Τάσος Νικολόπουλος

Αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί…

«Δεν θα πάμε να δούμε την Βαρκελώνη που είναι μια όμορφη πόλη. Θα πάμε να παλέψουμε και είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μου αυτό θα κάνουν»! Αυτό είχε δηλώσει ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για τα δύο πρώτα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τη Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά της Euroleague και αυτό έγινε!

«Δεν θα πάμε να δούμε την Βαρκελώνη που είναι μια όμορφη πόλη. Θα πάμε να παλέψουμε και είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μου αυτό θα κάνουν»! Αυτό είχε δηλώσει ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για τα δύο πρώτα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τη Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά της Euroleague και αυτό έγινε!

Του Τάσου Νικολόπουλου

Οι «πράσινοι» έκαναν μεγαλειώδη εμφάνιση και είναι πραγματικά κρίμα, που δεν πήραν το ροζ φύλλο αγώνα στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Ήταν καλύτεροι από την αντίπαλο τους και αυτοί που άξιζαν την νίκη. Όμως, κάποια νεκρά διαστήματα και κάποια σφυρίγματα των διαιτητών σε κρίσιμα σημεία ήταν οι βασικές αιτίες που ο «πεντάστερος» δεν έσπασε την έδρα και δεν έκανε αυτός το 1-0 στη σειρά. Η ουσία είναι ότι αν ο Παναθηναϊκός παρουσιάσει ανάλογο πρόσωπο και στο παιχνίδι της επόμενης Πέμπτης στο ίδιο γήπεδο, αλλά τύχει καλύτερης αντιμετώπισης από την διαιτησία, μπορεί να κάνει το «break».

Το πρώτο ημίχρονο του Παναθηναϊκού άγγιξε το τέλειο από πλευράς τακτικής. Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν στο παρκέ του «Παλάου Μπλαουγκράνα» διαβασμένοι και έκαναν ένα μεστό παιχνίδι. Το τρικ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να παίξει στην επίθεση στο «ζωγραφιστό» αρχικά με Βουγιούκα-Φώτση και στη συνέχεια με Μπατίστ-Τσαρτσαρή ήταν κάτι που μάλλον δεν περίμενε ο Τσάβι Πασκουάλ, αφού αποσυντόνισε την Μπαρτσελόνα. Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο τρίποντο που επιχείρησαν ήταν στο δέκατο έβδομο λεπτό.

Ο Διαμαντίδης μοιράστηκε την οργάνωση με τους Καλάθη, Νίκολας, κάτι που τον βοήθησε να έχει την απαραίτητη «φρεσκάδα» και μαζί με τον Αμερικανό να είναι πρώτοι σκόρερ με 11 πόντους. Ο «πεντάστερος» κράτησε χαμηλά τον ρυθμό, ενώ στην άμυνα δεν άφησε τη Μπαρτσελόνα να «τρέξει», ούτε να βάλει εύκολα καλάθια. Ναβάρο και Ρούμπιο ήταν εκτός τόπου και χρόνου και αυτοί που ουσιαστικά κρατούσαν τους «μπλαουγκράνα» ήταν οι Λόρμπεκ, Άντερσον και Λάκοβιτς. Αν μάλιστα ήταν λίγο πιο ψύχραιμος στην επίθεση (στο πρώτο πεντάλεπτο είχε 3/13 σουτ) θα είχε και προβάδισμα με τη συμπλήρωση του εικοσαλέπτου.

Στο δεύτερο εικοσάλεπτο έγινε άλλο παιχνίδι. Ο ρυθμός άνοιξε και μολονότι αυτό στην αρχή δεν φάνηκε να επηρεάζει τον Παναθηναϊκό, στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι δεν ήταν καλό. Διαμαντίδης και Μπατίστ έκαναν όργια στο τρίτο δεκάλεπτο, πετυχαίνοντας τους 17 από τους 20 πρώτους πόντους των «πράσινων», ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή του Καλάθη στην άμυνα πάνω στον Ναβάρο. Οι «πράσινοι» έδειχναν στην πράξη να πιστεύουν στη νίκη και κατάφεραν να έχουν συνεχώς ένα μικρό προβάδισμα.

Ωστόσο, ένα «νεκρό» δίλεπτο (το τρίτο στη διάρκεια του αγώνα) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου έδωσε την ευκαιρία στη Μπαρτσελόνα με σερί 11-0 να «χτίσει» διαφορά έξι πόντων. Η άμυνα χαλάρωσε, ο Παναθηναϊκός φάνηκε να βγαίνει από το πλάνο που είχε στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, αλλά ακόμη κι έτσι κατάφερε να μείνει μέσα στο παιχνίδι. Στο τέλος το ματς έγινε… ροντέο και παρά τα εις βάρος του σφυρίγματα, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε στο τέλος να «κλέψει» τη νίκη, αν το τρίποντο του κορυφαίου του αγώνα, Δημήτρη Διαμαντίδη, έβρισκε στόχο. Την δεύτερη και τελευταία ευκαιρία για το «σπάσιμο» της έδρας, κατά την άποψη μου, θα την έχει την Πέμπτη. Αν η σειρά πάει σε πέμπτο παιχνίδι, ακόμη και να θέλει ο Παναθηναϊκός, δεν θα τον αφήσουν, όπως έγινε σήμερα, να πάρει τη νίκη!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x