Τάσος Νικολόπουλος

Από κάτι τέτοιες βραδιές βγήκε το… Μπουρούσαρος

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την κατάθεση ψυχής του Γιάννη Μπουρούση και το παράσημο του Νίκου Παππά, που δεν φαίνεται στη στατιστική του νικηφόρου αγώνα με τη Μπαρτσελόνα.

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι: «Ο Μπουρούσης ξανασυστήθηκε». Ο 33χρονος σέντερ έκανε την πληρέστερη εμφάνισή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού Superfoods και οδήγησε την ομάδα του στην πολύτιμη νίκη επί της Μπαρτσελόνα, με την οποία «αγκάλιασε» την πρόκριση στην οχτάδα. Με τον Κρις Σίνγκλετον να μην είναι στο 100%, έπαιξε γι’ αυτόν, ακόμη και για τον Τζέιμς Γκιστ. Τόμιτς και Φαβεράνι νικήθηκαν κατά κράτος και επί της ουσίας πέρασαν απαρατήρητοι. Έμεινε στο παρκέ περίπου 33 λεπτά, χρόνος που είναι σχεδόν διπλάσιος από τον μέσο όρο του και είχε 14 πόντους, 11 ριμπάουντ (το πρώτο φετινό double-double στην Euroleague), 3 ασίστ, 2 κοψίματα, 1 κλέψιμο, 0(!) λάθη και 8 κερδισμένα φάουλ.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Όμως, δεν είναι μόνο οι αριθμοί που αποτυπώνουν αυτή την εμφάνιση. Έβγαζε ενέργεια σε κάθε άμυνα, δεν δίστασε να βουτήξει στο παρκέ για να σώσει μπάλες, κέρδισε φάουλ, μοίρασε έτοιμα καλάθια και εξίσου σημαντικό, είχε την απαραίτητη πνευματική διαύγεια για να πράξει το σωστό στα τελευταία λεπτά, όταν ακόμη το ματς δεν είχε κριθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αμυντική του συμπεριφορά στο τελευταίο δίλεπτο, καθώς είχε κατά σειρά: μια τάπα στον Ράις, ένα κλέψιμο σε συνεργασία με τον Παππά στην περιφέρεια, μια καλή άμυνα στον Κλαβέρ και άλλη μια στον Κόπονεν. Κι όλα αυτά στο τέλος του αγώνα και έχοντας αγωνιστεί σερί(!) σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε πραγματική κατάθεση ψυχής και θύμισε τον παίκτη που θαυμάσαμε πέρυσι στη Λαμποράλ, αλλά και στο παρελθόν. Άλλωστε, από κάτι τέτοιες εμφανίσεις προέκυψε το… «Μπουρούσαρος». Επίσης, ανάγκασε το απαιτητικό κοινό των «πράσινων» να τον χειροκροτήσει ουκ ολίγες φορές. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ψυχοσύνθεσή του ενόψει της συνέχειας. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μέχρι τώρα το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι ψυχολογικό, γιατί νοιώθει ότι πρέπει να αποδείξει πράγματα και δεν του βγαίνουν. Από την στιγμή που θα νοιώσει πολύ σημαντικός και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διαχειριστεί ο Τσάβι Πασκουάλ, τότε όλα θα είναι αλλιώς.

Ένα ακόμη κέρδος είναι και ο Νίκος Παππάς. Μπορεί να μην έκρινε το παιχνίδι, όπως έγινε στην Πάτρα, αλλά η παρουσία του στο παρκέ για σχεδόν 19 λεπτά, αποτελεί επιβράβευση για όσα έκανε το περασμένο Σάββατο. Ειδικά στην δική του περίπτωση, οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια. Το 1/5 που γράφει το φύλλο αγώνα δεν λέει τίποτε, αν και το κάρφωμα μπροστά στον Φαβεράνι αποτελεί το highlight της βραδιάς και όχι μόνο. Είχε όρεξη και συγκέντρωση, έπαιξε σκυλίσια άμυνα, αλλοίωσε επιθέσεις και βοήθησε στο να μην φανεί ιδιαίτερα το κενό του Νικ Καλάθη, ο οποίος περνάει ένα φυσιολογικό ντεφορμάρισμα.

Αυτό είναι το μεγάλο παράσημο του 26χρονου γκαρντ, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει άλλο ένα «όπλο» για τον Παναθηναϊκό Superfoods ενόψει της συνέχειας. Ο Τσάβι Πασκουάλ θα εύχεται να υπάρχει διάρκεια, αφού το άνοιγμα του rotation είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο. Και το να βασίζεται επιπλέον σε δύο Έλληνες παίκτες, είναι ακόμη πιο σημαντικό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x