Τάσος Νικολόπουλος

Η δικαίωση της ΑΕΛ και τα δύσκολα που έρχονται!

Η ΑΕΛ γιορτάζει 52 χρόνια ζωής και μαζί την άνοδο στη Super League. Η δικαίωση ήρθε, αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά, προκειμένου το «αλογάκι» να παραμείνει εκεί όπου ανήκει! Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Παραμονή των 52ων γενεθλίων από την ίδρυση του συλλόγου, η ΑΕΛ σφράγισε και μαθηματικά την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια της Super League. Μετά από πέντε «πέτρινα» χρόνια, εκ των οποίων τέσσερα στη Football League και ένα στην Γ’ Εθνική, το αλογάκι του κάμπου μπορεί να πανηγυρίζει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, εκεί όπου πραγματικά ανήκει. Δεν μπορεί να είναι αλλού η θέση της μακράν πιο πετυχημένης επαρχιακής ομάδας της Ελλάδας, που έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα, ενώ έχει να επιδείξει ακόμη δύο συμμετοχές σε τελικούς, αλλά και συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Η χρονιά μπορεί να ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις, αφού η θεσσαλική ομάδα δεν εξασφάλισε άδεια και υπήρχαν περιορισμοί σχετικά με τις μεταγραφές, ωστόσο, η στιβαρή διοίκηση υπό τον Αλέξη Κούγια, μετά τις παλινωδίες των προηγούμενων χρόνων, οι κινήσεις του Θωμά Κυπαρίσση από τη θέση του τεχνικού διευθυντή για τον καταρτισμό του ρόστερ και η επιστροφή του Σάκη Τσιώλη, που μεγαλούργησε ως ποδοσφαιριστής και ανέλαβε για πρώτη φορά την τεχνική ηγεσία της αγαπημένης του ομάδας τον περασμένο Φεβρουάριο, ήταν οι βασικοί λόγοι που το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Και αποτελεί μια τεράστια δικαίωση για τους κόπους και τους μόχθους όλων και όχι μόνο των προαναφερθέντων ανθρώπων. Γιατί σε μια τέτοια μαραθώνια διαδικασία, υπάρχουν και αφανείς ήρωες, που έβαλαν το λιθαράκι τους, προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο τεράστιος στόχος. Από αυτή την εξίσωση, ασφαλώς, και δεν μπορούν να λείπουν οι φίλαθλοι, οργανωμένοι και μη, που δεν έπαψαν ποτέ να βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας τους και να στηρίζουν αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Παρά τις πίκρες που εισέπρατταν τα προηγούμενα χρόνια.

Σε λίγο καιρό η σεζόν ολοκληρώνεται και μετά τους πανηγυρισμούς, άπαντες θα πρέπει να «σηκώσουν μανίκια» ενόψει της νέας σεζόν. Τα δύσκολα είναι μπροστά, αφού οι απαιτήσεις στη Super League είναι πολύ μεγαλύτερες. Και το σημαντικότερο ζητούμενο για την διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο είναι να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, που οδήγησαν το καμάρι του κάμπου στην προσωρινή… αφάνεια. Η εμπειρία στην μεγάλη κατηγορία υπάρχει, όπως και η δυναμική του συλλόγου, που ξεκινάει από τον κόσμο, ο οποίος πάντα έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Και το μήνυμα της ανακοίνωσης της ΠΑΕ με αφορμή τα 52 χρόνια που συμπληρώνει σήμερα ο σύλλογος, επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν όλα τα εχέγγυα και οι προϋποθέσεις, προκειμένου η ΑΕΛ να μείνει εκεί όπου ανήκει. «Σβήνουμε για λογαριασμό της 52 κεράκια και ταυτόχρονα ανάβουμε μία δάδα! Τη δάδα της ελπίδας για ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό αύριο στην πολύπαθη πατρίδα μας, τη δάδα της αγωνιστικότητας, της διαρκούς και τίμιας προσπάθειας, τη δάδα του σεβασμού στον έντιμο αντίπαλο, ιερές παρακαταθήκες εκείνων που στις 17 Μαΐου 1964 μας παρέδωσαν το... βασιλικό βρέφος, με τον απαράβατο όρο να μην αποχωριστεί το στέμμα της ποτέ»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x