Τάσος Νικολόπουλος

Αθλητισμός είναι ΚΑΙ το κλάμα του Μάσα!

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την… ωραιότερη εγκατάλειψη της Formula 1, που «έφερε» το συγκινητικό αντίο του Φελίπε Μάσα μπροστά στους Βραζιλιάνους συμπατριώτες του.

Ο ίδιος , σίγουρα, το φανταζόταν αλλιώς. Το παραδέχθηκε, άλλωστε, μετά το τέλος του αγώνα στο Ιντερλάγκος, που ήταν ο προτελευταίος της καριέρας του στη Formula 1, αλλά ο τελευταίος μπροστά στο κοινό της πατρίδας του. «Ήθελα ένα καλό αποτέλεσμα για το κοινό, για την Βραζιλία, για την ομάδα, για μένα. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα» δήλωσε ο Φελίπε Μάσα, αλλά μάλλον καλύτερα που έγινε έτσι. Και γι’ αυτόν, αλλά και για όλους εμάς…

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Η σύγκρουση έγινε στις μπαριέρες της τελευταίας στροφής πριν την είσοδο του pit lane. Η ειρωνεία είναι ότι ο 35χρονος πιλότος εγκατέλειψε τον αγώνα στην πίστα που έχασε το πρωτάθλημα του 2008 και μόλις λίγα μέτρα από εκεί που έγινε το αλησμόνητο για εκείνον προσπέρασμα του Λιούις Χάμιλτον στον Τίμο Γκλοκ, το οποίο χάρισε τον τίτλο στον Βρετανό και άφησε τον Βραζιλιάνο στα... κρύα του λουτρού. Από την άλλη, όμως, μπορεί να πει κάποιος ότι το σημείο ήταν… ιδανικό, αφού το κοινό είχε την ευκαιρία να τον αποθεώσει για όλες τις όμορφες στιγμές που τους χάρισε σε 15 χρόνια καριέρας.

Ο Μάσα βγήκε περίλυπος από το κόκπιτ της Williams, αφού είδε να ολοκληρώνεται άδοξα ο αγώνας του στον 48ο γύρο, αλλά αυτά που ακολούθησαν, ξεπερνούσαν κάθε φαντασία. Γι’ αυτό και αργότερα δήλωσε ότι: «Ίσως ο Θεός ξέρει τι κάνει, γιατί σταμάτησα μπροστά στο κοινό μου». Αφού τυλίχθηκε με μια σημαία της πατρίδας του, ξεκίνησε περπατώντας για το box της ομάδας του. Στη διάρκεια της διαδρομής δεν έπαψε να χαιρετάει τον κόσμο που του έδινε το τελευταίο standing ovation. Και το άξιζε. Με το παραπάνω. Και όταν πέρασαν σαν φιλμ από μπροστά του όλα τα χρόνια του στις πίστες, δεν άντεξε. Έχοντας κατακλυστεί από συναισθήματα, άφησε ελεύθερο τον εαυτό του και βούρκωσε.

Όσο περπατούσε, τα πρώτα δάκρυα έγιναν περισσότερα και μετά άρχισαν να τρέχουν σαν… ποτάμι, όταν έφτασε στα pits και είδε παραταγμένους τους μηχανικούς των ομάδων να τον χειροκροτούν, με αποκορύφωμα αυτούς της scuderia Ferrari, στην οποία πέρασε εννιά ολόκληρα χρόνια. Κι εκεί που «έσβησε» ήταν όταν αγκάλιασε την γυναίκα του Άννα Ραφαέλ και τον επτάχρονο γιό του, Φελιπίνιο. Στιγμές μαγικές, στιγμές συγκίνησης, στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει. Γι’ αυτό και η εγκατάλειψη του Μάσα είναι μια από τις… ωραιότερες στην ιστορία της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αφού τα συναισθήματα που βίωσε μέσα στα επόμενα δέκα λεπτά, θα τα θυμάται σε όλη την υπόλοιπη ζωή του.

Το ίδιο ισχύει και για όλους εμάς, χάρη στον σκηνοθέτη της μετάδοσης. Για τέσσερις ολόκληρους γύρους μετά την εγκατάλειψη, η κάμερα δεν σταμάτησε να ακολουθεί κάθε κίνηση του Βραζιλιάνου. Ποιος νοιαζόταν εκείνη την ώρα για τον αγώνα; Άλλωστε, με το αυτοκίνητο ασφαλείας μέσα στην πίστα, δεν χάναμε απολύτως τίποτε. Αυτό ήταν το highlight στο Ιντερλάγκος και εμείς είχαμε την ευκαιρία να το ζήσουμε. Να «ρουφήξουμε» την κάθε στιγμή, να ανατριχιάσουμε και να συγκινηθούμε με όσα βλέπαμε μέσα από τους δέκτες των τηλεοράσεών μας.

Ο Φελίπε Μάσα θα δει για τελευταία φορά να σβήνουν τα φώτα της εκκίνησης στο Άμπου Ντάμπι, αλλά επί της ουσίας, η αυλαία γι’ αυτόν έπεσε χθες στο Ιντερλάγκος. Στις 27 Νοεμβρίου θα γίνει η τυπική αποχώρηση ενός τζέντλεμαν της Formula 1, κάτι που φρόντισε να δείξει και στην τελευταία του δήλωση: «Ένοιωσα τόση πολλή αγάπη από τους ανθρώπους των άλλων ομάδων, που με χειροκροτούσαν. Ένα υπέροχο συναίσθημα και μια μέρα που είναι αδύνατον να ξεχάσω. Δεν νομίζω ότι άξιζα όλα αυτά» ήταν τα λόγια του. Τι να πεις και τι να γράψεις παραπάνω; Απλώς ένα μεγάλο ευχαριστώ σε έναν μεγάλο ΚΥΡΙΟ!

Κι επειδή οι λέξεις ποτέ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εικόνα, απολαύστε τις στιγμές…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x