sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πέντε επιστροφές παικτών που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες στο ΝΒΑ

Κάποιοι εκ των παικτών που απουσίασαν εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού την περσινή σεζόν, επιστρέφουν για να αλλάξουν το αγωνιστικό τοπίο των ομάδων τους αλλά και της λίγκας.

Μπορεί το περασμένο πρωτάθλημα στο ΝΒΑ να κατέληξε στο χέρια των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, κάτι το οποίο συνδυάστηκε με την επιστροφή του Κλέι Τόμπσον, όμως κάποιες απουσίες που υπήρχαν ήταν ηχηρές. Μερικοί σταρ της λίγκας, είτε καταξιωμένοι είτε εκκολαπτόμενοι, απουσίασαν εξαιτίας σοβαρών τραυματισμών και η επιστροφή τους στη δράση σηματοδοτεί αλλαγή στις υπάρχουσες ισορροπίες. Πέντε παίκτες, τέσσερις ομάδες και μία σεζόν που αναμένεται μακρά, αρκεί να διατηρηθούν οι παίκτες υγιείς.

1 - Καουάι Λέοναρντ
Ο σταρ των Λος Άντζελες Κλίπερς απουσίασε ολόκληρη την περασμένη σεζόν αφήνοντας τον «συμπαραστάτη» Πολ Τζορτζ ολομόναχο. Η μέρα που κόστισε στον δις πρωταθλητή NBA, ήταν το game 4 στις 21 Ιουνίου 2021 απέναντι στους Γιούτα Τζαζ όταν έπαθε ρήξη αχιλλείου τένοντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των καλυτέρων two way παικτών στη λίγκα, αν όχι ο καλύτερος, δεν έχει μπει σε παιχνίδι 5 εναντίον 5 προς ώρας, αλλά η αποκατάσταση του πάει όλο και καλύτερα. Οι άνθρωποι των Κλίπερς δήλωσαν ενθουσιασμένοι με το γεγονός ότι ο Λέοναρντ έχει μπει και περνάει ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο μετρώντας αντίστροφα για την επιστροφή του. Στα 31 του πλέον ο Klaw επιστρέφει για να φέρει το πολυπόθητο πρωτάθλημα στην ομάδα του, η οποία αναμένεται ενισχυμένη τη νέα σεζόν. Στην τελευταία σεζόν που αγωνίστηκε είχε 24,8 πόντους μο στην κανονική περιόδο, προσθέτοντας 6,5 ριμπάουντ και 5,2 ασίστ. Στα πλέι όφ είχε 30 πόντους μέσο όρο.



2 - Τζον Γουόλ
Ένας εκ των πιο ταλαιπωρημένων παικτών τα τελευταία χρόνια, και των πιο πλούσιων, ο Τζον Γουόλ ετοιμάζεται για μία άκρως ελπιδοφόρα σεζόν με τους Κλίπερς. Η επιστροφή του στη δράση μετά από μεγάλο διάστημα δεν οφείλεται μόνο σε τραυματισμό αλλά και στη διαμάχη που είχε με την διοίκηση των Χιούστον Ρόκετς. Βαδίζοντας αισίως στα 32 χρόνια, ο άλλοτε σούπερ σταρ των Γουάσιγκτον Γουίζαρντς, ελπίζει έχοντας στο πλευρό του τον Πολ Τζορτζ και τον Καουάι Λέονταρντ να ζήσει τις στιγμές που επί χρόνια ονειρεύονται οι φίλοι αλλά και ο ιδιοκτήτης των Κλίπερς Στιβ Μπόλμερ. Με τον Τάιρον Λου στο τιμόνι τίποτα δεν αποκλείεται, μένει να φανεί όμως και ο ρόλος του Γουόλ στη νέα σεζόν αλλά και η αγωνιστική κατάσταση στην οποία θα βρεθεί. Τη σεζόν 2020-21 είχε σε 40 παιχνίδια 20,6 πόντους 3,2 ριμπάουντ και 6,9 ασίστ μέσο όρο.



