Τάσος Νικολόπουλος

Άντε, με τον «μυρωδιά» τον Πασκουάλ…

Ο Παναθηναϊκός πάει ΣΕΦ για το break τίτλου, παρότι κάποιοι δεν του έδιναν τύχη. Υπεύθυνος είναι ΚΑΙ ο Τσάβι Πασκουάλ, που έχει κάνει λάθη, αλλά, «μυρωδιάς» δεν είναι, όπως τον έχουν βαφτίσει κάποιοι…

Μετά τον οδυνηρό -από κάθε άποψη- αποκλεισμό από το Final 4 της Euroleague, την επιστροφή με το πούλμαν από την Κωνσταντινούπολη και τα όσα ακολούθησαν και προκάλεσαν τριγμούς στην ομάδα, υπήρχαν κάποιοι που έβλεπαν ακόμη και αποκλεισμό του Παναθηναϊκού Superfoods από την ΑΕΚ στα ημιτελικά των play-offs του πρωταθλήματος. Κάποιοι άλλοι δεν τα έβλεπαν τόσο… μαύρα, αλλά δεν έδιναν καμία τύχη στους τελικούς με τον Ολυμπιακό. Οι «σκούπες» έδιναν και έπαιρναν, αλλά ήρθε η διάψευση από τον Τσάβι Πασκουάλ και τους παίκτες του.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Και μιλάμε για πανηγυρική διάψευση, καθώς ο Παναθηναϊκός Superfoods όχι μόνο έχει οδηγήσει τους τελικούς σε πέμπτο παιχνίδι, αλλά πηγαίνει στο ΣΕΦ με καλύτερη ψυχολογία και περισσότερη ενέργεια στο ντεπόζιτό του. Το σκορ της σειράς αδικεί τους «πράσινους», οι οποίοι βάσει της συνολικής εικόνας, θα μπορούσαν να έχουν ήδη στεφθεί πρωταθλητές, Όμως, για διάφορους λόγους, που δεν είναι της παρούσης, αυτό θα κριθεί την Κυριακή. Ο Ολυμπιακός μοιάζει κουρασμένος σωματικά και πνευματικά, μετά τα play-offs και το Final 4 της Euroleague αλλά επειδή έχει βρεθεί κι άλλες φορές στα… σχοινιά, ξέρει τον τρόπο διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων.

Για να φτάσει ο Παναθηναϊκός Superfoods να διεκδικεί το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ, έχοντας χάσει δύο ευκαιρίες για break, χρειάστηκε να βγει μπροστά ο Νίκος Παππάς στο δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, όπου έγινε το 1-1, αλλά και η αυταπάρνηση του εμπύρετου Νικ Καλάθη, που έδωσε τον ρυθμό και το σύνθημα για το 2-2 στο τέταρτο ματς. Στην εξίσωση του τελευταίου αγώνα μπαίνουν επίσης ο Μπουρούσης, παρά τις ενοχλήσεις στη μέση, ο Σίνγκλετον, που έκανε την καλύτερη εμφάνισή του στη σειρά, ο Γκέιμπριελ, που έκανε πολλή και αθόρυβη δουλειά και φυσικά ο Γκιστ, που θύμισε κάτι από τα πρόσφατα παλιά και ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος στην αμυντική λειτουργία του «τριφυλλιού».

Όμως, για να προκύψουν όλα αυτά, έπρεπε να υπάρχει και τεχνική καθοδήγηση. Ο Τσάβι Πασκουάλ μπορεί να έχει κάνει τα λάθη του κατά τη διάρκεια της σεζόν, παρότι δεν «έφτιαξε» ο ίδιος την ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, αλλά πρέπει να του αναγνωριστεί και να του πιστωθεί στον μέγιστο βαθμό ο τρόπος που διαχειρίστηκε την κρίση μετά τον αποκλεισμό από τη Φενερμπαχτσέ, η προετοιμασία και η τακτική προσέγγιση των τελικών, όπου έχει νικήσει κατά κράτος στη σκακιέρα με τον αντίπαλο προπονητή.

Βέβαια, επειδή μιλάμε για Ελλάδα και εκατομμύρια προπονητές της εξέδρας, για κάποιους που μπορεί να συμφωνούν με την παραπάνω άποψη, αυτό μπορεί να αλλάξει μετά τον αγώνα της Κυριακής, αν ο Παναθηναϊκός Superfoods χάσει το πρωτάθλημα. Και να θυμηθούν να απαξιώσουν, όπως κάνουν μέχρι τώρα, τον Τσάβι Πασκουάλ, που είναι γι’ αυτούς «μυρωδιάς» και «λίγος» για τον πάγκο του εξάστερου. Κάτι που ισχύει και για τον Νικ Καλάθη. Πολλοί από αυτούς που φώναξαν ρυθμικά το όνομά του, αν κοιταχθούν στον καθρέφτη, θα δουν το ίδιο πρόσωπο που μέχρι χθες είχε την άποψη και την φώναζε δυνατά ότι ο αρχηγός του «τριφυλλιού» δεν είναι ηγέτης και ότι κακώς αμείβεται με δύο εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x