Τάσος Νικολόπουλος

Για τον «Τζίτζι» που το αξίζει και τον αήττητο Άλβες!

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν με «σύμμαχο» τον αήττητο σε ευρωπαϊκούς τελικούς, Ντάνι Άλβες έχει την ευκαιρία και αξίζει να κατακτήσει το Champions League με την Γιουβέντους, που θέλει να γράψει ιστορία

Όταν η Γιουβέντους έχανε τον τελικό του Champions League το 2015 από τη Μπαρτσελόνα, πολλοί θεώρησαν ότι θα ήταν ο τελευταίος στην καριέρα του Τζιανλουίτζι Μπουφόν, αφού είχε κλείσει τα 37 του χρόνια. Κι ότι δεν θα είχε άλλη ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο με τα… μεγάλα αυτιά, που είναι και το μοναδικό που λείπει από την πλούσια συλλογή του.

Αυτό είχε υποθέσει και ο ίδιος, όπως παραδέχθηκε μετά την χθεσινή (9/5) πρόκριση επί της Μονακό στον τελικό της 3ης Ιουνίου. Όμως, όταν πιστεύεις στα όνειρά σου, όπως δήλωσε ο 39χρονος πλέον «Τζίτζι», τίποτε δεν αποκλείεται.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Δύο χρόνια αργότερα, η μοίρα σε συνδυασμό με την εξέλιξη και τη συνέπεια της Γιουβέντους, την έφεραν για ένατη φορά στην ιστορία της στον τελικό που θα γίνει στο Κάρντιφ, όπου θα διεκδικήσει το τρόπαιο για τρίτη φορά και πρώτη από το μακρινό 1996. Κι αυτή η εμβληματική φυσιογνωμία, ο άνθρωπος που αποτελεί τρανό παράδειγμα πίστης και αφοσίωσης, ειδικά μετά την απόφασή του να παραμείνει «μπιανκονέρο», παρά τον υποβιβασμό της «Μεγάλης Κυρίας» για το σκάνδαλο «Calciopolis» το 2006, θα έχει μια ακόμη ευκαιρία να σηκώσει στα χέρια του ως αρχηγός αυτή την κούπα. Και το αξίζει, ίσως περισσότερο από κάθε άλλον…

Στον τελικό του Βερολίνου ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν είχε αντίπαλο -μεταξύ άλλων- τον Ντάνι Άλβες, στον οποίο στέρησε ένα υπέροχο γκολ με μια απόκρουση, η οποία ψηφίστηκε ως «η απόκρουση της χρονιάς» στο Champions League της σεζόν 2014-15. Τώρα, οι δυο τους βρίσκονται στην ίδια πλευρά, αφού ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι ως ελεύθερος από τη Μπαρτσελόνα, παρότι το συμβόλαιό του έληγε στο τέλος της φετινής σεζόν. Βλέποντας τις επιδόσεις του με τη φανέλα των «μπιανκονέρι», στη Βαρκελώνη μάλλον θα πρέπει να αναθεώρησαν, αν όχι γιατί του έδειξαν την πόρτα της εξόδου, αλλά τουλάχιστον γιατί δεν έβαλαν έστω και ένα ευρώ στο ταμείο τους.

Έχοντας συμπληρώσει πριν από λίγες μέρες το 34ο έτος της ηλικίας του, ο Ντάνι Άλβες προσδοκά να γράψει ιστορία στο Κάρντιφ. Ο Βραζιλιάνος κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ, αφού σε πέντε ευρωπαϊκούς τελικούς που έχει συμμετάσχει (δύο με τη Σεβίλλη στο UEFA Cup και τρεις με τη Μπαρτσελόνα στο Champions League), μετράει ισάριθμες κατακτήσεις. Συμπεριλαμβανομένων και των κατακτήσεων του Super Cup, μετράει συνολικά εννιά ευρωπαϊκά τρόπαια και απέχει μόλις ένα από τον τεράστιο Πάολο Μαλντίνι, που έχει δέκα και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Ένα σπουδαίο επίτευγμα κυνηγάει και η Γιουβέντους, η οποία θέλει να γίνει η δέκατη ομάδα στην ιστορία που θα φτάσει αήττητη στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Τη φετινή σεζόν οι «μπιανκονέρι» μετρούν μέχρι τώρα εννιά νίκες και τρεις ισοπαλίες και αν πετύχουν τον πολυπόθητο στόχο τους με νίκη στο 90άλεπτο ή την παράταση, θα κάνουν και ρεκόρ στη διοργάνωση με δέκα. Οι προηγούμενες εννιά ομάδες που κατέκτησαν αήττητες την κούπα είναι οι εξής: Λίβερπουλ (1980-81 και 1983-84), Μίλαν (1988-89 και 1993-94), Άγιαξ (1971-72 και 1994-95), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1998-99 και 2007-08), Ίντερ (1963-64), Νότιγχαμ Φόρεστ (1978-79), Ερυθρός Αστέρας (1990-91), Μαρσέιγ (1992-93) και Μπαρτσελόνα (2005-06).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x