Τάσος Νικολόπουλος

Η ασέβεια για την έδρα του τελικού!

Η κουβέντα που άνοιξε δημοσίως από ΕΠΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, πριν διεξαχθούν οι ημιτελικοί, αποτελεί, ασέβεια απέναντι σε ΑΕΛ και Πανιώνιο. Και μην πει κανένας για πρόληψη…

Η κλήρωση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας δεν έβγαλε ντέρμπι δικεφάλων, αλλά στο περιθώριο της διαδικασίας «βγήκε» είδηση για την έδρα του τελικού. Δια στόματος Βαγγέλη Γραμμένου, όπως μετέφερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους, ο αγώνας θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη της διοργάνωσης και ανεξαρτήτως αντιπάλων. Προφανώς η ΕΠΟ (κυρίως), αλλά και οι άνθρωποι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ «βλέπουν μπροστά»… Το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει καν οι δύο ημιτελικοί, μάλλον αποτελεί μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια. Διότι, άλλο να ανοίξει μια θεωρητική κουβέντα κι άλλο να υπάρχει δεδομένο.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ασφαλώς και κανείς δεν θέλει να επαναληφθεί το περυσινό φιάσκο. Για όσους δεν θυμούνται, έγινε ολόκληρο σήριαλ μέχρι να βρεθεί άκρη για την έδρα του τελικού ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Όταν αυτό έγινε μετά κόπων και βασάνων, προέκυψαν άλλου είδους προβλήματα και η οριστική διεξαγωγή αποφασίστηκε σχεδόν ένα 24ωρο πριν την σέντρα. Κι αφού είχε τεθεί θέμα αναβολής από πλευράς Υφυπουργείου. Ή μήπως όχι;

Καλή η πρόληψη, αλλά επειδή μιλάμε για την Ελλάδα, προσωπικά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η κουβέντα άνοιξε για τέτοιο λόγο. Στα δικά μου μάτια, η… συμφωνία για την έδρα του τελικού πριν τη διεξαγωγή των ημιτελικών, αποτελεί, αν μη τι άλλο, ασέβεια απέναντι στην ΑΕΛ και τον Πανιώνιο. Καθίστε ρε παιδιά να γίνουν τα παιχνίδια και εφόσον προκριθούν οι δύο «δικέφαλοι», υπάρχει διάστημα 25 ημερών για να παρθεί απόφαση. Τόση πρεμούρα να το… συμφωνήσουν από τώρα; Φάνηκε ξεκάθαρα ότι αν υπάρχει διάθεση, οι αποφάσεις μπορούν να παρθούν πολύ, μα πολύ, γρήγορα.

Η άλλη «είδηση» ήταν η αλλαγή στάσης του ΠΑΟΚ. Στις καθιερωμένες δηλώσεις μετά την κλήρωση, ο εκπρόσωπος του «δικεφάλου του Βορρά», Δημοκράτης Παπαδόπουλος είπε ότι αν προκριθούν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, δεν θα ήταν σωστό να γίνει ο τελικός στο ΟΑΚΑ, επειδή αποτελεί έδρα της «Ένωσης». Λογική αντίδραση, αλλά, δυστυχώς για τον ίδιο, τον «ακύρωσε» η ίδια η ομάδα του. Όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης δημοσιοποίησε τη «δέσμευση» του προέδρου της ΕΠΟ για τον τελικό, ήρθε μετά από λίγη ώρα και η… αναδίπλωση. Στη Θεσσαλονίκη άρχισαν να λένε ότι είναι θετικοί για ΟΑΚΑ, καθώς είναι το ιδανικό γήπεδο για λόγους ασφαλείας.

Προφανώς, στον ΠΑΟΚ είτε δεν περίμεναν ότι θα «άνοιγε» από τώρα θέμα έδρας του τελικού, είτε (αν το ήξεραν), δεν πρόλαβαν να ενημερώσουν εγκαίρως τον εκπρόσωπο της ομάδας, που πρόλαβε και έκανε δηλώσεις. Τα αντανακλαστικά του οργανισμού δεν λειτούργησαν γρήγορα κι έτσι έγινε η γκέλα. Κι ας μίλησε αργότερα ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος για παρερμηνεία των δηλώσεών του.

«Αν γίνει τελικός ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, θα είναι καλό παιχνίδι και πιστεύω πως εμείς θα είμαστε νικητές. Δεν θεωρώ σωστό να γίνει στο ΟΑΚΑ αν παίξουμε με την ΑΕΚ γιατί είναι η έδρα της. Μπορεί να αποφασίσει η ΕΠΟ σε ποιο γήπεδο, για να αποφύγουμε τα περσινά έκτροπα» ήταν τα λόγια του, αμέσως μετά την κλήρωση. Αν μπορεί κάποιος να παρερμηνεύσει αυτές τις δηλώσεις, πάω… πάσο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x