επιλογές δεν βγήκαν. Ο Οικονόμου μετά τα ματς με την Σέλτικ, παρουσιάζει μια ιδιαίτερα προβληματική εικόνα και όμως η ΑΕΚ, έσπευσε να τον κάνει δικό της, με χρήματα που θα μπορούσε να έχει δαπανήσει το χειμώνα, για να πάρει παίκτη σε θέση που έχει άμεσα ανάγκη.

Αυτό λοιπόν το γεγονός, δεν έχει να κάνει με χρήματα, αλλά με το σκληρή πραγματικότητα πως αυτοί που περιβάλλουν τον Μελισσανίδη, δεν έχουν αποτελεσματικότητα. Δεν κάνουν για τη δουλειά και αυτό είναι πλέον προφανές. Σαφώς και για το αποψινό χάλι, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει σοβαρή ευθύνη με τις επιλογές του. Ο Σάββας Παντελίδης και εμπνεύσεις είχε με την τοποθέτηση του Γιουνές μετά από 2,5 μήνες και τον Βαλεριάνο έβαλε δεξί μπακ και του βγήκε. Ο Άρης άφησε την ΑΕΚ να έχει μια ανούσια κατοχή, γνωρίζοντας πώς θα την χτυπήσει. Στα «στημένα» και πετυχαίνοντας την στο…ξέφωτο δηλαδή σε κόντρες άμεσες ή δευτερεύουσες.

Η εικόνα του Τσόσιτς να κάνει πίσω βήματα καθώς ο Λάρσον κάλπαζε προς την περιοχή και η ευκολία με την οποία ο Ρόουζ βρίσκεται μόνος, ακόμα και στο γκολ του Βέλεθ που το «ακυρώνει» με την κίνηση του ο Γιουνές, συνοψίζονται τα χάλια της άμυνας της ΑΕΚ. Δεν φταίει μόνο αυτή. Ο Μπάρκας που σήμερα έπιασε και κάποια, φέρει ευθύνη στο δεύτερο γκολ. Επιπλέον θυμίζω πως το κέντρο της ΑΕΚ, είναι πιο…τρύπιο και από ελβετικό τυρί φέτος.

Θεωρώ πως ανεξάρτητα με το αν η ΑΕΚ θα κατακτήσει το Κύπελλο, που είναι ο μοναδικός στόχος, αλλά σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει μια κατάκτηση του, να οδηγήσει σε κρύψιμο των σοβαρών θεμάτων ρόστερ κάτω από το χάλι, το αφεντικό της Ένωσης, πρέπει να κοιτάξει την αλήθεια κατάματα. Ως προς αυτούς που έχει δίπλα του και στελεχώνουν την ΠΑΕ στον τομέα της αναζήτησης και της δημιουργίας μιας σωστής ομάδας. Το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα, αλλά το γεγονός πως οι κινήσεις από την φυγή του Μαϊστόροβιτς και μετά, δεν έχουν πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, καμία ποδοσφαιρική λογική. Για την ακρίβεια είναι κόντρα σε κάθε λογική!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube