sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Διαμάντια» στη βιτρίνα: Τα 10+1 πιο hot ονόματα στο Κόπα Άφρικα

Το Κόπα Άφρικα ξεκινάει και το sportfm.gr ξεχώρισε τα 10 διαμαντάκια που θα αγωνιστούν στη διοργάνωση.

Το Κόπα Άφρικα επιτέλους ξεκινάει την Κυριακή στις 9 Ιανουαρίου και μπορεί να πέρασε πρώτα από δέκα κύματα λόγω κορωνοϊού, αλλά πανταχού ποδοσφαιρόφιλοι μαζευτείτε γιατί θα χορτάσουμε θέαμα.

Φυσικά, υπάρχουν ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές που θα τραβήξουν τα βλέμματα, αλλά πάντα τα φώτα πέφτουν πάνω στους σούπερ σταρ. Και η αλήθεια είναι πως πρόκειται για... μπόλικους!

Το sportfm.gr βρήκε τα 10 διαμαντάκια (+1 ακόμη...) που θα αγωνιστούν με την εθνική της χώρας τους και σας τα παρουσιάζει.

Μο Σαλάχ



Κόπα Άφρικα: «Διαμάντια» στη βιτρίνα: Τα 10 πιο hot ονόματα

Τι να πούμε για τον επιθετικό της Λίβερπουλ; Για τον Μο Σαλάχ δεν χρειάζονται λόγια, τα λέει όλα από μόνος του μέσα στο χορτάρι. Ο 29χρονος θα αγωνιστεί στην εθνική Αιγύπτου και περιμένουμε πως και πως για να τον απολαύσουμε και εκεί εκτός από τους reds. Σκοράρει διαρκώς με τη φανέλα της Λίβερπουλ, θεωρείται ο κορυφαίος εξτρέμ αυτή τη στιγμή και είναι ο απόλυτος ηγέτης της χώρας του.

Σαντιό Μανέ



Κόπα Άφρικα: «Διαμάντια» στη βιτρίνα: Τα 10 πιο hot ονόματα

Τι να πεις επίσης για τον Σαντιό Μανέ! Ο 29χρονος επιθετικός των reds εκτός από παιχταράς είναι και ένα ταπεινό παιδί. Δεν ξεχνάει και πάντα βοηθάει με φιλανθρωπίες την χώρα του, χτίζοντας σχολεία και νοσοκομεία. Θα τον δούμε στην εθνική Σενεγάλης και τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Η χώρα του περιμένει πολλά από αυτόν, αφού θεωρείται ο σούπερ σταρ της Σενεγάλης! Όπως και ο Σαλάχ έτσι και ο Μανέ, θα λείψουν σίγουρα στη Λίβερπουλ αλλά θα προσθέσουν θέαμα στο Κόπα Άφρικα.

Αχράφ Χακίμι



Κόπα Άφρικα: «Διαμάντια» στη βιτρίνα: Τα 10 πιο hot ονόματα

Ο 23χρονος αμυντικός ο οποίος αγωνίζεται από το καλοκαίρι στην Παρί Σεν Ζερμέν, θα φορέσει την φανέλα της εθνικής Μαρόκου και θα τον στερηθεί ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο για λίγο καιρό. Να σημειώσουμε ότι οι Παριζιάνοι είχαν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και έδωσαν 70 εκατομμύρια ευρώ στην Ίντερ για να τον αποκτήσουν. Ένας σύγχρονος φουλ-μπακ, ανεβοκατεβαίνει όλη την πλευρά, πατάει περιοχή, σκοράρει, μοιράζει ασίστ. Τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο!

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ



Κόπα Άφρικα: «Διαμάντια» στη βιτρίνα: Τα 10 πιο hot ονόματα

Ο 32χρονος Γκαμπονέζος δεν υπολογίζεται το τελευταίο διάστημα στην Άρσεναλ από τον Μικέλ Αρτέτα και έχουμε… στερηθεί τις υπηρεσίες του. Θα αγωνιστεί με την φανέλα της εθνικής της χώρας του και έστω θα τον απολαύσουμε εκεί. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την εθνική του, ο ηγέτης της ομάδας και ο ποδοσφαιριστής που αποτελεί ατραξιόν για τον κόσμο. Περιμένουμε να τον δούμε να σκοράρει και να αρχίσει να πανηγυρίζει με τις γνωστές τούμπες.

Καλιντού Κουλιμπαλί



Κόπα Άφρικα: «Διαμάντια» στη βιτρίνα: Τα 10 πιο hot ονόματα

Ο 30χρονος αμυντικός θα αγωνιστεί στην εθνική Σενεγάλης και θα τον στερηθεί για λίγο καιρό η Νάπολι. Είναι από τα hot ονόματα του Κόπα Άφρικα και ανυπομονούμε να τον δούμε! Το όνομά του συνεχίζει εδώ και χρόνια να απασχολεί πολλές ομάδες, αλλά η Νάπολι τον διατηρεί με κάθε τρόπο στο ρόστερ της. Προφανώς και είναι ο ηγέτης της άμυνας, αυτός θα κόβει και ο Μανέ θα τα... βάζει!

