sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αστέρας Τρίπολης: Τα πρώτα ημίχρονα, οι κομβικοί αγώνες και το… τετ-α-τετ!

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει τον χρόνο να δει τι πήγε λάθος στο ματς με την Λαμία, διορθώνοντας τα λάθη του και το sportfm.gr σημειώνει ορισμένα σημαντικά στοιχεία στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας.

Εκεί που ο Αστέρας Τρίπολης άρχισε να παίρνει τα πάνω του από την 6η αγωνιστική και έπειτα, οι Αρκάδες είδαν μετά από τρία ματς να πέφτουν ξανά στα αρνητικά αποτελέσματα.

Η ομάδα από την Αρκαδία ηττήθηκε από τη Λαμία με 1-0, χάρη στο αυτογκόλ του Γκαρθία για την 9η αγωνιστική, βάζοντας φρένο στο αήττητο σερί που έτρεχε. Παράλληλα, χάθηκε η ευκαιρία να μπει σε τροχιά εξάδας και να εδραιωθεί στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Πάμε να δούμε παρακάτω κάποια σημεία-κλειδιά στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας.

Το πρώτο ημίχρονο που δεν εκμεταλλεύεται



Από την πρώτη κιόλας αγωνιστική ο Αστέρας έδειξε ένα κάπως διαφορετικό πρόσωπο από πέρυσι. Οι Αρκάδες σπαταλάνε κυριολεκτικά το πρώτο ημίχρονο των παιχνιδιών και ξαφνικά… ξυπνάνε στο δεύτερο. Κάτι το οποίο έχουν πληρώσει πολλές φορές μέχρι τώρα και στο δεύτερο μέρος… τρέχουν και δεν φτάνουν. Αν όμως από το πρώτο λεπτό που έμπαιναν στο γήπεδο έπαιζαν όπως θα έπρεπε, τότε τα αποτελέσματα τώρα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Ενδεικτικό είναι πως ο Αστέρας Τρίπολης είναι η τρίτη χειρότερη ομάδα της Super League στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας πάει μόλις μια φορά (κόντρα στον Παναθηναϊκό) μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια. Άλλα τέσσερα ημίχρονα έχουν λήξει ισόπαλα και άλλα τόσα πίσω στο σκορ. Μάλιστα, εντός έδρας το ρεκόρ των Αρκάδων στο πρώτο ημίχρονο είναι 1-0-3 με τέρματα 2-5, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο στο «σπίτι» τους έχουν 0-4-0 χωρίς να έχει σκοράρει ή δεχτεί γκολ. Δείγμα του ότι εντός έδρας ως τώρα, όσες φορές δεν έχουν πάει με το προβάδισμα στο ημίχρονο, δεν κερδίζουν.

Αστέρας Τρίπολης: Τα πρώτα ημίχρονα και οι κομβικοί αγώνες

Εκτός έδρας, τα πράγματα είναι καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο έχοντας ρεκόρ 0-4-1 με τέρματα 1-2. Μάλιστα, στο δεύτερο μέρος των εκτός έδρας παιχνιδιών, είναι σαφώς ανώτερος με ρεκόρ 1-4-0 και γκολ 2-1. Φαίνεται και από τους αριθμούς πως υπάρχει μια διαφορά και μια βελτίωση από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο.

Η έλλειψη ενέργειας



Το είδαμε στο ματς με τη Λαμία, το έχουμε ξαναδεί και σε προηγούμενα παιχνίδια. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν έλλειψη ενέργειας στους αγώνες. Βγάζουν μια κούραση, μια νωθρότητα και είναι μετρημένοι εκείνοι οι οποίοι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα τα δίνουν όλα. Κάτι το οποίο θα πρέπει να σκεφτούν και να διορθωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ορισμένες φορές αυτό συμβαίνει και λόγω έλλειψης συγκέντρωσης μέσα στον αγωνιστικό χώρο από ποδοσφαιριστές.


Τα κενά που δύσκολα αναπληρώνονται



Καλώς ή κακώς όπως αναφέραμε και παραπάνω, όταν λείπουν κάποιοι ποδοσφαιριστές η υπόλοιπη ομάδα αντιμετωπίζει μια εμφανέστατη δυσκολία.

Ο Χερόνιμο Μπαράλες, ο Χουάν Μουνάφο και ο Ματίας Ιγκλέσιας είναι μερικοί από αυτούς οι οποίοι παίζουν κομβικό ρόλο στην ομάδα και αν τυχόν απουσιάσουν, τότε η ομάδα πέφτει.

