Τάσος Νικολόπουλος

Μπάρκα, κλείσε τ’ αυτιά σου…

Ο Τάσος Νικολόπουλος υποκλίνεται μέσω του sport-fm.gr στο ταλέντο του Βασίλη Μπάρκα, αλλά τον προτρέπει να κλείσει τ’ αυτιά του στους διθυράμβους που ακολούθησαν το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό.

Ο Βασίλης Μπάρκας ήταν μια πραγματική, ίσως και η μοναδική, ΟΑΣΗ στο ντέρμπι στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ κράτησε ανέπαφη την εστία του όταν χρειάστηκε και βοήθησε την ομάδα του να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στον ελλιπέστατο Παναθηναϊκό. Δεν το λες και μεγάλη επιτυχία για την Ένωση απέναντι στην πειραματική ενδεκάδα του αντιπάλου, αλλά όταν δεν κερδίζεις, καλό είναι να μην χάνεις.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Αν διαβάσει κάποιος τα ρεπορτάζ και τα σχόλια για το παιχνίδι, θα νομίζει ότι είχε στο ενεργητικό του 6-7 σωτήριες επεμβάσεις, μια απόκρουση πέναλτι και συνολικά έκανε μια… εξωπραγματική εμφάνιση σε ένα παιχνίδι, που η ΑΕΚ δεχόταν ασφυκτική πίεση και βρισκόταν συνεχώς με την «πλάτη στον τοίχο». Επί της ουσίας, ο Μπάρκας είχε ένα διώξιμο σε τετ-α-τετ του Λέτο στο πρώτο ημίχρονο, μια μεγάλη απόκρουση με το ένα χέρι σε κοντινό σουτ του Βιγιαφάνιες και μια έγκαιρη έξοδο εκτός περιοχής και κόψιμο του Λέτο στο δεύτερο ημίχρονο. Ασφαλώς και δεν θέλω να μειώσω την εμφάνιση του νεαρού τερματοφύλακα, διότι αν δει κάποιος τις συγκεκριμένες φάσεις, μιλάμε για τρία σίγουρα γκολ, που τελικά δεν μπήκαν.

Αυτό που λέω είναι ότι στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν, όταν και καθιερώθηκε στον Ατρόμητο, υπήρξαν παιχνίδια που πραγματικά «έβγαλε μάτια» με τις εμφανίσεις του. Πρόχειρα μου έρχονται το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το πρωτάθλημα και αυτό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για το κύπελλο. Τότε, θα είχαν μεγαλύτερη λογική οι διθύραμβοι και τα αποθεωτικά σχόλια, αφού η ομάδα του Περιστερίου δέχθηκε σαφώς περισσότερη πίεση και ο ίδιος «κατέβασε ρολά». Άλλωστε, μέσω αυτών των εμφανίσεων κέρδισε την μεταγραφή του στην «Ένωση», αλλά και την πρώτη κλήση στην εθνική ομάδα από τον Μίχαελ Σκίμπε για το δεύτερο φιλικό με την Αυστραλία τον περασμένο Ιούνιο.

Από πέρυσι στον Ατρόμητο, αλλά και φέτος φορώντας την πιο βαριά φανέλα της ΑΕΚ, ο Μπάρκας δείχνει ότι έχει τα φόντα για να κάνει σπουδαία καριέρα. Διαθέτει καλή τεχνική για τερματοφύλακα, έχει φοβερή αντίληψη των φάσεων, σωστές τοποθετήσεις, καλές αντιδράσεις τόσο ψηλά, όσο και χαμηλά, αλλά και τρομερή αυτοπεποίθηση για την ηλικία του. Το ταλέντο ξεχειλίζει και είναι χαρακτηριστικό ότι στην περυσινή συνάντηση των προπονητών των ομάδων της Super League με τον Μίχαελ Σκίμπε, ο Τραϊανός Δέλλας είπε στον ομοσπονδιακό τεχνικό ότι ο 23χρονος τερματοφύλακας είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει δει στη θέση του και όταν ήταν παίκτης και από τη θέση του προπονητή.

Η αλήθεια είναι ότι στο σινάφι μας, αλλά και σαν λαός γενικότερα, αρεσκόμαστε στο να βάζουμε ταμπέλες, να αποθεώνουμε γρήγορα και να ψάχνουμε νέους πρωταγωνιστές, ειδικά όταν δεν έχουμε να πιαστούμε από κάπου αλλού. Στην περίπτωση του συγκεκριμένου παιδιού, το ζητούμενο είναι να κλείσει τ’ αυτιά του και να δουλεύει συνεχώς για να γίνεται καλύτερος, καθώς οι απαιτήσεις μιας ομάδας όπως η ΑΕΚ, είναι μεγάλες. Η καθιέρωση και η καταξίωση έρχονται μέσα από τη δουλειά και την υπομονή, αφού καθημερινά δίνει εξετάσεις. Αν συνεχίσει να δουλεύει και να έχει το μυαλό στο κεφάλι του, αφού από ταλέντο είναι… πλήρης, το μέλλον του ανήκει. Και μακάρι για τον ίδιο να είναι εκτός των ελληνικών συνόρων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x