Γουίλφριντ Εντιντί



Κόπα Άφρικα: «Διαμάντια» στη βιτρίνα: Τα 10 πιο hot ονόματα

Ο 25χρονος μέσος της Λέστερ κάνει… παπάδες στο χορτάρι. Για λίγο η ομάδα του θα τον στερηθεί και θα αγωνιστεί στην εθνική Νιγηρίας. Με τον αγγλικό σύλλογο μετράει 196 συμμετοχές, 10 γκολ και 10 ασίστ. Ένας εξαιρετικός χαφ με αμέτρητα χιλιόμετρα στο γήπεδο, καταπίνει αντιπάλους και εκτός από το να τρέχει, να μαρκάρει και να κόβει, είναι καλός και με την μπάλα στα πόδια. Η Λέστερ έχει πετύχει λίρα εκατό με την απόκτησή του.

Τόμας Παρτέι



Κόπα Άφρικα: «Διαμάντια» στη βιτρίνα: Τα 10 πιο hot ονόματα

O 28χρονος μέσος αγωνίζεται εδώ και ένα χρόνο στην Άρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» να τον αποκτούν από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Παρτέι θα φορέσει την φανέλα της εθνικής Γκάνας όπου θα κάνει και εκεί τα… μαγικά του! Ποδοσφαιριστής, ο οποίος κυρίως αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ και καμιά φορά σαν οκτάρι, εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα και έχει την σωστή πρώτη πάσα.

Εντουάρ Μεντί



Κόπα Άφρικα: «Διαμάντια» στη βιτρίνα: Τα 10 πιο hot ονόματα

Ο 29χρονος τερματοφύλακας της Τσέλσι θα αφήσει για λίγο τους «μπλε» και θα πάει κάτω από την εστία της εθνικής Σενεγάλης. Ο Μεντί έχει αποδείξει την αξία του αλλά ειδικότερα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο βγάζει μάτια. Φοβερές αποκρούσεις, είναι το στήριγμα της ομάδας και προκαλεί… τρόμο στους αντιπάλους του. Ακόμη ένας σταρ στην εθνική Σενεγάλης, η οποία έχει από τα καλύτερα ρόστερ της διοργάνωσης και με τους τρεις «σωματοφύλακες» (Μεντί, Κουλιμπαλί, Μανέ) σκοπεύει να φτάσει μακριά.

Ριάντ Μαχρέζ



Κόπα Άφρικα: «Διαμάντια» στη βιτρίνα: Τα 10 πιο hot ονόματα

Ο 30χρονος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι είναι ακόμη ένα hot όνομα του Κόπα Άφρικα. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα στερηθεί τις υπηρεσίες του καθώς θα φορέσει την φανέλα της εθνικής Αλγερίας. To συμβόλαιό του με τους «πολίτες» ολοκληρώνεται το 2023, μετρώντας μέχρι στιγμής 167 συμμετοχές, 52 γκολ και 42 ασίστ. Τεράστια η ποιότητά του, φαρμάκι το αριστερό του πόδι και γενικότερα απολαμβάνεις να τον βλέπεις να παίζει. Τρομερές επαφές με την μπάλα, βγάζει... γλύκα στο παιχνίδι του και είναι από τους παίκτες που σηκώνουν και την κερκίδα.

Σεμπαστιάν Αλέ



Κόπα Άφρικα: «Διαμάντια» στη βιτρίνα: Τα 10 πιο hot ονόματα

Ο 27χρονος επιθετικός του Άγιαξ κάνει πράματα και θαύματα φέτος! Μάλιστα ο Αίαντας όταν τον απέκτησε από τη Γουέστ Χαμ, έβαλε γερά το χέρι στην τσέπη, δίνοντας 22,5 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος είναι σε... δαιμονιώδη κατάσταση, όντας ο πρώτος σκόρερ στο Champions League και έχει σκοράρει και στα 6 ματς του ομίλου! Ταχύτατος, τρομερά δυνατός και με φοβερά τελειώματα, ο Αλέ πάει στο Κόπα Άφρικα με την Ακτή Ελεφαντοστού για να κάνει... πάταγο!

Extra: Αγκιμπού Καμαρά



Κόπα Άφρικα: «Διαμάντια» στη βιτρίνα: Τα 10 πιο hot ονόματα

Δεν είναι ο σταρ, αλλά έχει όλα τα φόντα για να γίνει! Ο Αγκιμπού Καμαρά σε μισό χρόνο έχει καταφέρει να εκτοξεύσει τις μετοχές του με τη φανέλα του Ολυμπιακού και πάει να κάνει τα θαύματά του και στο Κόπα Άφρικα με την εθνική ομάδα της Γουινέας. Τα μάτια δεκάδων σκάουτερ πάνω του, με τη Λίβερπουλ, τη Νιούκαστλ, τη Μίλαν και πολλά ακόμη μεγαθήρια να τον παρακολουθούν και να είναι έτοιμοι να προσφέρουν πολλά εκατομμύρια ευρώ στους Πειραιώτες για την απόκτησή του.

Αυτά ήταν τα 10+1 διαμαντάκια που ξεχωρίσαμε εμείς του Κόπα Άφρικα και να σημειώσουμε ότι η σειρά είναι τυχαία. Let the game begin!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x