sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ποιοι ΝΒΑers θα ήταν οι κορυφαίοι του ποδοσφαίρου και το αντίστροφο!

Το sport-fm.gr βρήκε οκτώ περιπτώσεις σταρ του ποδοσφαίρου που έχουν την αντανάκλασή τους στο ΝΒΑ. Ή και το αντίστροφο…

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που τα πολλά κοινά στοιχεία καθιστούν κάποιους σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού παρόμοιους ως και πανομοιότυπους με άλλους, ακόμη κι αν ανήκουν σε άλλα σπορ.

Το sport-fm.gr έψαξε και βρήκε παίκτες με τόσα κοινά σημεία που ενώνουν την κορυφογραμμή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου με αυτή του μπάσκετ, δηλαδή το ΝΒΑ. Ή και… αντίστροφα.

Λιονέλ Μέσι-Στεφ Κάρι: Ποιος χρειάζεται φυσικά προσόντα;
Η φύση δεν τους προίκισε με πλούσια σωματικά προσόντα, αλλά το ταλέντο και το μυαλό τους αρκούσε και περίσσευε για να τους οδηγήσει στην κορυφή. Για τον σύγχρονο αθλητισμό, που απαιτεί ψηλούς, δυνατούς και γρήγορους παίκτες, μπορεί ένας ποδοσφαιριστής 1,69μ. και ένας γκαρντ 1,88μ. να θεωρούνται… λίγοι. Όταν όμως μπορείς να κάνεις την μπάλα κομπολόι, όταν μπορείς να ζαλίσεις τους αντιπάλους σου με τις ντρίμπλες σου, όταν μπορείς να εκτελέσεις από παντού, όταν μπορείς να δημιουργήσεις εξίσου καλά για τους συμπαίκτες σου και όταν μπορείς να οδηγήσεις μια ομάδα σε τίτλους όπως ο Λιονέλ Μέσι ή ο Στεφ Κάρι, δεν μπορείς απλά να επιβιώσεις ανάμεσα σε «θηρία» της φύσης, αλλά και να κυριαρχήσεις.
Οι κορυφαίοι του ποδοσφαίρου αν ήταν ΝΒΑερς ή το αντίστροφο

Κριστιάνο Ρονάλντο-Λεμπρόν Τζέιμς: Αγέραστοι υπεραθλητές
Για το αν πρόκειται για τους G.O.A.T. του σπορ τους πολλοί και δικαίως μπορούν να έχουν ενστάσεις. Όμως ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως Κριστιάνο Ρονάλντο και Λεμπρόν Τζέιμς είναι οι πιο συνεπείς επαγγελματίες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ αντίστοιχα. Οι haters θα πουν πως δεν διαθέτουν την ποιότητα άλλων συναθλητών τους, αλλά τόσο ο CR7 όσο και ο «βασιλιάς» έχουν κατορθώσει να φτάσουν στην κορυφή και να μείνουν εκεί για σχεδόν δύο δεκαετίες πλέον όχι μόνο βασιζόμενοι στο θείο χάρισμα, αλλά ίσως και περισσότερο λόγω της δουλειάς τους. Αμφότεροι φροντίζουν το σώμα τους δουλεύοντας νυχθημερόν και δίνοντας έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια, από τη διατροφή και την αποκατάσταση, μέχρι τον… ύπνο τους. Γι’ αυτό και στα 36 τους εξακολουθούν να είναι στο κορυφαίο επίπεδο και να βάζουν τα γυαλιά με τη σωματική τους κατάσταση σε πολλούς νεότερους.
Οι κορυφαίοι του ποδοσφαίρου αν ήταν ΝΒΑερς ή το αντίστροφο

Κιλιάν Εμπαπέ-Γιάννης Αντετοκούνμπο: Καθαρόαιμα που είναι ακόμη στην αρχή
Εκεί που τα προσόντα που χάρισε απλόχερα η φύση συναντώνται με τη σκληρή δουλειά και τη σοβαρότητα, σμίγουν οι δρόμοι αυτών των δύο «καθαρόαιμων». Ασυναγώνιστοι αμφότεροι στο ανοιχτό γήπεδο, με τη μοίρα των αντιπάλων προδιαγεγραμμένη όταν τους αντιμετωπίζουν χωρίς βοήθειες, αλλά με απαράμιλλο work ethic που τους επιτρέπει να εξελίσσουν σταδιακά το παιχνίδι τους, τόσο ο Γάλλος επιθετικός όσο και ο Έλληνας φόργουορντ ωριμάζουν και γίνονται όλο και πληρέστεροι. Σε νεαρή ηλικία έχουν ήδη κατακτήσει πολλά και είναι ακόμη στην αρχή παραμένοντας προσγειωμένοι παρότι έχουν ήδη όλο τον κόσμο και τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου στα πόδια τους.
Οι κορυφαίοι του ποδοσφαίρου αν ήταν ΝΒΑερς ή το αντίστροφο

