Τάσος Νικολόπουλος

Η «τυφλή» δικαιοσύνη και το… μωσαϊκό!

Λένε ότι η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας των γεγονότων. Προφανώς τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών της σύρραξης μετά τη λήξη του Αστέρας-ΠΑΟΚ ήταν καλυμμένα με μωσαϊκό, αφού κλήθηκε ΜΟΝΟ ο φροντιστής!

Τελειώνει το παιχνίδι στην Τρίπολη και γινόμαστε μάρτυρες μιας… κλωτσοπατινάδας μεταξύ του τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Παντελή Κωνσταντινίδη και του ποδοσφαιριστή του Αστέρα, Νίκου Καλτσά. Στη σύρραξη μπαίνουν ο Ρασβάν Λουτσέσκου, ο Γιώργος Κυριακόπουλος και άλλα στελέχη των δύο ομάδων και για μερικά δευτερόλεπτα επικρατεί ένα χάος. Προφανώς και τέτοιες εικόνες δεν εκφράζουν κανέναν, αλλά το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι η… αισθητική, αλλά η παραβατική συμπεριφορά των αξιωματούχων του αγώνα.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Τρεις μέρες αργότερα έρχεται η κλήση από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League. Και εκεί που περιμένεις να δεις ένα… κάρο ονόματα, βλέπεις ΜΟΝΟ αυτό του φροντιστή του «δικεφάλου του Βορρά». Μάλιστα, όπως αναφέρεται σχετικά, λήφθηκαν υπόψη το φύλλο αγώνα και η έκθεση του παρατηρητή σε συνδυασμό με το οπτικοακουστικό υλικό. Μάλιστα…

Κάπου εκεί αρχίζεις να γουρλώνεις τα μάτια και να αναρωτιέσαι αν κάποιος μας κάνει πλάκα. Δηλαδή, αυτός που είδε το βίντεο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον φροντιστή; Όσο καλοπροαίρετος κι αν είμαι, δεν μπορώ να μην κάνω διάφορες σκέψεις. Διότι, πως γίνεται να λάβεις υπόψη το οπτικοακουστικό υλικό και να μην αναγνωρίσεις και κατ’ επέκταση να μην καλέσεις σε απολογία τους βασικούς πρωταγωνιστές; Τι διάολο; Μωσαϊκό είχε βάλει η Nova στα πρόσωπα και δεν μπόρεσε να τα αναγνωρίσει; Προφανώς κάτι τέτοιο συνέβη, αφού λένε ότι η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας των γεγονότων. Μάλλον αυτό δεν ισχύει για την συγκεκριμένη περίπτωση. Και αναρωτιέσαι, μα είναι δυνατόν; Να που είναι! Ελλάδα είμαστε αφού…

Στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο προεδρεύει η Μαρία Σκολαρίκη. Αυτή, ντε, που τιμώρησε τον ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία και οδήγησε στους δρόμους τους οπαδούς του «δικεφάλου», στα… κάγκελα την διοίκηση και στα μικρόφωνα τους βουλευτές της Βορείου Ελλάδας. Είναι η ίδια, που δίκασε την περυσινή υπόθεση με το κουτάκι μπύρας που «προσγειώθηκε» στο κεφάλι του Βλάνταν Ίβιτς και επέβαλε τη μέγιστη τιμωρία στον Παναθηναϊκό. Η ίδια, που δεν ασχολήθηκε με το «ντου» των οπαδών της ομάδας της Θεσσαλονίκης στους «Ζωσιμάδες», την σπασμένη πόρτα και τα ξηλωμένα καθίσματα και χρειάστηκε η παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα. Βέβαια, κι αυτός αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες με το οπτικοακουστικό υλικό, αλλά μιλάμε για «ψιλά γράμματα». Το… μωσαϊκό έπαιξε κι εκεί τον ρόλο του!

Ρε, λες τελικά η δικαιοσύνη να είναι «τυφλή»; Μπορεί. Το σίγουρο είναι ότι ΟΛΟΙ -και αποτελεί διαχροικό φαινόμενο-, την εμπιστεύονται τυφλά όταν πρόκειται για υποθέσεις άλλων ή όταν η ομάδα τους την… σκαπουλάρει. Όταν «σφίγγουν τα γάλατα» και πέφτει… καμπάνα, έρχονται οι κυβιστήσεις. Παντός είδους και από ΟΛΟΥΣ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x