3 - Τζέιμς Γουάισμαν
Οι Γκόλντεν Στέιτ μπορεί να κατέκτησαν το πρωτάθλημα, όμως ο Τζέιμς Γουάισμαν παρακολούθησε ολόκληρη τη σεζόν από την εξέδρα καθώς η ρήξη μηνίσκου τον έθεσε εκτός δράσης. Πρόκειται για ένα εκ των μεγαλύτερων πρόσπεκτ στο ΝΒΑ, επιλεγόμενος από τους «πολεμιστές» στο ντραφτ του 2020 στο νούμερο 2. Στα 39 παιχνίδια που αγωνίστηκε στη ρούκι σεζόν του ο 21χρονος σέντερ είχε 11,5 πόντους μέσο όρο με 52% εντός πεδιάς και 32% έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Σίγουρα ο υψηλόσωμος Αμερικάνος έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης αφού αν προσαρμόσει τα προσόντα που διαθέτει στα θέλω του Στιβ Κερ, μπορεί να γίνει ο πέμπτος τροχός της αμάξης στην μηχανή πρωταθλητισμού που έχουν δημιουργήσει οι Καλιφορνέζοι, δίπλα σε Κάρι, Τόμπσον, Γκριν και Γουίγκινς.



4 - Τζαμάλ Μάρεϊ
Αυτή και αν θα είναι επιστροφή, για τον ίδιο, για τους Νάγκετς αλλά και για τον Νίκολα Γιόκιτς. Ο Μάρεϊ έχασε ολόκληρη την προηγούμενη σεζόν εξαιτίας της ρήξης αχιλλείου τένοντα που υπέστη και σε συνδυασμό με την επέμβαση στη μέση που υποβλήθηκε και ο έτερος «συμπολεμιστής» του MVP, Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ, ήταν μία δύσκολη σεζόν για το Ντένβερ. Τα πράγματα θα αλλάξουν όμως άρδην εφόσον ο Μάρεϊ καταφέρει να βρει τον καλό του εαυτό. Από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του ήταν τα ματς των πλέι οφ απέναντι στου Γιούτα Τζαζ όταν και μονοπωλούσε το ενδιαφέρον με τις συγκλονιστικές εμφανίσεις του. Τη σεζόν 2020-21 σε 48 παιχνίδια είχε 21,2 πόντους, 4,8 ασίστ και 4 ριμπάουντ.



5- Ζάιον Γουίλιαμσον
Πολυσυζητημένος, ταλαντούχος και μέχρι εσχάτως τραυματίας, ο Ζάιον Γουίλιαμσον έχει προαναγγείλει ήδη την επιστροφή του στη δράση. Συζητήσεις επί συζητήσεων για το πότε και το αν θα ξαναπαίξει, για τα κιλά του αλλά και το πόσο τον ενδιαφέρει να είναι επαγγελματίας. Ο ίδιος πρόσφατα σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως ΚΑΙ θα παίξει του χρόνου κανονικά αφού αποθεραπεύτηκε ΚΑΙ δουλεύει ώστε να βελτιώνεται συνεχώς αλλά και θα μείνει στους Νιού Όρλεαν Πέλικανς για να αποδείξει όσα αξίζει και να κερδίσει με την ομάδα του. Όσα παιχνίδια πρόλαβε να αγωνιστεί ο Γουίλιαμσον το 2020-21 είχε 27 πόντους μέσο όρο με το εκπληκτικό 61% εντός πεδιάς. Αν όσα λέγονται για τη φυσική του κατάσταση ισχύουν, το νούμερο 1 του draft του 2019 θα παράξει περίσσιο θέαμα αλλά και νίκες, έχοντας στο πλευρό του τον Μπράντον Ίνγκραμ και τον Σι Τζέι Μακόλουμ.



Επιμέλεια: Γιώργος Φραγκάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x