Τάσος Νικολόπουλος

Η ξαφνική γκρίνια, ο Σιδηρόπουλος και το… βαλσαμωμένο πουλί

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον νέο σάλο από τα σφυρίγματα του Τάσου Σιδηρόπουλου, ο οποίος δεν πετυχαίνει ούτε βαλσαμωμένο πουλί και την ξαφνική γκρίνια κάποιων για τη διαιτησία.

Η σεμνή τελετή της ρεβάνς ΑΕΚ-Πλατανιάς για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, έλαβε ουσιαστικά τέλος στο 13ο λεπτό. Όταν ο Τάσος Σιδηρόπουλος σφύριξε πέναλτι στο μαρκάρισμα (;) του Μπανανά στον Μάνταλο και ταυτόχρονα έδειξε και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της ομάδας των Χανίων. Ο Χριστοδουλόπουλος ευστόχησε από την άσπρη βούλα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο και κάπως έτσι η… αυλαία έπεσε.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Μπορεί ο διαιτητής του συνδέσμου Δωδεκανήσου να θεωρείται ο κορυφαίος στην Ελλάδα, αλλά επειδή τυχαίνει να είναι άνθρωπος, υποπίπτει και σε λάθη! Ανθρώπινα μεν, λάθη δε… Το θέμα, όμως, είναι μέχρι πότε θα παραμένει στο απυρόβλητο από την ΚΕΔ των κ.κ. Τριτσώνη και Κουκουλάκη. Δεν είναι κακό να μπει στο «ψυγείο», αλλά όχι επειδή θυμήθηκαν κάποιοι να ασχοληθούν φέτος με την ελληνική διαιτησία, αλλά γιατί δεν ήταν η πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, που κάνει ένα χοντρό λάθος, το οποίο εν πολλοίς κρίνει ένα παιχνίδι. Ειδικά φέτος, έχει υποπέσει σε πολλά λάθη και έχει αφήσει αρκετές ομάδες με πολλά παράπονα.

Ενδεικτικά αναφέρω το πέναλτι που δεν έδωσε στην ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, την κόκκινη που δεν έδωσε στον Πατίτο στο ντέρμπι της Ένωσης με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Επίσης, είχε την λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους». Κακή ήταν επίσης η διαιτησία του στα παιχνίδια Βέροια-ΑΕΛ και Πανιώνιος-Ξάνθη, με τις φιλοξενούμενες ομάδες να βγάζουν ανακοινώσεις.

Έχοντας διεξαχθεί 22 αγωνιστικές, ο Τάσος Σιδηρόπουλος έχει οριστεί να διευθύνει 11 (παρακαλώ!) παιχνίδια. Παρότι, σε τουλάχιστον πέντε, έχει κάνει χοντρά λάθη, κάποια εκ των οποίων έχουν αλλοιώσει τα αποτελέσματα. «Πόσα λάθη, λοιπόν, θα συγχωρεθούν ακόμα στον... καλύτερο Έλληνα διαιτητή;» όπως αναφέρει και στη σχετική ανακοίνωση η ΠΑΕ Πλατανιάς. Να πεις ότι έχει άδικο; Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά έρχονται και τέσσερα κολλητά ντέρμπι, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Ακολουθεί το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός.

Τι θα κάνει η ΚΕΔ; Θα επιμείνει σε αυτόν; Θα ρωτήσει κάποιος: Υπάρχει καλύτερος από τον Δωδεκανήσιο; Όχι είναι η απάντηση, αλλά, από την άλλη, δεν γίνεται να συνεχίζει η Επιτροπή να ορίζει κάποιον, ο οποίος δεν πετυχαίνει ούτε… βαλσαμωμένο πουλί. Γιατί αυτό συμβαίνει φέτος με τον Τάσο Σιδηρόπουλο. Έχει κάνει πολλά λάθη και το άσχημο είναι εκτίθεται από τους κ.κ. Τριτσώνη και Κουκουλάκη, οι οποίοι συνεχίζουν να τον ορίζουν. Ως πότε όμως;

Υ.Γ.: Κάποιοι θυμήθηκαν να βάλουν τη διαιτησία στην καθημερινότητά τους. Κάποιοι άλλοι βλέπουν όνειρα με χαλίφηδες. Και κάποιοι τρίτοι εξακολουθούν να πηγαίνουν με τον σταυρό στο χέρι… Καμία σωτηρία!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x