Τάσος Νικολόπουλος

Ο αληθινός Άγγελος…

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο www.sport-fm.gr για τις αλήθειες που είπε για τον ΠΑΟΚ ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος μπορεί να μοιάζει αναχρονιστικός, αλλά παραμένει αληθινός και ειλικρινής…

Τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα στη Βραζιλία, όπου ξεκίνησε χθες το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη, αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα, για τα οποία αξίζει να ασχοληθεί κανείς. Και ένα από αυτά, είναι οι τοποθετήσεις του Άγγελου Αναστασιάδη κατά την παρουσίασή του από τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Μπορεί να θεωρείται από πολλούς ότι είναι ένας ξεπερασμένος προπονητής, μπορεί να θεωρείται αναχρονιστικός, μπορεί για κάποιους να φτάνει ή ακόμη και να ξεπερνάει τα όρια του γραφικού με τις συχνότατες επικλήσεις στην Παναγία, μπορεί, μπορεί, μπορεί… Πέρα απ’ αυτά, όμως, ο Άγγελος Αναστασιάδης απέδειξε και χθες με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι είναι Μ-Α-Γ-Κ-Α-Σ (με όλα κεφαλαία). Ένας άνθρωπος που δεν παρεκκλίνει από τα «πιστεύω» του, που παραμένει αθεράπευτα ρομαντικός, μα πάνω από όλα ειλικρινής και Α-Λ-Η-Θ-Ι-Ν-Ο-Σ.

Οι ατάκες που χρησιμοποίησε ήταν «όλα τα λεφτά» και η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάστηκε ιδιαίτερος κόπος για τους συναδέλφους σε ιστοσελίδες και εφημερίδες για να βγάλουν τους τίτλους και τους υπότιτλους για τα κείμενά τους. Δέκα χρόνια μετά την επιστροφή του στην ομάδα της καρδιάς του, κάποιοι μπορεί να περίμεναν ότι θα λαϊκίσει και θα προσπαθήσει να κερδίσει τον κόσμο με… φανφάρες και σηκώνοντας το λάβαρο της επανάστασης.

Δεν το έκανε. Το αντίθετο μάλιστα. Γιατί αυτά που είπε, μάλλον ξένισαν την πλατιά μάζα. Κατ’ αρχήν ξεκαθάρισε με το «καλημέρα» ότι δεν θέλει πολλά-πολλά με τους δημοσιογράφους, τους οποίους μάλλον θεωρεί «αναγκαίο κακό» και ότι με αυτόν στο τιμόνι τα αποδυτήρια θα είναι «άβατο».

Και στη συνέχεια, πήρε πάνω του όλη την ευθύνη και έδωσε το στίγμα της νοοτροπίας που θα πρέπει να επικρατεί. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ. Δικαιολογία δεν υπάρχει. Όταν δεν πηγαίνει καλά η ομάδα, φταίει ο προπονητής. Δεν φταίνε ούτε οι διαιτητές, ούτε η Αθήνα…» είπε μεταξύ άλλων.

Και αυτές δεν είναι κουβέντες που λέγονται εύκολα, ειδικά όταν απευθύνεσαι σε ένα μεγάλο κοινό, όπως είναι αυτό του ΠΑΟΚ, το οποίο τόσα χρόνια έχει μπολιαστεί με λάθος νοοτροπία. Για τον μέσο οπαδό, φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός από την ομάδα. Σε κάποια πράγματα έχουν δίκιο, όμως, άλλο αυτό κι άλλο να έχει γίνει «σημαία» για τις αποτυχίες. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τον «δικέφαλο του Βορρά», αλλά και τις άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης.

«Πρέπει να κερδίζουμε και τους διαιτητές. Δεν μας φταίει κανείς, αυτό πρέπει να γίνει πεποίθηση. Οι δικαιολογίες είναι ψέματα και εγώ τα σιχαίνομαι τα ψέματα…» δήλωσε επίσης ο 61χρονος τεχνικός, ο οποίος είναι ίσως ο πρώτος άνθρωπος του ποδοσφαίρου που δηλώνει δημοσίως ότι πρώτα πρέπει να γίνουν τα σωστά πράγματα στην ομάδα του και μετά να αναζητηθούν τα οποιαδήποτε άλλοθι σε περίπτωση αποτυχίας.

Το αγωνιστικό ήταν ουσιαστικά το μοναδικό κομμάτι που δεν «άγγιξε», αλλά δεν ήταν και… υποχρεωμένος να το κάνει, αν δεν έχει κάτι χειροπιαστό στα χέρια του. Για τη στελέχωση του ρόστερ και τη μπάλα που θα παίξει ο ΠΑΟΚ θα κριθεί εν καιρώ… Κι όπως είπε πολύ σωστά ο κόουτς: «το θέμα είναι να είμαστε καλά τον Μάιο». Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο τελευταίος Μάιος που ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε έναν τίτλο ήταν το 2003, με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x