Euroleague

Αυτοί που έδειξαν τον δρόμο στον Καλάθη

Η επικείμενη συμφωνία της Μπαρτσελόνα με τον Νικ Καλάθη προσθέτει άλλον ένα συνδετικό κρίκο με τον Παναθηναϊκό και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τους παίκτες που βρέθηκαν στην ίδια θέση στο παρελθόν.

Η διαδρομή Αθήνα-Βαρκελώνη έχει μεγάλη πέραση, όχι μόνο για τους τουρίστες, αλλά και για τους μπασκετμπολίστες, καθώς μεγάλοι αθλητές φόρεσαν τα χρώματα τόσο του Παναθηναϊκού, όσο και της Μπαρτσελόνα.

Είναι πολύ πιθανό ο Νικ Καλάθης να κάνει το ίδιο ταξίδι το καλοκαίρι και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει αυτούς που έφυγαν από το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων για να αγωνιστούν στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Μαρσέλο Νικόλα



Ο 49χρονος, σήμερα, προπονητής αγωνιζόταν στην θέση του πάουερ φόργουορντ και ύστερα από πολλά χρόνια στην Ταουγκρές εντάχθηκε στο σύνολο του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 1996, δηλαδή λίγους μήνες μετά την πρώτη κατάκτηση του κυπέλλου πρωταθλητριών στο Παρίσι. Ο Αργεντινός δεν κατάφερε να ξεφύγει από την γενική μετριότητα εκείνης της περιόδου και στο τέλος της σεζόν αποτέλεσε παρελθόν. Επέστρεψε στην Ισπανία για να αγωνιστεί, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα, όπου και εκεί έμεινε για ένα χρόνο.

Ντέγιαν Μποντιρόγκα



Ο Σέρβος φόργουορντ είναι, δίχως αμφιβολία, από τους καλύτερους παίκτες που αγωνίστηκαν στον Παναθηναϊκό. Ήρθε στην χώρα μας το 1998 και για τα τέσσερα συναπτά έτη φορούσε το τριφύλλι στο στήθος, κατακτώντας την Ευρωλίγκα στην Θεσσαλονίκη και στην Μπολόνια, το 2000 και το 2002, αντίστοιχα. Έπειτα από τρίτο τρόπαιο του Παναθηναϊκού, ο Μποντιρόγκα αναχώρησε με προορισμό την Βαρκελώνη και την πρώτη χρονιά στους «Μπλαουγκράνα» κατέκτησε την Ευρωλίγκα.

Γιάκα Λάκοβιτς



Ο παλαίμαχος Σλοβένος «μπομπέρ» είναι και αυτός μέλος της λίστας. Από το 2002 ως το 2006 αγωνίστηκε στο ΟΑΚΑ με τους πράσινους, σε μία άκαρπη περίοδο για την ομάδα μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου ευρωπαϊκού τροπαίου του συλλόγου. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε με το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πετυχαίνοντας 14,4 πόντους μέσο όρο την τελευταία του χρονιά στην Ελλάδα τον έφεραν στην Βαρκελώνη για την επόμενη πενταετία, όντας μέλος της ομάδας που κατέκτησε την Ευρωλίγκα το 2010 απέναντι στον Ολυμπιακό.

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους



Από τις εμβληματικότερες μορφές και των δύο συλλόγων. Κατάφερε να κατακτήσει την Ευρωλίγκα τόσο με τον Παναθηναϊκό, όσο και με την Μπαρτσελόνα. Ο προπονητής της Ζαλγκίρις βαδίζοντας προς το τέλος της καριέρας του επέστρεψε στον Παναθηναϊκό την σεζόν 2011-12, δηλαδή την τελευταία του Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ωστόσο, η επόμενη χρονιά βρήκε τον Λιθουανό να πηγαίνει στην Βαρκελώνη για μία δεύτερη θητεία στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» πρωτού επιστρέψει στην πατρίδα του για να κλείσει την καριέρα του.

Κρις Σίνγκλετον



Ο πάουερ φόργουορντ/σέντερ της Αναντολού Εφές αποκτήθηκε το 2016 από τον Παναθηναϊκό, όντας μία από τις αποκαλύψεις του Γιώργου Μπαρτζώκα στην εκπληκτική Λοκομοτίβ Κουμπάν της προηγούμενης χρονιάς. Έμεινε για δύο σεζόν στην πράσινη ΚΑΕ, με την διοίκηση να μην ήταν διατεθειμένη να του δώσει το συμβόλαιο που ήθελε προκειμένου να ανανεώσει. Η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και το καλοκαίρι του 2018 τον έκανε δικό της, ωστόσο ο παίκτης δεν έδειξε τις ικανότητές του και αποχώρησε ένα χρόνο μετά για την ομάδα που βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Αυτοί δεν είναι οι μόνοι συνδετικοί κρίκοι μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Μπαρτσελόνα, καθώς και στους δύο συλλόγους έχουν αγωνιστεί ακόμη οι: Πέπε Σάντσεθ, Άντριγια Ζίζιτς, Ρόκο Ούκιτς, Ρομέιν Σάτο, Ντάριλ Μίντλετον, Τάιρις Ράις, Πάτρικ Φέμεριλνγκ, Γιάννης Μπουρούσης, Στράτος Περπέρογλου, Νίκος Οικονόμου και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

Επίσης, τις δύο ομάδες συνδέουν οι προπονητές: Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, Τσάβι Πασκουάλ και ο Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος υπηρέτησε ως παίκτης την Μπαρτσελόνα και ως τεχνικός τον Παναθηναϊκό.

Επιμέλεια: Νίκος Μπιντέλας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x