Κώστας Νικολακόπουλος

Ο γκολκίπερ με τα ρεκόρ-πέναλτι στο Καραϊσκάκη κι ο πρώτος που φεύγει από τον Ολυμπιακό τον Γενάρη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Λαμία και για τον Ντε Λα Φουέντε.

• O Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα τη Λαμία με στόχο να επιστρέψει στις νίκες μετά την ισοπαλία στη Γερμανία κι ένα πρόσωπο με αν μη τι άλλο ενδιαφέρον ενόψει του απογευματινού αγώνα είναι ο Σαράνοφ. Βλέπετε, ο γκολκίπερ της Λαμίας είναι ο μοναδικός που έχει αποκρούσει τρία πέναλτι σε τρία διαφορετικά παιχνίδια στο Καραϊσκάκη!

• Το ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2015 όταν είχε πιάσει πέναλτι του Τσόρι Ντομίνγκες στο Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0. Το συνέχισε τον Φεβρουάριο του 2019 με την απόκρουση του πέναλτι του Φορτούνη στο 85ο λεπτό στο Ολυμπιακός-Λαμία 0-1, με εκείνο τον ιστορικό αποκλεισμό του Ολυμπιακού. Και το έκανε και πριν περίπου ένα χρόνο, Δεκέμβριο του 2021, πιάνοντας και πέναλτι του Ελ Αράμπι στο Ολυμπιακός-Λαμία 1-0.

• Ο 35χρονος Σέρβος τερματοφύλακας θα είναι το πιο σημαντικό εμπόδιο σήμερα στα σχέδια του Ολυμπιακού να πάρει το τρίποντο, καθώς με όλες αυτές τις επεμβάσεις πέναλτι έρχεται πάντοτε με καλή ψυχολογία στο Καραϊσκάκη, ενώ φέτος πραγματικά δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση με παθητικό μόλις πέντε γκολ στα οκτώ παιχνίδια που έπαιξε (στην πρεμιέρα, στην εύκολη εντός έδρας ήττα 0-3 της Λαμίας από την ΑΕΚ έπαιζε ο Γκαραβέλης).

Ο γκολκίπερ με τα ρεκόρ-πέναλτι στο Καραϊσκάκη

• Στη Λαμία παίζουν βασικοί και δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, δύο παιδιά που ανήκαν στον Ολυμπιακό, αλλά που ποτέ ουσιαστικά δεν πήραν την ευκαιρία, ο Τζανδάρης κι ο Ντε Βινσέντι. Ο πρώτος έχει επανειλημμένως έκτοτε παίξει κατά του Ολυμπιακού, δίνοντας πάντοτε τον καλύτερο εαυτό του, για να αποδείξει ακριβώς ότι κακώς δεν του έδωσαν ποτέ την ευκαιρία, ενώ ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός θα παίξει σήμερα για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια εναντίον του Ολυμπιακού, καθώς αγωνίζονταν χρόνια στον ΑΠΟΕΛ και στην Αραβία. Επικίνδυνος παίκτης, πρέπει να τον προσέξουν οι «ερυθρόλευκοι», καθώς δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι κι αυτός θα θέλει να αποδείξει πράγματα.

• Γενικά η Λαμία είναι μία σοβαρή ομάδα, έχει παίκτες που προέρχονται κι από άλλες μεγάλες ομάδες, είτε πιο έμπειρους όπως ο Τζανδάρης κι ο Ντε Βινσέντε, είπε πιο άπειρους (όπως π.χ. ο στόπερ Κορνέζος από την ΑΕΚ) κι έναν προπονητή, τον Φέστα, που μόλις τον περασμένο Ιανουάριο είχε υποχρεώσει τον Ολυμπιακό σε ένα τραγικό αποτέλεσμα, το 0-0 στη Ριζούπολη με τον ουραγό Απόλλωνα. Αν ένα ματς με τη Λαμία το «αφήνεις» να κυλάει με την προοπτική να το κτυπήσεις στο τέλος, βάζοντας αλλαγές όταν η ομάδα της έχει κουραστεί, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι θα πάρεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

Ο γκολκίπερ με τα ρεκόρ-πέναλτι στο Καραϊσκάκη

• Η αλήθεια είναι ότι σε επίπεδο πρωταθλήματος η Λαμία δεν έχει πάρει ούτε ισοπαλία σε πέντε επισκέψεις της στο Καραϊσκάκη-για την ακρίβεια δεν έχει καν σκοράρει-όμως με τόσα που έχουν δει τα μάτια μας φέτος με τον Ολυμπιακό, εγώ ένα πράγμα πάντα λέω, ότι η ομάδα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη κι αποφασιστική στο 100% και δη από το πρώτο λεπτό έως το τελευταίο, αν θέλει να σταματήσει να πετάει βαθμούς. Να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός και τον Βόλο τον κέρδιζε πάντοτε μέσα στο Καραϊσκάκη, αλλά στο φετινό πρωτάθλημα έφερε 1-1, «αφήνοντας» το ματς για το τέλος, όπου πράγματι έπρεπε να το πάρει (βλέπε δύο δοκάρια), αλλά η ουσία είναι ότι δεν το πήρε.

• Παρεμπιπτόντως, εκείνο το 1-1 με τον Βόλο στις 11 Σεπτεμβρίου μάλλον θα είναι και το τελευταίο παιχνίδι του ντε Λα Φουέντε στον Ολυμπιακό. Αν θυμάστε είχε χάσει δύο ευκαιρίες η μία πιο απίστευτη από την άλλη, φάτσα απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ, κι έκτοτε δεν ξανάπαιξε. Με την Equipe να γράφει σήμερα ότι ο Αμερικάνος διεθνής εξτρέμ θέλει να γυρίσει τον Ιανουάριο στη Μαρσέιγ, από την οποία είναι εδώ δανεικός και ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι αντίθετος σε μία τέτοια εξέλιξη. Το ζητούμενο, βέβαια, είναι να θέλει κι η Μαρσέιγ, στην οποία έχει συμβόλαιο έως το 2025.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x