Τάσος Νικολόπουλος

Γι’ αυτό σε γουστάρουμε ρε Ζλάταν…

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έστειλε, όπως δήλωσε, για απόσυρση το έθνος της Δανίας και ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sportfm.gr γιατί επιβεβαιώνεται στο πρόσωπο του Σουηδού το κλισέ «μια ομάδα μόνος του»!

Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και αυτό αποτελεί κανόνα! Αλλά σε κάθε κανόνα υπάρχουν εξαιρέσεις. Και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι μια από αυτές. Ο Σουηδός επιθετικός κέρδισε το στοίχημα που είχε βάλει με τον εαυτό του και οδήγησε την εθνική ομάδα της πατρίδας του στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2016 σε βάρος της Δανίας. Ασφαλώς και όλοι οι παίκτες έχουν μερίδιο σε αυτή την μεγάλη πρόκριση, αλλά ο «Ίμπρα» έκανε το κάτι παραπάνω. Πώς θα γίνει; Αυτός ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας, αφού, μεταξύ άλλων, πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα γκολ των Σκανδιναβών στα δύο παιχνίδια μπαράζ με τους Δανούς.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ο αποκλεισμός της Σουηδίας από τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας πείσμωσε τον 34χρονο πλέον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που έκανε τα πάντα για να στείλει την εθνική ομάδα της πατρίδας του στα τελικά της επόμενης μεγάλης διοργάνωσης. Η οποία θα είναι πιθανότατα η τελευταία στην μεγάλη καριέρα του. Ο ίδιος θα δώσει το παρών για τέταρτη φορά σε τελικά EURO και η Σουηδία για έκτη φορά συνολικά και πέμπτη συνεχόμενη. Και αυτό το οφείλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στο τεράστιο ταλέντο και την ποιότητα του «Ίμπρα».

Μπορεί να λατρεύει τον εαυτό του περισσότερο από κάθε τι άλλο στον κόσμο, μπορεί να έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές με τις δηλώσεις του, μπορεί να έχει προκαλέσει με την συμπεριφορά του εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, μπορεί είναι υπέρμετρα εγωιστής, μπορεί να είναι από τους παίκτες που λέμε ότι λατρεύουμε να μισούμε, μπορεί, μπορεί, μπορεί… Χίλια αρνητικά, που λέει ο λόγος, μπορεί να βρει κάποιος, αλλά Κ-Α-Ν-Ε-Ι-Σ δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι είναι Π-Α-Ι-Κ-Τ-Α-Ρ-Α-Σ! Και σε βραδιές σαν αυτή στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης, το επιβεβαίωσε με τον πλέον Ε-Μ-Φ-Α-Τ-Ι-Κ-Ο τρόπο!

Αυτός είναι ο σταρ της εθνικής Σουηδίας, αυτός είναι η εθνική Σουηδίας! Και σε αυτόν επιβεβαιώνεται το χιλιοειπωμένο κλισέ: «Μια ομάδα μόνος του»! Εδώ και ένα χρόνο πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών και πλέον μετράει 62 τέρματα σε 111 συμμετοχές. Τα 11 από αυτά τα πέτυχε αγωνιζόμενος σε δέκα παιχνίδια αυτής της προκριματικής φάσης. Όλη η Σουηδία έβαλε 18 γκολ σε 12 αγώνες (μαζί με τα μπαράζ) και ο «Ίμπρα» σκόραρε παραπάνω από τα μισά. Τι να λέμε τώρα…

Και η δήλωση που έκανε περί… απόσυρσης ολόκληρου του έθνους της Δανίας είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Και δεν προκαλεί εντύπωση, αφού, άλλωστε, μιλάμε για τον Ζλάταν! Οι Δανοί έπρεπε να ξέρουν τι θα πουν και ποιον προκαλούν. Κι αφού προκάλεσαν, τώρα είναι αναγκασμένοι να δεχθούν την αφοπλιστική-πληρωμένη απάντηση του Σουηδού σταρ, ο οποίος όχι μόνο δεν θα αποσυρθεί από την εθνική, αλλά θα λάμψει και στα γήπεδα της Γαλλίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Αυτός είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και γι’ αυτό τον γουστάρουμε….

Τα 10 καλύτερα γκολ με την εθνική Σουηδίας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x