sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Κάλενς πείθει τον Αλμέιδα πως πρέπει να αποκτηθεί από την ΑΕΚ

Ο Αλεξάντερ Κάλενς έχει μονιμοποιηθεί ως παρτενέρ του Βίντα στην άμυνα της ΑΕΚ και η αγωνιστική του εικόνα δικαιώνει όλο και περισσότερο τον Ματίας Αλμέιδα για την επιλογή του.

«Μου αρέσει να είμαι πρώτος και όχι δεύτερος και αυτή πρέπει να είναι η νοοτροπία μας. Η μάχη θα είναι μέχρι τέλους αλλά πλέον δεν εξαρτάται από εμάς αλλά από άλλη ομάδα και πάντα υπάρχει κίνδυνος όταν εξαρτάσαι από άλλους». Αυτά, ήταν τα λόγια του Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ με 3-3 απέναντι στον Άρη, που έριξε την «Ένωση» στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πριν την έναρξη των playoffs.

Τα δεδομένα, όμως, αντιστράφηκαν άμεσα με τους «κιτρινόμαυρους» να νικούν με το εμφατικό 4-0 στη Λαμία κόντρα στην ομώνυμη ομάδα και σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη επέστρεψαν, ξανά, στην κορυφή. Τα βλέμματα φυσιολογικά μπορεί να στράφηκαν στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ -το ένα καλύτερο από το άλλο- όπως και στον Εζεκιέλ Πόνσε, που βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, όμως, ο Αλμέιδα έμεινε ευχαριστημένος και για άλλους λόγους.

Ένας εξ αυτών, ο Αλεξάντερ Κάλενς. Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός έδωσε συνέχεια στις μεστές εμφανίσεις του και μπορεί να μην δέχτηκε μεγάλη απειλή από τους επιθετικούς της Λαμίας, όμως, και ο ίδιος από την πλευρά του δεν άφησε να δημιουργηθεί το οτιδήποτε, σε επίπεδο ευκαιριών, όντας απροσπέλαστος δίπλα στον Ντομάγκοι Βίντα.

Ο Περουβιανός μέτρησε 2/2 κερδισμένες μονομαχίες και 2/3 κερδισμένες εναέριες, ενώ είχε δύο τάκλιν, ένα κλέψιμο και 88% επιτυχία στις μεταβιβάσεις του (73/83). Στις 92 ενέργειές του με την μπάλα στα πόδια είχε 3/6 πετυχημένες μακρινές μπαλιές, ενώ σκόραρε και το πρώτο γκολ της «Ένωσης», σε ένα κρίσιμο σημείο όπως αυτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, καθώς στη συνέχεια τα δεδομένα απλοποιήθηκαν ιδιαίτερα για να πάρει η ΑΕΚ το «τρίποντο».


Συνολικά, ο Κάλενς δείχνει να λαμβάνει την εμπιστοσύνη του Αλμέιδα, ο οποίος νιώθει δικαιωμένος για την απόφασή του να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα. Μη ξεχνάμε πως η χρονική περίοδος της εν λόγω κίνησης ήταν αρκετά ιδιαίτερη: η ΑΕΚ δεν έκανε μεταγραφή στο τέλος της προθεσμίας, που έδινε τη δυνατότητα να δηλωθούν οι παίκτες στην ευρωπαϊκή λίστα και όλα έδειχναν πως η άμυνα των νταμπλούχων Ελλάδας δεν θα ενισχύονταν. Παρόλα αυτά κάτω από άκρα μυστικότητα ο «Πελάδο» θεώρησε ιδανική λύση τον 31χρονο, οι άνθρωποι της «Ένωσης» ήρθαν σε συμφωνία για δανεισμό του παίκτη (με οψιόν αγοράς) από την Τζιρόνα και όλα πήραν τον δρόμο τους.

Μάλιστα, ο Κάλενς μπήκε στα βαθιά από νωρίς και ανταποκρίθηκε θετικά. Έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, σε ένα ματς που η ΑΕΚ προερχόταν από το «διπλό» στο Μπράιτον και δεν είχε στη διάθεσή της ούτε τον Βίντα, ούτε τον Μουκουντί. Ο Περουβιανός που, αποχώρησε λίγο πριν τη συμπλήρωση της μίας ώρας παιχνιδιού λόγω τραυματισμού, είχε πολύ καλή εικόνα στη μεγάλη νίκη με 2-1 και με τον καιρό προσαρμόστηκε όλο και περισσότερο στο αγωνιστικό στυλ του Αλμέιδα.
Κάλενς: Πείθει τον Αλμέιδα πως πρέπει να αποκτηθεί από την ΑΕΚ
H παρουσία του Μουκουντί στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, αλλά και το πρόβλημα τραυματισμού του καθιέρωσε τον Κάλενς στην ενδεκάδα, από την οποία δεν φαίνεται διατεθειμένος να βγει. Στις τελευταίες 12 αναμετρήσεις πρωταθλήματος έχει ξεκινήσει βασικός στις 11, ενώ στη μία που απουσίασε ήταν τιμωρημένος. Έχει ταιριάξει ως δίδυμο με τον Βίντα όντας αριστεροπόδαρος, είναι αρκετά aggressive και γρήγορος κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να πηγαίνει πρώτος στην μπάλα, χωρίς να αφήνει τον αντίπαλο φορ να την υποδεχτεί με άνεση, ενώ προωθεί με αποτελεσματικότητα το παιχνίδι στα χαφ ή και στα πλάγια, γεγονός που αποτυπώνεται με το 92% ευστοχία στις μεταβιβάσεις του στο φετινό πρωτάθλημα. Συνολικά με τη φανέλα της ΑΕΚ αριθμεί 19 συμμετοχές με δύο γκολ σε 1.634’ λεπτά συμμετοχής, τα οποία φαίνεται να πείθουν τον Αλμέιδα να δώσει την έγκρισή του να παραμείνει στο ρόστερ των νταμπλούχων Ελλάδας και από την επόμενη σεζόν.

Ο δανεισμός του από τη Τζιρόνα ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής περιόδου και η οψιόν αγοράς του είναι στο χέρι της ΑΕΚ για να προχωρήσει με την απόκτησή του. Δεδομένα, στον οργανισμό της «Ένωσης» το μυαλό όλων αυτή την περίοδο είναι στη μάχη της κατάκτησης του πρωταθλήματος, αλλά όσο Κάλενς συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, οι πιθανότητες για την παραμονή του στο ρόστερ συνεχώς θα αυξάνονται
Κάλενς: Πείθει τον Αλμέιδα πως πρέπει να αποκτηθεί από την ΑΕΚ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x