sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τι μας έμεινε από την 9η αγωνιστική της Super League: Ο «Ντούρμι», η οβίδα και οι… ομορφιές!

Η στήλη «Τι μας έμεινε» του sport-fm.gr καταγράφει τα 7 πράγματα που κρατάμε από τα 7 ματς της 9ης αγωνιστικής της Super League

Επιτέλους… Ντουρμισάι!


Το ήθελε, το έψαχνε, ήρθε και μάλιστα, δύο φορές! Ο Φιορίν Ντουρμισάι δεν ξέχασε την… τέχνη να βάζει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά όπως κάθε επιθετικός περνούσε και αυτός μια περίοδο αφλογιστίας, η οποία, ωστόσο, μεγάλωνε επικίνδυνα, αφού ο 24χρονος ήταν χωρίς γκολ στον ΟΦΗ και ενώ φτάσαμε Νοέμβριο. Κόντρα στον Ατρόμητο, όμως, «ρέφαρε»! Με δύο γκολ στο πρώτο 10λεπτο, ο «Ντούρμι»… καθάρισε για τους Κρητικούς, «ματώνοντας», επιτέλους, ανακουφισμένος -και εκείνος και η ομάδα του- τα αντίπαλα δίχτυα, για πρώτη φορά μετά τη μετακόμισή του στο νησί.




Τριάρα


Από μόνο του, το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 3-0, οποιαδήποτε ομάδα, θα μας μείνει. Δεν είναι και συνηθισμένο. Οι εντυπωσιακοί Ηπειρώτες ξέσπασαν απέναντι στον Παναιτωλικό και μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη φορά σε επίπεδο Super League, που επικρατούν με καθαρή «τριάρα», μετά από εκείνη απέναντι στον Ολυμπιακό το 2019! Τρομερή εμφάνιση από την ομάδα του Μεταξά, που φιγουράρει, πλέον, στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Βέβαια, θα θυμόμαστε και το πέναλτι, με το οποίο προηγήθηκε ο ΠΑΣ, περιμένοντας τον… Βαρούχα να αποφανθεί, καθώς έγινε μεγάλη κουβέντα για τη φάση.


Ωραίος!


Από το παιχνίδι του Απόλλωνα με την ΑΕΚ κρατάμε, αφενός, ότι οι γηπεδούχοι κατέθεσαν την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο και πήραν έναν σπουδαίο βαθμό και αφετέρου πως η Ένωση δεν «καθάρισε» ακόμη ένα παιχνίδι και δεν το πήρε. Κάποια στιγμή θα το πλήρωνε. Αλλά θα μας μείνει και κάτι άλλο: Η κίνηση του Τζαβέλλα, την οποία αποθέωσε και επίσημα η «Ελαφρά Ταξιαρχία»! Στις καθυστερήσεις του αγώνα, με το σκορ στο 2-2 και την ΑΕΚ να πιέζει ασφυκτικά για ένα γκολ, ο Κότσαρης, σε μια απόκρουση σε φάουλ του Τζαβέλλα, χτύπησε πέφτοντας το κεφάλι του στο δοκάρι. Ο Τζαβέλλας έσπευσε, λοιπόν, πάνω από τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα Σμύρνης και ζητούσε να μάθει πώς αισθάνεται και αν είναι καλά. Προφανώς -κάποιος θα πει- και είναι αυτονόητο, αλλά όχι για όλους… Ωραίος ο Τζαβέλλας!


Κατέβασε ρολά!


Η Λαμία πανηγύρισε ένα τεράστιο «διπλό» στην Τρίπολη και αυτό το οφείλει όχι στο αυτογκόλ του Γκαρθία στο 27', αλλά στον Γκαραβέλη, που κατέβασε ρολά! Σε ένα τόσο κλειστό παιχνίδι -κυρίως στο πρώτο ημίχρονο- οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά και μεγάλο μερίδιο για την «άλωση» της Τρίπολης φέρει ο 29χρονος γκολκίπερ, ο οποίος με δύο σωτήριες επεμβάσεις στο δεύτερο ημίχρονο (55', 87') κράτησε το μηδέν.

Super League: Τι μας έμεινε από την 9η αγωνιστική

Ομορφιές


Νομίζαμε πως θα τις γλιτώσουμε φέτος, αλλά μπα… Δυστυχώς, στην 9η αγωνιστική είδαμε για πρώτη φορά φέτος «ομορφιές» στη Super League. Στον Βόλο, στο… αμαρτωλό Πανθεσσαλικό, οπαδοί του Άρη -που μετακινήθηκαν μαζικά στη θεσσαλική πόλη- εισέβαλαν στο γήπεδο, ακολούθησε γενική σύρραξη, με διακοπή της αναμέτρησης, ξύλο στην εξέδρα ΚΑΙ μεταξύ των παικτών, δακρυγόνα και χαμό! Κρίμα για το ματς, το οποίο ήταν καταπληκτικό, με τους «κίτρινους» να παίρνουν τη νίκη. Κρίμα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο…


Τραυματισμοί


Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε κόντρα στον Ιωνικό, επικρατώντας με σκορ 1-0 και προβληματίζοντας τον Πέδρο Μαρτίνς για το γεγονός ότι δεν ήρθε πιο άνετα το «τρίποντο». Αυτό, ωστόσο, που μας μένει, καθώς είναι πραγματικά σπανιότατο, είναι οι τρεις τραυματισμοί και οι τρεις αναγκαστικές αλλαγές ως το 60' για τους Πειραιώτες! Στο 41', ο Πιερ Κουντέ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, μετά από μαρκάρισμα του Γιώργου Βαλεριάνου, με τον Μαντί Καμαρά να παίρνει τη θέση του. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ένιωσε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με αποτέλεσμα να δώσει τη θέση του στον Αβραάμ Παπαδόπουλο στο 46'. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο 63' ήρθε το τρίτο πλήγμα για τους «ερυθρόλευκους» με τον Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος μετά από μαρκάρισμα έδειξε να πονάει και αντικαταστάθηκε από τον Ονιεκούρου.

Super League: Τι μας έμεινε από την 9η αγωνιστική

Η βούλα και η οβίδα!


Στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, σε ένα «διπλό» ποιότητας, προσωπικότητας και αντίδρασης για τον «δικέφαλο». Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «ασπρόμαυρους», ο Κούρτιτς, που πέτυχε τα δύο γκολ της νίκης στο τέλος. Το πρώτο, βέβαια, από το σημείο του πέναλτι και σε μία φάση, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των «πράσινων», αλλά το δεύτερο, με το οποίο ο ΠΑΟΚ «σφράγισε» το «τρίποντο» στη Λεωφόρο, είναι απίστευτο! Ο Σλοβένος έχει πιάσει το τέλειο φάουλ, πραγματική οβίδα, «γράφοντας» το τελικό 1-3.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x