Κώστας Μιαούλης

Άρης και Παναθηναϊκός μπαίνουν με φόρα στα playoffs

Ο Κώστας Μιαούλης σχολιάζει την τελική κατάταξη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και κάνει εκτιμήσεις ενόψει της έναρξης των πλέι-οφ.

Με τη βαθμολογία να έχει πλέον μοναδική εκκρεμότητα την τύχη της έφεσης του ΠΑΣ, η πρώτη εξάδα που θα αναμετρηθεί σε δέκα επιπλέον παιχνίδια είναι γνωστή, με τον ΟΦΗ να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο. Φυσικά αυτή η τελευταία αγωνιστική, είχε σημεία που θα πρέπει να σταθούμε και μας δείχνουν μια προδιάθεση, για το πώς μπορεί να δούμε τις ομάδες στην έξτρα διαδικασία των playoffs. Για παράδειγμα σίγουρα η νίκη του Άρη με τον Ολυμπιακό και το γεγονός πως πλέον βρίσκεται στο μείον ένα από την ΑΕΚ, δημιουργεί μια συνθήκη εξαιρετικού ενδιαφέροντος, όπως φυσικά και το ότι ο Παναθηναϊκός πάτησε πάνω στη νίκη της περασμένης εβδομάδας και πέρασε νικηφόρα και από το Περιστέρι.

Για τον ΠΑΟΚ ήταν σημαντική η επικράτηση απέναντι στη Λαμία, αλλά ακόμα πιο καθοριστική για το μέλλον του στα playoffs ήταν η ισοπαλία με την Ένωση. Το γεγονός πως ο Δικέφαλoς του Βορρά μπαίνει με συν επτά και συν οκτώ αντίστοιχα από τις δύο κιτρινόμαυρες ομάδες αποτελεί ένα πλεονέκτημα. Θα έχει να διαχειριστεί και τα ματς με τη Γάνδη, μαζί και το γεγονός πως, όπως ομολόγησε και ο Λουτσέσκου, υπάρχουν κάποια σημεία των αγώνων, που μοιάζει να βγάζει υπερβολική αυτοπεποίθηση. Θα είναι ένα τεστ, ειδικά τα πρώτα παιχνίδια των playoffs, αλλά ο Ρουμάνος δείχνει να έχει μάθει από τα παθήματα του πρώτου γύρου.

Η ΑΕΚ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης πήρε μια σημαντική νίκη και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Βέβαια ο τρόπος που δέχεται πάλι γκολ από στημένη φάση, αναδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στην ομάδα και ψυχολογικά. Πολύ αρνητικό το να παίρνεις προβάδισμα και να βρίσκεσαι να ισοφαρίζεσαι τόσο εύκολα και ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, θα πρέπει να τεθεί αντιμέτωπος και με αυτή τη δυσκολία. Παίρνει έναν πόντο σήμερα ο Έλληνας τεχνικός της ΑΕΚ, με την χρησιμοποίηση του Χατζισαφί ως χαφ, πράγμα που σημαίνει πως θα ψάξει κι άλλο να βρει λύσεις που σε έναν κύκλο δέκα επιπλέον αγώνων με μεγάλες απαιτήσεις, θα πρέπει να βρει λογικές και συμβατές λύσεις.

Πέρα από κάθε αμφιβολία οι τρεις σερί νίκες με τον Μπούργος συν η επιστροφή των έξι βαθμών, έχουν δώσει ένα μεγάλο μπουστάρισμα στον Άρη. Αρχίζει και βρίσκει γκολ εύκολα, με επτά στα τρία τελευταία παιχνίδια και σε κάθε περίπτωση μια νίκη με ανατροπή σε βάρος του πρωτοπόρου Ολυμπιακού, δίνει ψυχολογία στους Θεσσαλονικείς. Το κύριο μέλημα του Άρη, που σε κάποιες στιγμές παίζει το πιο όμορφο στο μάτι ποδόσφαιρο να βλέπεις την τελευταία διετία στο πρωτάθλημα μας, είναι το γκολ. Αν το βρει με την άνεση που το πράττει τις τελευταίες αγωνιστικές, τότε μπορεί ν’ αποτελέσει απειλή για πιο ψηλές θέσεις.

Σε περισσότερη τάξη, τουλάχιστον συγκριτικά με τα σκαμπανεβάσματα που είχε από παιχνίδι σε παιχνίδι όλη τη χρονιά, μοιάζει να τα βάζει τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Για τον γράφοντα, οι μεταπτώσεις αυτές σε μια ομάδα που δεν είχε ιδέα πώς να μπορεί να επιτίθεται σωστά και να παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, ήταν απολύτως λογικές, μέχρι κάποιο βαθμό. Έστω και με καθυστέρηση το "τριφύλλι" έχοντας περισσότερα από ποτέ την εικόνα που θέλει σταδιακά να δει ο προπονητής του, μοιάζει να μπαίνει στα πλέι-οφ, ευρισκόμενος στην καλύτερη του κατάσταση στη σεζόν, στο κατάλληλο τάιμινγκ.

Δεν ξέρω τι ρόλο μπορεί να παίξει ο ΟΦΗ (αν δεν αλλάξει κάτι στην απόφαση για την έφεση του ΠΑΣ την Τρίτη), αλλά ο Νιόπλιας επιβραβεύεται για το γεγονός πως κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο που σε κάποιες στιγμές του πρωταθλήματος, έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι με τους Κρητικούς μέσα, θα δούμε καλύτερα ματς σαν παιχνίδια. Σαν σύνολο πάντως ο ΠΑΣ, θεωρώ πως σε ομοιογένεια ήταν ανώτερη ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x