Έρλινγκ Χάαλαντ-Κογουάι Λέοναρντ: Η άνοδος των ρομπότ
Οι κακεντρεχείς θα τους χαρακτηρίσουν… αντικοινωνικούς και αντιεμπορικούς. Ωστόσο ίσως αυτή να είναι η μεγαλύτερη αρετή τους. Ο Νορβηγός φορ της Ντόρτμουντ και ο ηγέτης των Κλίπερς είναι τόσο αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν που μοιάζουν με ρομπότ. Ανέκφραστοι, συχνά απόκοσμοι, αλλά εμμονικοί με αυτό που κάνουν. Αποφεύγουν την προβολή, τα social media και οι σπάνιες δημόσιες τοποθετήσεις τους είναι τουλάχιστον… άβολες. Όπως νιώθουν όμως και οι αντίπαλοί τους στα γήπεδα, όταν καλούνται να τους αντιμετωπίσουν.
Οι κορυφαίοι του ποδοσφαίρου αν ήταν ΝΒΑερς ή το αντίστροφο

Λούκα Μόντριτς-Κρις Πολ: Οι αειθαλείς «εγκέφαλοι»
Το μυαλό τους ήταν ανέκαθεν το μεγαλύτερο όπλο τους. Χωρίς πάντα να «γράφουν» εντυπωσιακά στατιστικά, αλλά σταθερά υπερπολύτιμοι, τόσο ο Λούκα Μόντριτς όσο και ο Κρις Πολ μπορεί να μην ήταν πάντα οι καλύτεροι παίκτες στις ομάδες τους αλλά ήταν οι καλύτεροι συμπαίκτες. Δίχως τεράστια αθλητικά προσόντα, αλλά με έναν «εγκέφαλο» που έχει την ικανότητα να φιλτράρει το παιχνίδι και να παίρνει πάντα τη σωστή απόφαση, ο Κροάτης μέσος αλλά και ο CP3 είναι ο ορισμός του πλέι μέικερ, ακόμη και στα 36 τους.
Οι κορυφαίοι του ποδοσφαίρου αν ήταν ΝΒΑερς ή το αντίστροφο

Νεϊμάρ-Τζέιμς Χάρντεν»: Πλούσιο ταλέντο, αλλά... καλοπέραση και «θέατρο»
Ο Θεός τούς χάρισε απλόχερα το ταλέντο. Η ποιότητά τους δύσκολα συναντάται σε άλλους. Όμως αμφότεροι έχουν μια τάση στην καλοπέραση και όχι την κατάλληλη νοοτροπία για να γίνουν αναμφισβήτητα κορυφαίοι. Επιρρεπείς στα ξενύχτια, τις γυναίκες και ενίοτε στο φαγητό, τόσο ο Βραζιλιάνος άσος όσο και ο «μούσιας» έχουν καταφέρει να έχουν περισσότερους επικριτές από θαυμαστές. Και σίγουρα σε αυτό δεν βοηθά ούτε η κακή τους συνήθεια να προσπαθούν να εκμαιεύουν σφυρίγματα με θεατρικό τρόπο.
Οι κορυφαίοι του ποδοσφαίρου αν ήταν ΝΒΑερς ή το αντίστροφο

Γιούργκεν Κλοπ-Στιβ Κερ: Δύο επικοινωνιακά masterminds
Δύο σπουδαίοι προπονητές, με τεράστια επίδραση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και μπάσκετ αντίστοιχα με τις ιδέες και τη φιλοσοφία τους. Όμως αυτό που τους ενώνει, πέρα από την ικανότητά τους στο κοουτσάρισμα και τη διαχείριση ισχυρών προσωπικοτήτων είναι και το επικοινωνιακό τους χάρισμα. Τόσο ο Γερμανός όσο και ο Αμερικανός τεχνικός είναι άνθρωποι που δεν μπορείς να αντιπαθήσεις, με εκφραστικότητα, λέγειν και τοποθετήσεις που ξεφεύγουν από τις τετριμμένες και συχνά βαρετές αμιγώς αθλητικές τοποθετήσεις, αλλά και που παίρνουν θέση σε ζητήματα έξω από το στενό πεδίο του σπορ που εκπροσωπούν.
Οι κορυφαίοι του ποδοσφαίρου αν ήταν ΝΒΑερς ή το αντίστροφο

Ενγκολό Καντέ-Ντρέιμοντ Γκριν: Τρέχουν για... όλους
Τόσο πολύτιμοι και πανομοιότυποι αγωνιστικά, αλλά και τόσο διαφορετικές προσωπικότητες. Είναι οι παίκτες που δεν θα φέρουν κόσμο στα γήπεδα και υψηλές τηλεθεάσεις, αλλά απαραίτητοι όσο και οι σταρ των ομάδων τους, ου μην και περισσότερο. Με το αδιάκοπο τρέξιμο, σκληράδα αλλά και οξυδέρκειά τους φροντίζουν για να υπάρχει η επαρκής αμυντική ισορροπία και να καλύπτουν τα αμυντικά κουσούρια των σταρ. Ενώ όμως ο Γάλλος μέσος είναι ένας σιωπηλός «εργάτης», αντι-σταρ και με ταπεινότητα που σκλαβώνει τους πάντες, ο φόργουορντ των Γουόριορς είναι λαλίστατος, μέγιστος trash-talker και συχνά-πυκνά έχει προκαλέσει αναστάτωση ακόμη και μέσα στην ίδια του την ομάδα.
Οι κορυφαίοι του ποδοσφαίρου αν ήταν ΝΒΑερς ή το αντίστροφο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x