Τάσος Νικολόπουλος

Η… αδιόρθωτη ΑΕΚ και το «λαχείο»-Μπακασέτας για τον Παναθηναϊκό

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sportfm.gr για την ΑΕΚ, που δεν φαίνεται να μαθαίνει από τα λάθη της στο θέμα-βία και τον Παναθηναϊκό, που αξίζει να κάνει την υπέρβαση για το «λαχείο»-Μπακασέτας.

Η φράση «έβγαλε μόνη της τα μάτια της» ταιριάζει στον απόλυτο βαθμό στην ΑΕΚ. Ευθύνες για όσα συμβαίνουν έχουν ΟΛΟΙ και πρόκειται πραγματικά για… κατόρθωμα το πώς μια ομάδα που στέφθηκε πρωταθλήτρια τον περασμένο Μάιο μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, επιχειρεί να κάνει restart έξι μήνες αργότερα. Δεν ξέρω πως εξηγείται κάτι τέτοιο κι αν μπορούν και όσοι βρίσκονται μέσα στην ομάδα να δώσουν πειστική εξήγηση για όσα έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται τόσο στο αγωνιστικό, όσο και στο έξω-αγωνιστικό κομμάτι, με το «κερασάκι στην τούρτα» να μπαίνει στο παιχνίδι του Champions League με τον Άγιαξ.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Και ένα μικρό παιδί θα είχε σκεφτεί ότι μπορεί να υπάρξουν «ομορφιές» στο ΟΑΚΑ, μετά τα όσα θλιβερά έγιναν την παραμονή του αγώνα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, γνωρίζοντας, μάλιστα, ότι οι οπαδοί της ολλανδικής ομάδας θα κάθονταν στο κάτω και όχι στο πάνω διάζωμα του γηπέδου. Εκ του θλιβερού αποτελέσματος, φάνηκε ότι ουδείς ασχολήθηκε. Ή αν ασχολήθηκε, δεν ήταν αρκετό!

Η καταδίκη των επεισοδίων από πλευράς ΑΕΚ, δεν προσφέρει τίποτε ουσιαστικό, όπως συμβαίνει, άλλωστε, με όλες τις ΠΑΕ, οι οποίες, σε ανάλογες περιπτώσεις, βγάζουν ανακοινώσεις εκ των υστέρων. Το θέμα είναι να προλάβεις το κακό. Γιατί μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, το πιθανότερο είναι να… ξαναπάς, αλλά για να πληρώσεις τα «σπασμένα» των οπαδών. Αυτών που κατά καιρούς αποθεώνουν οι διοικήσεις των ομάδων. Τι όχι;

Η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης καταλήγει με τις εξής δύο προτάσεις: «Προτεραιότητα η δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να μην συμβούν ξανά τέτοια γεγονότα. Και έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να διορθώνουμε τα λάθη μας». Πραγματικά, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιες θα είναι αυτές οι ενέργειες. Και μακάρι να γίνουν όλα όσα χρειάζονται, ώστε να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα. Γιατί, από τον Μάιο του 2017 και τον τελικό κυπέλλου στον Βόλο μέχρι σήμερα, (δηλαδή μόνο τον τελευταίο ενάμισι χρόνο για να μην πάμε πιο πίσω), η ΑΕΚ έχει τιμωρηθεί τρεις φορές (τελικός και δύο φορές στα ντέρμπι με Ολυμπιακό).

Η… λυπητερή για αυτές τις τρεις περιπτώσεις ήταν έξι παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμα κοντά στις 300.000 ευρώ. Δεν τα λες και λίγα. Και εκκρεμεί η… καμπάνα της UEFA για τα γεγονότα στο παιχνίδι με τον Άγιαξ. Η ΑΕΚ ούτως ή άλλως είναι στη… μπούκα της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας από πέρυσι για άναμμα καπνογόνων και κλείσιμο διαδρόμων. Ποια είναι, λοιπόν, η απόδειξη της γνώσης για τη διόρθωση των λαθών; Όταν μάλιστα, πριν από περίπου έναν μήνα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης φέρεται να είχε πει στο δείπνο που παρέθεσε στους ρεπόρτερ της ομάδας για την ονομαστική του εορτή πως: «στο κομμάτι των οργανωμένων έχουμε αποτύχει».

Υ.Γ.: Η στάση της ΑΕΚ στις υποθέσεις Σιμόες, Μπακασέτα και Λαμπρόπουλου είναι εξίσου ανεξήγητη. Ακόμη και το timing είναι λάθος. Κι επειδή οι σχέσεις της Ένωσης με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ είναι «εχθρικές», ο Παναθηναϊκός, παρά τη στενότητα που αντιμετωπίζει, αξίζει ο κόπος να κάνει μια προσπάθεια. Η μια μεταγραφή που δικαιούται να κάνει τον Ιανουάριο αφορά σε έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών. Ε, η περίπτωση του Τάσου Μπακασέτα μοιάζει εξαιρετική. Κι αν δεν του βγει, τουλάχιστον θα έχει προσπαθήσει.

Μιλάμε για διεθνή, καλό χαρακτήρα, που ταιριάζει στο πρότζεκτ, σε καλή ηλικία (25), άρα με μεταπωλητική αξία και φυσικά ποιοτικό ποδοσφαιριστή, που μπορεί να βοηθήσει άμεσα στην προσπάθεια για είσοδο στην πεντάδα, ώστε να σβήσει η ευρωπαϊκή ποινή. Πας, λοιπόν, στην ΑΕΚ, δίνεις 230.000 ευρώ (όσα πήρες πέρυσι για τον Χουλτ), προσφέρεις στον παίκτη ένα συμβόλαιο καλύτερο από αυτό που έχει και την έκανες… ΛΑΧΕΙΟ! Πιο δύσκολο είναι να μην τα βρει με τον παίκτη παρά με την ομάδα. Εκτός κι αν η Ένωση θέλει να ρισκάρει για ένα-δύο κατοστάρικα περισσότερα (για παραπάνω ούτε λόγος) που μπορεί να έρθουν από ομάδα του εξωτερικού ή προτιμάει να τον χάσει ως ελεύθερο τον Ιούνιο. Και να τον πληρώνει κιόλας, χωρίς να παίζει. Αυτό που το πας;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x