Τάσος Νικολόπουλος

Ο εφιάλτης του Καλάθη τελείωσε (;)

Ο Ιανουάριος φεύγει, με τον Νικ Καλάθη να ολοκληρώνει τον εφιαλτικό για τον ίδιο πρώτο μήνα του χρόνου, με μόλις 8:33 λεπτά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κάτι που έχει να συμβεί από τη σεζόν 2010-11!

Ο πρώτος μήνας του 2017 εξελίχθηκε σε… εφιάλτη για τον Νικ Καλάθη. Ο 28χρονος γκαρντ «τράβηξε το κουπί» στο πρώτο κομμάτι της σεζόν και συνέβαλε τα μέγιστα σε πολλές από τις νίκες του Παναθηναϊκού Superfoods, ωστόσο, τον Ιανουάριο περνάει παρατεταμένο ντεφορμάρισμα. Και αυτό πλέον δεν φαίνεται μόνο στα νούμερα της στατιστικής, αλλά και στον χρόνο συμμετοχής του.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Euroleague, ο Καλάθης είχε μέσο 14,2 πόντους, όντας ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού», με 68/119 δίποντα (57,1%), 19/56 τρίποντα 33,9% και 20/38 βολές (52,6%). Επίσης είχε 5 ριμπάουντ, 6,8 ασίστ και μόλις 1,7 λάθη ανά παιχνίδι σε 31:27 κατά μέσο όρο. Στο πρωτάθλημα είχε εξίσου σημαντικό ρόλο, αλλά λόγω χαμηλότερης δυναμικότητας των αντιπάλων, ο Τσάβι Πασκουάλ είχε την δυνατότητα να τον χρησιμοποιεί λιγότερο.

Με το… καλημέρα του νέου έτους, θαρρείς και κάποιος πάτησε ένα κουμπί και ο αρχηγός του «τριφυλλιού» μοιάζει… αόρατος. Στα παιχνίδια στη Euroleague με Ολυμπιακό, Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε, Μπαρτσελόνα και Ερυθρό Αστέρα, τα νούμερά του είναι απογοητευτικά. Σε αυτά τα πέντε παιχνίδια, έχει συνολικά 19 πόντους (μ.ο. 3,8), με 8/24 δίποντα (33,3%), 1/15 τρίποντα (6,66%) και 0/6 βολές. Επίσης έχει κατά μέσο όσο 3 ριμπάουντ, 3,2 ασίστ και 2,4 λάθη. Όσο για τον χρόνο συμμετοχής, αυτός είναι 21 λεπτά. Συγκρίνοντας τα νούμερα, η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Αν μπει στην εξίσωση και το πρωτάθλημα, μοναδική εξαίρεση είναι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στην Πυλαία αγωνίστηκε 28:40 και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη νίκη της ομάδας του, έχοντας 16 πόντους με 4/10 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 2/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη. Ακολούθησε το ματς με τον Προμηθέα στην Πάτρα, όπου για πρώτη φορά την φετινή σεζόν έμεινε άποντος με 0/2 δίποντα, 0/3 τρίποντα και 0/3 βολές και εν συνεχεία, ήρθε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου εκτός από την ελάχιστη συνεισφορά του στο σκοράρισμα, είχε και πολύ μικρό χρόνο συμμετοχής. Τα 08:33 λεπτά είναι το μικρότερο νούμερο σε όλες τις διοργανώσεις.

Αν αναζητήσει κάποιος το αμέσως προηγούμενο μονοψήφιο νούμερο συμμετοχής σε παιχνίδι του Νικ Καλάθη, θα πρέπει να φτάσει πίσω στη σεζόν 2010-11. Πιο συγκεκριμένα ήταν το παιχνίδι με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο στις 18 Μαρτίου 2011 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο Ιανουάριος, που αποδείχθηκε εφιαλτικός, ανήκει πλέον στο παρελθόν και ο διεθνής γκαρντ ελπίζει ότι στο εξής, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τη Γαλατασαράι, θα επιστρέψει στα υψηλά στάνταρ που είχε στο ξεκίνημα της σεζόν. Γιατί όπως είπε στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM ο Γιώργος Βόβορας, άμεσος συνεργάτης του Τσάβι Πασκουάλ, με τον Νικ Καλάθη ο Παναθηναϊκός μπορεί να πετύχει πολλά. Χωρίς αυτόν, υπάρχει πρόβλημα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x