Τάσος Νικολόπουλος

Η… προφητεία και οι αλήθειες του Άγγελου

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sportfm.gr για τις αλήθειες και την… προφητεία του Άγγελου Αναστασιάδη, που έβαλε νέες «φωτιές» στον Ιβάν Σαββίδη και γενικότερα στον οργανισμό που λέγεται ΠΑΟΚ.

Πέρυσι τέτοιον καιρό (8 Φεβρουαρίου 2015), ο ΠΑΟΚ ερχόταν ισόπαλος χωρίς τέρματα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και ουσιαστικά έχανε και τις τελευταίες ελπίδες να διεκδικήσει τον τίτλο. Άλλη μια χρονιά πήγαινε στον… βρόντο, καθώς είχε μείνει από νωρίς εκτός Κυπέλλου, αλλά και Europa League. Ο Άγγελος Αναστασιάδης είχε μιλήσει τότε για εσωστρέφεια (δεν ήταν η πρώτη φορά που έχει πει κάτι τέτοιο) και έναν χρόνο μετά «άστραψε και βρόντηξε» για τα όσα έγιναν πέρυσι επί των ημερών του στην τεχνική ηγεσία, λέγοντας κάτι αντίστοιχο.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Πείτε τον γραφικό, πείτε τον παρωχημένο, βάλτε όποιον μειωτικό χαρακτηρισμό μπροστά από αυτό το όνομα, αλλά ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την αγάπη του για τον σύλλογο. Γιατί δεν είναι κάποιος που πέρασε και δεν… ακούμπησε, όπως οι «μισθοφόροι», που υπάρχουν παντού και πάντα, αλλά κάποιος που είναι γέννημα-θρέμμα ΠΑΟΚ-τσής και αυτός με τον οποίο η ομάδα κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο και συγκεκριμένα το κύπελλο του 2003! Μην το ξεχνάμε αυτό…

Είναι πολύ μεγάλη η ατάκα: «Το μόνο που δεν κατάφερα ήταν να κερδίσω τον ΠΑΟΚ, αυτός δεν κερδίζεται», όπως και το παράδειγμα που χρησιμοποίησε για την Κωνσταντινούπολη, που πάρθηκε από μέσα. Η εσωστρέφεια που έχει ο σύλλογος είναι παροιμιώδης και ένας από τους βασικούς λόγους που δεν έχει σημειώσει πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Ο «δικέφαλος του Βορρά», μετά από πολλά χρόνια έχει έναν ισχυρό επιχειρηματία (Ιβάν Σαββίδης) στο τιμόνι, που μπορεί να τον ξαναβγάλει στον… αφρό! Αλλά, αν δεν λυθούν τα «μεταξύ τους» ούτε πρόοδος θα υπάρξει, ούτε τίτλοι θα έρθουν.

Εξίσου μεγάλη είναι η ατάκα προς τους ποδοσφαιριστές (σ.σ. άφησε αιχμές για την αγωνιστική συμπεριφορά τους, μετά το διπλό επί του Ολυμπιακού), όταν του ανακοινώθηκε ότι απομακρύνεται, μετά τη γκέλα με τον Αστέρα Τρίπολης στις 14 Μαρτίου 2015. «Δεν θα βγω να πω τίποτα, αλλά εσείς δεν θα κάνετε διακοπές φέτος και θα χάσετε και την επόμενη χρονιά. Θα πληρώσετε για όσα κάνατε στον κόσμο του ΠΑΟΚ». Μπορείς να το πεις και προφητεία, που δικαιώνεται. Παρότι έμεναν επτά αγωνιστικές για το τέλος της κανονικής περιόδου, συν τα πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ δεν έφτασε στην επίτευξη του στόχου της δεύτερης θέσης. Οι διακοπές πήγαν περίπατο, αφού τερμάτισε τελευταίος και ξεκίνησε προετοιμασία από τα μέσα Ιουνίου, ενώ η φετινή χρονιά σίγουρα δεν εξελίσσεται, όπως θα ήθελαν και προσδοκούσαν. Όσο για την… πληρωμή, είμαστε σε αναμονή.

Πολλοί θα αισθάνθηκαν άβολα μετά τα όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος, παρά τις αποκαλύψεις, κράτησε και κάποια πράγματα για τον εαυτό του. Ή πιο σωστά δεν τα έβγαλε όλα στη φόρα. Κι επειδή ξέρει πως λειτουργεί το πράγμα στη Θεσσαλονίκη, είναι έτοιμος να δεχθεί πυρά, που ενδεχομένως να εκτοξευθούν από σήμερα κιόλας. Βέβαια, υπάρχει κι ένας, ο οποίος θα πρέπει αν μη τι άλλο να προβληματίζεται και αυτός είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Το «αν δεν καταλάβει τι γίνεται δίπλα του, λυπάμαι αλλά δεν θα βρει άκρη. Θα συνεχίσει να πετάει τα λεφτά του» είναι χαρακτηριστικό. Μπορεί ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ να είχε δηλώσει τον Μάρτιο του 2013 ότι: «δεν είμαι διατεθειμένος να ρίχνω χρήματα σε μία λεκάνη», αλλά… Μοναδική εξαίρεση αποτελούν τα εκατομμύρια, με τα οποία «έσβησε» τα χρέη του ΠΑΟΚ, γιατί τα υπόλοιπα δεν έχουν πιάσει τόπο.

Τα κατά καιρούς γεγονότα είναι πολλά και το «κερασάκι στην τούρτα» μπήκε με το θέμα της απομάκρυνσης ή όχι του Ιγκόρ Τούντορ. Τα μέλη της επιτροπής αγωνιστικού τμήματος, πέρα από το ότι διαφωνούν μεταξύ τους, φαίνεται ότι στην πράξη έχουν δικαίωμα μόνο για εισηγήσεις. Ωστόσο, επειδή εξακολουθώ να θεωρώ ότι οι ρόλοι δεν είναι διακριτοί, κάποιοι… ξέφυγαν, προκαλώντας την έκρηξη του μεγαλομετόχου. «Κανείς δεν μπορεί να μιλάει εκ μέρους μου χωρίς την άδειά μου κι αν το κάνει, θέτει εαυτόν εκτός της εταιρίας», ήταν τα λόγια του Ιβάν Σαββίδη, όταν έμαθε για τη φημολογία περί επαφών με άλλους προπονητές, χωρίς ο ίδιος να έχει αποφασίσει ότι θα «τελειώσει» τον Κροάτη τεχνικό.

Δεν ξέρω τι καταλαβαίνετε εσείς, αλλά νομίζω ότι η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ας ψάξουν να βρουν άμεσα ρόλους και λύσεις για το καλό του συλλόγου. Κι αν δεν μπορούν οι ίδιοι, ας ζητήσουν την βοήθεια της Παναγιάς, που θα έλεγε ο Άγγελος…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x