Τάσος Νικολόπουλος

Μήπως τελικά τους χωρίζουν περισσότερα;

www.sportfm.gr

Ο Παναθηναϊκός περιμένει αγωνιστικά τον τελικό του κυπέλλου με τον Άρη στο ΟΑΚΑ και θέλει να σφραγίσει με το νταμπλ μια πετυχημένη κατά γενική ομολογία σεζόν, στην οποία πήρε το πρωτάθλημα μετά από έξι χρόνια και έκανε μια αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη, στην οποία, πάντως, θα μπορούσε να φτάσει πιο μακριά. Στα διοικητικά, άπαντες περιμένουν με αγωνία το κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο, που θα γίνει είτε στα τέλη του μήνα, είτε στις αρχές του επόμενου. Σε αυτό θα ξεκαθαρίσει το μέλλον του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία, αλλά και το θέμα που αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο κόσμος έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής Πατέρα, που έχει αποκτήσει ρεύμα στις τάξεις των φιλάθλων, αλλά δεν είναι αυτοί που θα δώσουν την «ψήφο εμπιστοσύνης». Αυτοί που θα το κάνουν είναι οι μέτοχοι και κυρίως ο μεγαλομέτοχος, Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος «κρατάει κλειστά τα χαρτιά του» όλον αυτόν τον καιρό και δεν βγαίνει τίποτε προς τα έξω για το τι σκοπεύει να πράξει. Δεν υπάρχουν ούτε καν διαρροές για το τι λέει στο περιβάλλον του, μια φράση που χρησιμοποιούμε πολύ συχνά όταν δεν έχουμε επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ή όταν δεν θέλουμε να εκθέσουμε τον πληροφοριοδότη μας. Στο Συμβούλιο θα γίνει «αίμα και άμμος», ειδικά αν δεν υπάρξει νωρίτερα το περιβόητο ραντεβού Βαρδινογιάννη-Πατέρα για να μιλήσουν για όλα και να λύσουν τις όποιες παρεξηγήσεις υπάρχουν.

Είτε γίνει, όμως, είτε δεν γίνει, αμφιβάλλω πολύ πλέον για το αν υπάρχει σημείο επαφής μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το τι συνέβη στο προηγούμενο Δ.Σ. την 1η Μαρτίου, από το οποίο απουσίαζε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Το να βγαίνουν στη φόρα τα πρακτικά ενός Συμβουλίου μόνο τιμητικό δεν είναι για έναν σύλλογο για να μην πω κάτι παραπάνω. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήρθε σε σύγκρουση με τον Νικόλα Πατέρα για τα οικονομικά της εταιρείας, αλλά και για το ποιος έχει το πάνω χέρι στις αποφάσεις που αφορούν την ομάδα με αφορμή την απόλυση του Χενκ Τεν Κάτε και την πρόσληψη του Νίκου Νιόπλια στις αρχές Δεκεμβρίου. Ακόμη και επιλεκτικά να είναι τα αποσπάσματα, που προκάλεσαν την έκρηξη του Παύλου Γιαννακόπουλου, όπως αναφέρει στη δήλωση του, δείχνουν στον μέγιστο βαθμό για το που βρίσκονται οι σχέσεις των μετόχων.

Στην παρούσα φάση δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αλλά ένα από τα πράγματα που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η ατάκα του Νικόλα Πατέρα ότι έχει να μιλήσει με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία της Σούπερ Λίγκας. Για όσους δεν θυμούνται, το χρίσμα το πήρε στη συνεδρίαση της 3ης Δεκεμβρίου. Μιλάμε δηλαδή για τρεις ολόκληρους μήνες, στους οποίους δεν έχουν μιλήσει ο πρόεδρος και ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου. Και όπως είπε την προηγούμενη εβδομάδα στον αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νικόλας Πατέρας, το τελευταίο διάστημα έχουν μόνο γραπτή επικοινωνία. Δεν νομίζω να υπήρχε επαφή από εκείνο το Συμβούλιο μέχρι σήμερα, άρα φτάνουμε στους τεσσεράμισι μήνες που έχουν να μιλήσουν οι δύο άνδρες. Αυτός που είναι μεγαλομέτοχος και αυτός που ασχολείται μέρα-νύχτα με την ομάδα. Με βάση αυτά δηλαδή, πως περίμενε να τον πάρει στο τηλέφωνο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης για να του δώσει συγχαρητήρια για τον τίτλο; Πιο εύκολο θα ήταν μάλλον να αναζητήσει μετά από έξι χρόνια ο Γιώργος Δούρος τον Νίκο Αλέφαντο!!!

Μετά και από αυτό το… ξεμπρόστιασμα με τα πρακτικά του, εκτιμώ ότι στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο θα γίνει της… Παιανίας! Μπορεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος να δηλώνει εσχάτως ότι είναι περισσότερα αυτά που ενώνουν τους μετόχους για το καλό του συλλόγου, αλλά πλέον έχω αρχίσει να σκέφτομαι, μήπως τελικά είναι περισσότερα αυτά που τους χωρίζουν! Κι αν αναλογιστεί κανείς ότι ο πολυμετοχικός πόλεμος μαίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, τότε μπορώ να πω με σιγουριά ότι ανεξάρτητα από την έκβαση του πρωταθλήματος, αλλά και του τελικού του κυπέλλου είναι άθλος που η ομάδα κατάφερε να μείνει ενωμένη και να μην επηρεαστεί από τα… πυρά που εκτοξεύονταν ένθεν κι ένθεν, εκείθεν και εντεύθεν!!!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x