Κώστας Μιαούλης

Πλέον έγινε αουτσάιντερ για την Ευρώπη η ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης σχολιάζει την ισοπαλία στην Τούμπα με την Ένωση πλέον να έχει περισσότερες πιθανότητες να μην βγει Ευρώπη, αφού δεν κατάφερε να νικήσει ξανά τον εξοντωμένο ΠΑΟΚ.

Δεν θέλω να σταθώ αποκλειστικά στις απουσίες του ΠΑΟΚ, γιατί είχε και η ΑΕΚ σοβαρές απώλειες. Η αλήθεια είναι όμως ότι και όσοι από εκείνους που είχε διαθέσιμους ο Λουτσέσκου, κάμποσους κράτησε στον πάγκο, αφού αυτό ήταν απόλυτα λογικό μετά τον εξοντωτικό ημιτελικό 120 λεπτών της Τετάρτης. Η Ένωση δεν μπόρεσε να κάνει δύο τις νίκες της μετά από έξι αγωνιστικές στα play-off και μετά τα σημερινά αποτελέσματα, το πιθανότερο είναι να μην τα καταφέρει.

Αυτό δεν έχει να κάνει με το καθαρά βαθμολογικό κομμάτι, αφού δεν είναι τέτοια η απόσταση για να μοιάζει απαγορευτική μια εξέλιξη που θα φέρει την ΑΕΚ στην τριάδα, για να είναι εντελώς εξασφαλισμένη ότι δεν θα μείνει εκτός, αλλά και το πώς θα βρουν οι αντίπαλοι της πλέον τον Άρη και τον ΠΑΟ, με τους «πράσινους» να έχουν και τη δεύτερη ευκαιρία του Κυπέλλου.

Πριν προχωρήσω παρακάτω, θα ήθελα ν’ αναφέρω και κάτι για τη διαιτησία, που ήταν αρκετά παράξενη και στον πειθαρχικό έλεγχο, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος πως σε σημεία που έπρεπε οι γηπεδούχοι να παίρνουν ανάσες, το επέτρεπε ο Καμπάκοφ. Για μένα σε όσα συμβαίνουν, δεν υπάρχει καμία έκπληξη με τη διαιτησία, θεωρώ πως ο Κλάτενμπεργκ δεν φέρνει έτσι κι αλλιώς διαιτητές που είναι σόι. Ότι μονίμως υπάρχει παράπονο από πλευράς ΑΕΚ, δεν είναι συμπωματικό, αλλά εδώ και καιρό είναι αργά για δάκρυα.

Κατανοώ πως καταντά κουραστικό να κάνουμε αναλύσεις για το πώς μπορεί να μην πάρει ένα δικό της παιχνίδι η Ένωση, έχοντας τις περισσότερες ευκαιρίες. Όταν θες δέκα φάσεις για να βάλεις ένα και θα αρκέσει ένα δικό σου λάθος για να το δεχτείς, τότε όλες οι ποδοσφαιρικές αναλύσεις πάνε περίπατο. Θα μιλούσαμε για την απόλυτη καταστροφή αυτή τη στιγμή, αν το πλασέ του Ολιβέιρα δεν σταματούσε στο δοκάρι. Όσο για την διαχείριση του Οφρυδόπουλου, ως προς τις αλλαγές, κατανοώ πως μπορεί οι επιλογές να ήταν περιορισμένες, αλλά δεν μπορούμε να φτάνουμε στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, για να γίνει η πρώτη.

Αυτή την στιγμή η ΑΕΚ έχει να παίξει με τον άκρως φορμαρισμένο και κυνικό στον τρόπο που παίρνει τα αποτελέσματα, Παναθηναϊκό. Αν δεν τον κερδίσει, δεν θα έχει ούτε την ισοβαθμία με τους «πράσινους», γιατί αν για παράδειγμα φέρει ισοπαλία, οι δύο ομάδες θα έχουν από μια νίκη και δύο Χ, αλλά το «τριφύλλι» θα έχει πλεονέκτημα λόγο ευρύτερης νίκης.

Ο Άρης πλέον, αφού παρά την ήττα έμεινε από πάνω από την ΑΕΚ, θα παίξει με τον Ολυμπιακό, που έχει νέο μεσοβδόμαδο ματς με τον ΠΑΟΚ (το χρωστούμενο από τον α' γύρο των πλέι-οφ). Πολύ πιθανά να έχει τελειώσει και το πρωτάθλημα όταν θα διεξαχθεί η επόμενη αγωνιστική γιατί πολύ απλά η ομάδα του Μαρτίνς αρκεί να μην χάσει στην Τούμπα για να σφραγίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου.

Αρα είναι κατανοητό πως οι «ερυθρόλευκοι» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μπορούν να πάνε χωρίς κίνητρο και ο Άρης να πάρει ένα τρίποντο, που αν δε νικήσει τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, μπορεί να δημιουργήσει για την ΑΕΚ μια συνθήκη, πολύ δύσκολα πλέον αναστρέψιμη ή που θα επιτάσσει αναγκαίο διπλό στο «Βικελίδης» από πλευράς ΑΕΚ. Επιπλέον η λογική λέει πως όταν ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Άρη, η ομάδα που θα έχει φτάσει τότε τα 55 επίσημα ματς στη σεζόν και θα παίζει το 56ο, δεν θα είναι και στην καλύτερη της κατάσταση, προσπαθώντας να κάνει συντήρηση, για να φτάσει στον τελικό της 21ης Μαϊου με τον ΠΑΟ. Όλα αυτά πλέον συνθέτουν ένα σκηνικό, κατά την ταπεινή μου άποψη, που φέρνουν την Ένωση περισσότερο εκτός αυτή τη στιγμή, παρά εντός Ευρώπης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x