Τάσος Νικολόπουλος

Ανανεώστε τον Λέτο, ΤΩΡΑ!

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sportfm.gr για τον Σεμπάστιαν Λέτο, που «φώναξε» και στο παιχνίδι με τον Ηρακλή και τη διοίκηση του Παναθηναϊκού που πρέπει να καλέσει άμεσα τον Αργεντινό για ανανέωση!

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στις νίκες μετά από τέσσερα παιχνίδια είναι γεγονός και ο άνθρωπος που έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο παιχνίδι με τον Ηρακλή ήταν ο Σεμπάστιαν Λέτο. Έστω και με περιπετειώδη τρόπο, ο 30χρονος άσος άνοιξε το σκορ και μαζί τον δρόμο για την κατάκτηση των τριών βαθμών, που διατήρησαν τους «πράσινους» στο -4 από την κορυφή και τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, μια εβδομάδα πριν το μεταξύ τους ντέρμπι στο Φάληρο.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ξεκίνησε βασικός ο Αργεντινός επιθετικός, ο οποίος σημείωσε το υπ’ αριθμόν «4» τέρμα του σε ισάριθμες συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα. Το σημαντικό και άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι έχει σκοράρει και στα τέσσερα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μαζί με τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος, όμως, έχει παίξει και στα επτά παιχνίδια.

Η επιστροφή του Σεμπάστιαν Λέτο στο «τριφύλλι» τον περασμένο Φεβρουάριο έκανε… γκελ στον κόσμο, αφού αποτελεί αγαπημένο παίκτη της «πράσινης» εξέδρας», αλλά δεν ήταν και λίγοι (μάλλον αρκετοί) που ήταν και συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικοί σε ό,τι αφορά τα σχόλιά τους για τον Αργεντινό. Κι όλα αυτά, παρά τα τέσσερα γκολ και την μία ασίστ σε τέσσερις συμμετοχές τη φετινή σεζόν, αλλά και τα πέντε γκολ συν τις οχτώ ασίστ που είχε πέρυσι σε δώδεκα αγώνες και σε μια περίοδο προσαρμογής για τον ίδιο.

Ασφαλώς και ο Αργεντινός δεν έχει τα τρεξίματα του παρελθόντος, αλλά με την εμπειρία, το πάθος και την τρέλα του, εξακολουθεί να είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σημαντικός. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι σε όποια παιχνίδια δεν έχει αγωνιστεί, έχει μνημονευτεί από τους περισσότερους, μιας και μπορεί από μόνος του και με μια ενέργεια να αλλάξει τον ρου ενός αγώνα. Προφανώς, ο Αντρέα Στραματσόνι (με καθυστέρηση θα πω εγώ), το κατάλαβε και αποφάσισε να τον χρίσει τέταρτο αρχηγό πίσω από τους Κάρλος Ζέκα, Στέφανο Κοτσόλη και Μάρκους Μπεργκ.

Ίσως με αυτή την κίνηση να θέλησε να του δείξει πόσο πολύ τον υπολογίζει, αλλά και να τον κρατήσει «ζεστό». Όμως, αυτό που πιστεύω ότι θα «απογειώσει» τον Αργεντινό θα είναι η ανανέωση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό. Ερωτώμενος μετά τη λήξη του αγώνα με τον Ηρακλή για το συμβόλαιό του που λήγει στο τέλος της σεζόν, απάντησε ως εξής: «Αν πρέπει να δώσω σε κάποιον τον αριθμό μου για να επικοινωνήσει μαζί μου, θα το κάνω με ευχαρίστηση, αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου».

Δεν ξέρω αν ο Λέτο έβγαλε μια μικρή πίκρα ή αν απάντησε με χιούμορ, αλλά το σίγουρο είναι ότι η διοίκηση πρέπει πολύ σύντομα να τον καλέσει για τις σχετικές συζητήσεις. Ίσως να έχει αργήσει κιόλας να κάνει αυτή την κίνηση. Γιατί μιλάμε για έναν παίκτη εγνωσμένης αξίας, έναν παίκτη-ΝΙΚΗΤΗ, έναν παίκτη-ΗΓΕΤΗ, έναν παίκτη που δίνει την ψυχή του για την ομάδα και έναν από τους λίγους που, όπως εύστοχα, έγραψε ο φίλος μου ο Κώστας Μιαούλης, έχει συναίσθηση του μεγέθους της φανέλας που φοράει. Γι’ αυτό, φωνάξτε για ανανέωση τον Λέτο, ΤΩΡΑ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x