Θέση για τις οικονομικές επιπτώσεις που έφερε στους επαγγελματίες παίκτες η έξαρση του κορωνοϊού, με τις αναβολές ή τις οριστικές διακοπές στις διοργανώσεις, πήρε ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς.

Ο πασίγνωστος και πολύπειρος μάνατζερ εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία αποκαλύπτει πως η ανεπίσημη οδηγία της Ευρωλίγκας προς τις ομάδες είναι να καταβάλουν το 67% του συμβολαίου στους παίκτες. Ωστόσο, στο ίδιο κείμενο ο Ραζνάτοβιτς επικαλείται τις νομικές τους γνώσεις (σ.σ. αφού είναι δικηγόρος στο επάγγελμα) και εξηγεί ποιο θα είναι το δίκαιο ποσοστό που θα πρέπει να εισπράξει ένας αθλητής.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σέρβου ατζέντη η πιο δίκαιη λύση για έναν παίκτη είναι να εισπράξει το 85% του συμβολαίου του. Κι αυτό το υποστηρίζει, επικαλούμενος το μοναδικό δεδικασμένο που υπάρχει σε αθλητική υπόθεση που κρίθηκε δικαστικά με θέμα την «ανωτέρα βία» και συνέβη το 2014 σε μία ομάδα του Λιβάνου. Σε εκείνη την υπόθεση, το δικαστήριο των αθλητικών διαφορών (σ.σ. BAT) είχε αποφασίσει πως το δίκαιο θα ήταν να μοιραστούν ισόποσα το κόστος η ομάδα και ο παίκτης.

Άρα, αυτή την στιγμή όπως αναφέρει ο Ραζνάτοβιτς, οι παίκτες έχουν εισπράξει επτά μήνες από τις ομάδες τους, ήτοι το 70% του συμβολαίου τους, οπότε η κουβέντα γίνεται για το ποσοστό που απομένει να καταβληθεί και είναι ύψους 30%. Σύμφωνα, λοιπόν, με το δεδικασμένο που υπάρχει, ο έμπειρος μάνατζερ τονίζει πως η ομάδα θα πρέπει να καταβάλει το 15% (ή 1,5 μισθό ακόμη) και ο αθλητής να μην διεκδικήσει το αντίστοιχο ποσοστό, έτσι ώστε κάνοντας τη… σούμα, ο παίκτης να έχει λάβει το 85%, που είναι το δίκαιο.

Τέλος, ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς αποκάλυψε πως η ανεπίσημη ενημέρωση που έχει από την Ένωση Παικτών της Ευρωλίγκας κάνει λόγο για απαίτηση καταβολής του 80% του φετινού συμβολαίου. Κάτι που είναι λάθος, αφού με βάση το σκεπτικό του το σωστό και δίκαιο ποσοστό θα πρέπει να είναι το 85%!