Το είδαμε και στο τελευταίο ματς όπου απουσίαζε ο Μπαράλες και οι Αρκάδες δεν μπορούσαν να σκοράρουν, ούτε να εκμεταλλευτούν τα πολλά γυρίσματα και τις αρκετές σέντρες, παιχνίδι στο οποίο ο Αργεντινός φορ είναι ίσως και ο καλύτερος στην Ελλάδα. Ο Ιγκλέσιας από την άλλη, που μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο τα έδωσε όλα, άλλαξε όλο το κλίμα στην ομάδα, έδωσε ενέργεια και δημιούργησε πολλές φάσεις. Παράλληλα, ο Καρμόνα επέστρεψε και μπήκε στο δεύτερο μέρος ως αλλαγή, αλλά μεσοεπιθετικά η απουσία του ήταν εμφανέστατη στο πρώτο ημίχρονο αφού ο Γκαρθία δεν είχε ανεβάσματα και δεν έδωσε βοήθειες σε αυτό το κομμάτι.

Αστέρας Τρίπολης: Τα πρώτα ημίχρονα και οι κομβικοί αγώνες

Ο Ιγκλέσιας φώναξε παρών και ο Τσιφτσής που πετάει



Ο Αντώνης Τσιφτσής ο νεαρός τερματοφύλακας έχει πάρει τα γάντια του βασικού εδώ και λίγα ματς και πραγματικά έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του. Είναι μόλις 22 χρονών και δικαίωσε στο έπακρο τον προπονητή του που τον επιλέγει στη θέση του Νίκου Παπαδόπουλου. Φοβερές επεμβάσεις, αποκρούσεις, στο αυτογκόλ του Γκαρθία δεν μπορούσε να κάνει κάτι και δεν φέρει καμία ευθύνη. Η επιστροφή του Αστέρα στις νίκες και στο αήττητο σερί τριών αγωνιστικών που έτρεχε, είχε μεγάλη συμβολή και αυτός.

Αστέρας Τρίπολης: Τα πρώτα ημίχρονα και οι κομβικοί αγώνες

Ο Ματίας Ιγκλέσιας στα 36 του χρόνια είναι ασταμάτητος! Κάθε φορά που μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο φαίνεται η διαφορά, δίνει ένταση και ενέργεια σε όλη την ομάδα και ως αρχηγός παίζει καθοριστικό ρόλο. Βοηθάει σημαντικά τον Αστέρα, ωστόσο δεν μπορεί ένας παίκτης μόνος του να κρίνει κάθε παιχνίδι και πρέπει να υπάρξει αφύπνιση και στους υπόλοιπους οι οποίοι είναι σε μικρότερη ηλικία και μπορούν να κάνουν τα πάντα παίζοντας για την φανέλα, τον κόσμο, για τους ίδιους. Είναι παίκτης-ηγέτης, η ομάδα και μόνο με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο αποκτά άλλη πνοή.


Τα δυο κομβικά ματς που θα οριοθετήσουν τους στόχους



Μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, οι Αρκάδες έχουν δυο κομβικά παιχνίδια τα οποία καλώς ή κακώς θα οριοθετήσουν τους στόχους τους, δηλαδή τα playoffs.

Στις 20 Νοεμβρίου θα αντιμετωπίσει τον Ιωνικό στη Νίκαια και στις 27 τον Ατρόμητο στην Τρίπολη. Είναι σημαντικά αυτά τα παιχνίδια, καθώς πρέπει ο Αστέρας να πιάσει εξάδα και να είναι ασφαλής για τα επόμενα δυο που είναι με τον Άρη και την ΑΕΚ. Τα δύο πρώτα ματς, είναι από αυτά που λέμε στα μέτρα του και οι Αρκάδες είναι ικανοί να τα πάρουν, ενώ στη συνέχεια θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε ποιοτικές και γρήγορες ομάδες.


Το... τετ-α-τετ Ράσταβατς οπαδών και η πίστη στον Σέρβο



Μετά το τέλος του αγώνα με τη Λαμία, μια μερίδα φιλάθλων ζήτησαν από τον Μίλαν Ράσταβατς να μιλήσουν. Ο Σέρβος τεχνικός αμέσως πήγε και τους μίλησε, άκουσε όλα όσα του είπαν, δείχνοντας ότι δηλώνει παρών και στις εύκολες στιγμές, αλλά και στις δύσκολες. Οι φίλοι της ομάδας έχουν πίστη στον Ράσταβατς και το έχουν αποδείξει με κάθε τρόπο, όπως και εκείνος με την σειρά του θέλει να τους το ξεπληρώνει σε κάθε ματς με τα θετικά αποτελέσματα. Το ποδόσφαιρο είναι τέτοιο που δεν είναι εφικτό να συμβαίνει κάθε φορά, ωστόσο ο ίδιος δείχνει σε κάθε παιχνίδι ότι δεν σταματάει την προσπάθεια, δουλεύει διαρκώς και θέλει πραγματικά το καλύτερο για την ομάδα του. Αυτό βλέπουν και οι φίλαθλοι του Αστέρα Τρίπολης και είναι στο πλευρό του.

Αστέρας Τρίπολης: Τα πρώτα ημίχρονα και οι κομβικοί αγώνες

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x