Κώστας Νικολακόπουλος

Δεν μας αρέσει, αλλά αυτή είναι η αλήθεια για τον Ολυμπιακό και τους Ισπανούς προπονητές

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr την σκληρή πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό και γενικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

• Ποια είναι η γνώμη μου για το θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό και τα ονόματα που ακούγονται για τον πάγκο του;

• Πολύ απλή. Μας αρέσει-δεν μας αρέσει, που δεν μας αρέσει, η αλήθεια είναι μία: όποιον Ισπανό προπονητή κι αν φέρει ο Ολυμπιακός από το ισπανικό πρωτάθλημα, υπέρβαση θα είναι! Όποιον, στην κυριολεξία!

• Συγνώμη, από πότε έχει να έρθει Ισπανός προπονητής στην Ελλάδα; Ισπανός να έρχεται από την Ισπανία εννοώ, όχι να μην έχει δουλέψει ποτέ στην Ισπανία, όπως ο Κορμπεράν-όπως δεν είχε δουλέψει ποτέ στην Ισπανία ερχόμενος στον Ολυμπιακό ο Όσκαρ Γκαρθία (στην Αυστρία και στο Ισραήλ ήταν).

• Οι μόνοι που ήρθαν ήταν ο Βαλβέρδε κι ο Μίτσελ στον Ολυμπιακό, από δύο φορές ο καθένας, με τη δεύτερη φορά να προέρχονταν από οδυνηρές απολύσεις (από Βιγιαρεάλ και Χετάφε αντίστοιχα). Και πότε ήρθαν; Ο Ερνέστο το 2008 και το 2010 κι ο Μίτσελ την πρώτη φορά το 2013…

Ολυμπιακός: Άρθρο Νικολακόπουλου για Ισπανούς προπονητές

• Να θυμηθούμε μήπως ότι ο Χιμένεθ τις τρεις τελευταίες φορές που ήρθε στην ΑΕΚ προέρχονταν τις δύο φορές από δουλειά σε Αραβία και τη μία από δουλειά στη Β’ Ισπανίας; Μόνο όταν είχε πρωτοέρθει στην ΑΕΚ, το 2010, δούλευε στην Α΄ κατηγορία.

Στον δε Παναθηναϊκό Ισπανός προπονητής εδώ και χρόνια έχoυν έρθει μόνο ο Πογιάτος από την Κ19 της Ρεάλ κι ο συνταξιούχος πλέον Φάμπρι προερχόμενος από τη Β' κατηγορία. Και στον ΠΑΟΚ αμφιβάλλω αν έχει πάει ποτέ Ισπανός προπονητής.

Κατανοείτε την κατάσταση; Το ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδικά εδώ και πάνω από μία 10ετία αποτελεί την τελευταία επιλογή για ένα προπονητή από το ισπανικό πρωτάθλημα και ειδικά Ισπανό. Και μπορεί τώρα εμάς να μας ξινίζουν και να μας βρομίζουν οι Ισπανοί που έχει να φέρει ο Κορδόν, αλλά αυτή την στιγμή όλοι τους μιλάνε με Θέλτα, Χετάφε, Αλμερία, ομάδες Α΄ κατηγορίας. Και γι΄ αυτούς το πιο πιθανό είναι να αποτελούν προτεραιότητα οι συγκεκριμένες ομάδες, κι ας είναι μικρομεσαίες κι ας κινδύνευσαν να πέσουν.

• Εγώ δεν υποστηρίζω ότι οι Ισπανοί που έχει ο Κορδόν είναι προπονητικές διάνοιες. Απλά εξηγώ την πραγματικότητα: όποιος και να έρθει, αν έρθει κανένας…, θα είναι υπέρβαση για τον Ολυμπιακό. Ας μην μας αρέσει έτσι είναι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x