Τάσος Νικολόπουλος

Η περίπτωση Βράνιες να γίνει μάθημα για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πρέπει να παραδειγματιστεί από το κάζο με τον Βράνιες και το καλοκαίρι να ψάξει έναν παίκτη με ίδια χαρακτηριστικά, αλλά διαφορετικό χαρακτήρα από τον Βόσνιο στόπερ. Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος…

Και ξαφνικά, τέλος ο Όγκνιεν Βράνιες από την ΑΕΚ. Αυτό θα γινόταν, ούτως ή άλλως, στο τέλος του μήνα, αφού η Άντερλεχτ δεν δεχόταν να παραταθεί ο δανεισμός του μετά τις 30 Ιουνίου, αλλά έγινε ένα 15ήμερο νωρίτερα. Φρόντισε, βέβαια, ο ίδιος ο Βόσνιος αμυντικός, ο οποίος για μια ακόμη φορά προκάλεσε με τη συμπεριφορά του, αναγκάζοντας τη διοίκηση της Ένωσης να τον… στείλει μια ώρα αρχύτερα.

Καλά έκανε, εδώ που τα λέμε. Πόσες φορές να συγχωρέσει και να δικαιολογήσει κάποιος τις συμπεριφορές και τα καμώματα ενός ποδοσφαιριστή, ο οποίος θέλει να λέγεται επαγγελματίας και συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο; Βέβαια, το παρελθόν έχει δείξει ότι μπορεί να συμβεί πολλάκις, αν σκεφτούμε ότι παρά τα όσα είχαν γίνει στην πρώτη του θητεία, στην Ένωση έκαναν τα πάντα για να τον ξαναντύσουν στα… κιτρινόμαυρα το περασμένο καλοκαίρι, αυτή τη φορά με τη μορφή δανεισμού από την Άντερλεχτ!

Ας πρόσεχε, θα πει κάποιος και θα έχει απόλυτο δίκιο. Διότι στην ΑΕΚ ήξεραν ποιος είναι ο Βράνιες και τι μπορεί να κάνει, είτε εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, είτε έξω από αυτές. Έξω από αυτές, λοιπόν, αυτός που πουλούσε οπαδιλίκι και δήλωνε ΑΕΚΑΡΑ μέχρι το… κόκκαλο, μετέβη χωρίς άδεια στην Βοσνία και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ο Ίλια Ίβιτς του διεμήνυσε ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει. Μωρέ μπράβο επαγγελματίας…

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΚ έμεινε στα κρύα του λουτρού και έχει μπροστά της, άλλα οχτώ παιχνίδια για τα play offs της Super League, τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Άρη και τον τελικό, αν προκριθεί. Πρακτικά, ο Μάσιμο Καρέρα έχει μια επιλογή λιγότερη στις θέσεις των στόπερ, μένοντας πλέον με τους Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα, Οικονόμου και τον νεαρό Λάτσι, ο οποίος ενδεχομένως να πάρει ευκαιρίες.

Το μέλλον θα δείξει αν η περίπτωση Βράνιες μπορεί να αποτελέσει για την ΑΕΚ μάθημα και παράδειγμα προς αποφυγήν. Διότι, στην επόμενη επιλογή για τη θέση του στόπερ, οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού δεν θα πρέπει να σταθούν μόνο στα χαρακτηριστικά του εκάστοτε μεταγραφικού στόχου, αλλά και στον χαρακτήρα του. Άλλωστε, έχει αποδειχθεί ότι είναι εξίσου σημαντικό, προκειμένου να μην διαταράσσεται το κλίμα στα αποδυτήρια μιας ομάδας, από όπου ξεκινούν όλα. Επομένως, αν μπορέσει να βρει έναν παίκτη με τις αγωνιστικές ικανότητες του Βόσνιου αμυντικού, αλλά καλύτερο χαρακτήρα, θα έχει πετύχει διάνα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x