Τάσος Νικολόπουλος

ΑΥΤΟΣ ο Παναθηναϊκός, μπορεί και χωρίς πλεονέκτημα…

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει για τον Παναθηναϊκό, που «φώναξε» στη Βιτόρια ότι μπορεί να φτάσει στην Πόλη, ακόμη και χωρίς πλεονέκτημα. Και θυμάται το «δώρο» της Μάλαγα, που ακούει στο όνομα Γκιστ.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έψαχνε εδώ και καιρό ένα μεγάλο διπλό στον μαραθώνιο της φετινής Euroleague. Η νίκη στο «κάστρο» της Μπασκόνια είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο γιατί τον βάζει γερά στο κόλπο για την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα play-offs, ούτε γιατί ήρθε απέναντι σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες των τελευταίων εβδομάδων. Στα δικά μου μάτια, το διπλό στη Βιτόρια είναι σπουδαίο, γιατί οι «πράσινοι»… βροντοφώναξαν στο πλέον κατάλληλο χρονικό σημείο της σεζόν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και εκτός ΟΑΚΑ.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Στα 30 πρώτα λεπτά, ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του έδωσαν πραγματικό ρεσιτάλ. Αυτά που έγιναν στο παρκέ της «Fernando Buesa Arena» θύμισαν… άλλες εποχές, αφού το αμυντικό πλάνο και οι επιλογές στην επίθεση, θαρρείς και ήταν βγαλμένες από κάποιον υπολογιστή. Πραγματικό σεμινάριο από μια ομάδα, που είχε ξεχάσει πως είναι να μπαίνεις σε εκτός έδρας παιχνίδι και να δείχνεις από το πρώτο δευτερόλεπτο ότι εσύ είσαι το αφεντικό. Να «πιάνεις από τον λαιμό» τον αντίπαλο και να κάνεις ξεκάθαρο ότι θα πάρεις το ροζ φύλλο ό,τι και να γίνει. Τα μαζεμένα λάθη του τελευταίου δεκαλέπτου δεν μπορούν να επισκιάσουν το τεράστιο διπλό, αλλά θα πρέπει να αποτελέσουν και αυτά οδηγό, αλλά από την ανάποδη πλευρά.

Η συγκεκριμένη νίκη, πρώτα απ’ όλα, φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καταλανός είναι μακράν ο καλύτερος προπονητής που έχει καθίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού στη μετά-Ομπράντοβιτς εποχή και το απέδειξε και χθες. Χρειάστηκε φυσικά η συμβολή και των «στρατιωτών», προεξάρχοντος του Κρις Σίνγκλετον, που αποτελεί μια από τις καλύτερες μεταγραφές της τελευταίας πενταετίας, ακολούθως του Νικ Καλάθη, ο οποίος έχει αναγεννηθεί μετά την επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ και φυσικά του τελευταίου, ο οποίος απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο σημαντική επιρροή έχει στο παιχνίδι της ομάδας. Και επί της ευκαιρίας, ας ευχαριστήσουν όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού την Μάλαγα για την ανταλλαγή του Δεκεμβρίου του 2012, όταν πήρε τον Άντι Πάνκο και έδωσε τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ. Ούτε… εκκλησία να έκλεβαν οι «πράσινοι».

Μετά το διπλό στη χώρα των Βάσκων, ο ενθουσιασμός περισσεύει, αλλά καλό είναι να υπάρχει σύνεση και ταπεινότητα, αφού επί της ουσίας δεν έχει κριθεί τίποτε. Ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει δύο παιχνίδια με ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ και Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, αλλά δεν εξαρτάται αποκλειστικά από αυτόν η τέταρτη θέση. Όμως, με την εμφάνιση κόντρα στη Μπασκόνια και με δεδομένο ότι υπάρχει περίπου ένας μήνας μέχρι τα play-offs, συν το γεγονός ότι η ομάδα είναι πλέον πλήρης, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα: Ακόμη κι αν δεν έρθει το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας, που έμοιαζε με όνειρο θερινής νυκτός μέχρι πριν τρεις εβδομάδες, είναι σε θέση να κάνει αυτό που πρέπει για να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη, όπου έδωσε για τελευταία φορά το παρών σε Final 4 το 2012. Και για έναν σύλλογο με έξι αστέρια στη φανέλα, τέσσερα χρόνια είναι πολλά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x