Τάσος Νικολόπουλος

«Κάστρο» το ΟΑΚΑ, αλλά φέτος παίρνει τις οριακές νίκες

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sportfm.gr για τον Παναθηναϊκό, που ποντάρει και φέτος στο «κάστρο» του ΟΑΚΑ, αλλά και μια σημαντική διαφορά, που ήδη αρχίζει να φαίνεται σε σχέση με πέρυσι…

Στο ημίχρονο του αγώνα του Παναθηναϊκού Superfoods με τη Ρεάλ Μαδρίτης και με το σκορ στο 40-54, έβλεπε κάποιος πρόσωπα προβληματισμένα, αλλά σε καμία περίπτωση να έχουν χάσει την πίστη τους. Γιατί στο ΟΑΚΑ είναι αλλιώς. Και έχει αποδειχθεί πολλάκις στο μακρινό και πρόσφατο παρελθόν, αλλά και στο παρών.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Στο ερώτημα, αν μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι, η απάντηση ήταν: «Ναι, με την προϋπόθεση ότι ο Παναθηναϊκός Superfoods θα παίξει άμυνα και οι Μαδριλένοι δεν θα συνεχίσουν να βλέπουν το καλάθι σαν βαρέλι». Εφικτά και τα δύο, αφού ήταν αδιανόητο να παίξουν οι «πράσινοι» άμυνα με τα μάτια για άλλα 20 αγωνιστικά λεπτά, όπως και ο αντίπαλος να έχει τόσο εκνευριστική ευστοχία. Το τρίτο ζητούμενο ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση και στόχευση στην επίθεση και να μην συνεχίσουν οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να παρασύρονται από τον ρυθμό που βόλευε τους φιλοξενούμενους.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια… άλλη ιστορία, ένα άλλο παιχνίδι. Τα τρία ζητούμενα «βγήκαν» και σε συνδυασμό με την ώθηση των φιλάθλων, που μπήκαν περισσότερο στην… εξίσωση, ο «Βασιλιάς» κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο τη «Βασίλισσα» και να πάρει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του και έκτη σε εννιά αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα. Το ΟΑΚΑ παραμένει απόρθητο «κάστρο» σε τέσσερα παιχνίδια και όπως φαίνεται θα αποτελέσει και φέτος το ισχυρό όπλο των «πράσινων» στην προσπάθεια για κατάκτηση μιας εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων, που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Για την ακρίβεια, το ΟΑΚΑ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αήττητη έδρα της διοργάνωσης.

Ασφαλώς και είναι ακόμη νωρίς, αλλά μια σημαντική διαφορά, που αρχίζει να φαίνεται σε σχέση με την περυσινή σεζόν είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός Superfoods διαχειρίζεται καλύτερα τα παιχνίδια που κρίνονται στο τέλος. Και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα. Ήδη τέσσερα από τα εννιά παιχνίδια μέχρι τώρα έχουν κριθεί στα τελευταία δευτερόλεπτα και οι «πράσινοι» έχουν κερδίσει τα τρία. Πήραν το ροζ φύλλο με Φενερμπαχτσέ, Αναντολού Εφές και Ρεάλ Μαδρίτης και έχασαν μόνο από τη Μπασκόνια.

Η εξέλιξη του αγώνα στη χώρα των Βάσκων θα μπορούσε να είναι διαφορετική αν σφυριζόταν το φάουλ στον Παππά στην προτελευταία φάση του αγώνα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός Superfoods έδωσε… δικαιώματα. Και όπως είπε ο Τσάβι Πασκουάλ, αυτό το παιχνίδι έγερνε περισσότερο από τα υπόλοιπα προς την μεριά της ομάδας του. Η ουσία είναι ότι οι «πράσινοι» δείχνουν μεγαλύτερη συγκέντρωση στα παιχνίδια που κρέμονται σε μια κλωστή και αυτό σίγουρα αποτελεί πρόοδο σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Και επειδή, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, αν συνεχίσουν έτσι, θα βγουν κερδισμένοι όταν θα γίνει το ταμείο στο τέλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x