sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Λάθη… κάθε είδους και ατελείωτα πέναλτι: Τα 5 σημεία από την ήττα της ΑΕΚ στη Μασσαλία

Το sport-fm.gr καταγράφει τα πέντε σημεία που κράτησε από την ήττα της ΑΕΚ στη Μασσαλία.

Η ΑΕΚ ηττήθηκε 3-1 από τη Μαρσέιγ εκτός έδρας, χάνοντας για πρώτη φορά στο φετινό Europa League.

Η Ένωση πλήρωσε τόσο τα δικά της λάθη, όσο και εκείνα του Πολωνού διαιτητή, φτάνοντας στο σημείο να έχει δεχτεί πλέον πέντε γκολ με πέναλτι στη φάση των ομίλων της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA.

Ιδού, λοιπόν, τα πέντε στοιχεία που κράτησε το sport-fm.gr από τον αγώνα της Μασσαλίας, που πέραν όσων έγιναν εντός αγωνιστικού χώρου, ξεχώρισε και για εκείνα εκτός αυτού.

Κάκιστη διαιτησία: Ο Πολωνός διαιτητής κατάφερε να εξελιχτεί σε αρνητικό πρωταγωνιστή με τα δύο σημαντικά λάθη που έκανε –σε... συνεργασία με το VAR- στο πρώτο και στο τρίτο γκολ της Μαρσέιγ. Στο 1-0, ο Βιτίνια έχει σπρώξει εμφανώς τον Βίντα προτού σκοράρει, ενώ το 3-1 προήλθε από πέναλτι που δόθηκε για... light επαφή του Άμραμπατ με τον Λόντι. Κι αν το τρίτο γκολ των γηπεδούχων απλά σφράγισε τη νίκη τους, το πρώτο άλλαξε τη ρότα του αγώνα.

Δεν της έφτανε η ισοφάριση: Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να ισοφαρίσει και τα κατάφερε άμεσα, με τον Πινέδα να... στρώνει στον εαυτό του την μπάλα κάνοντας τσαφ και να την καρφώνει στα μασσαλικά δίχτυα ισοφαρίζοντας.

Κάπου εκεί φάνηκε πως το ματς μπορεί να γυρίσει, με τους «κιτρινόμαυρους» να δείχνουν πως δεν θα αρκούνταν σε αυτό και κρατούν την πρωτοβουλία των κινήσεων προκειμένου να ψάξουν και την ολική ανατροπή του σκηνικού. Και ενδεχομένως να είχαν πολύ καλές πιθανότητες, αν δεν ακολουθούσε η καταστροφή...

Μοιραίος ο Στάνκοβιτς: ...η καταστροφή λοιπόν ήρθε όταν ο εξαιρετικός, μέχρι εκείνο το σημείο, τερματοφύλακας της ΑΕΚ έκανε ένα φτηνό λάθος, από αυτά που δεν μας έχει συνηθίσει. Ο Αυστριακός πούλησε την μπάλα, στέλνοντάς την πάνω στον Βιτίνια, τον οποίο στη συνέχεια ανέτρεψε.



Απόρροια του λάθους, ένα πέναλτι και μια αποβολή, που έκριναν σε μεγάλο βαθμό το ματς. Συν τοις άλλοις, ο Στάνκοβιτς δεν θα είναι διαθέσιμος για το εντός έδρας ματς με τη Μαρσέιγ στις 9 Νοεμβρίου, με τον Αθανασιάδη να αναμένεται να υπερασπιστεί και τότε την εστία της Ένωσης.

Φτάνει, πια, με τα πέναλτι: Έξι τέρματα έχει δεχτεί μέχρι τώρα στη φάση των ομίλων η ΑΕΚ και εξ αυτών, τα πέντε είναι από τη λευκή βούλα! Η αρχή είχε γίνει στο Μπράιτον, όπου οι νταμπλούχοι είχαν επικρατήσει 3-2 αλλά είχαν δει τους «γλάρους» να σημειώνουν τα δύο τους γκολ με πέναλτι, ενώ και στο 1-1 με τον Άγιαξ, ο «Αίαντας» είχε βρει δίχτυα από τα έντεκα βήματα.

Το σερί έσπασε σε έναν βαθμό με το σημερινό γκολ του Βιτίνια, ωστόσο η συνέχεια ήταν... καρμπόν, με Στάνκοβιτς και Άμαμπατ και υποπίπτουν σε εντός περιοχής παραβάσεις. Και μπορεί του δεύτερου να είναι πραγματικά τραβηγμένο, ωστόσο όπως και να ‘χει είναι γεγονός πως ο Ματίας Αλμέιδα πρέπει να κοιτάξει λίγο την επιπολαιότητα των παικτών του μέσα στο κουτί.

Υπέροχη κερκίδα: Αφού καλύψαμε τα όσα έγιναν εντός των τεσσάρων γραμμών του «Βελοντρόμ», ήρθε η ώρα να καλύψουμε και αυτά εκτός αγωνιστικού χώρου. Το πελώριο γήπεδο της Μαρσέιγ γέμισε, υποδεχόμενο τους φίλους της ομάδας αλλά και εκείνους της ΑΕΚ, που ως γνωστόν είναι αδελφοποιημένοι με τους Μασσαλούς. Οι εικόνες από τις κερκίδες ήταν υπέροχες, με το... αδελφικό coreo που ύψωσαν οι οπαδοί των γηπεδούχων να κλέβει την παράσταση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x