Τάσος Νικολόπουλος

Ο ευτυχισμένος και… ευνοημένος Μπέσνικ Χάσι

Ο Μπέσνικ Χάσι είναι ο πιο… ευνοημένος από όλους τους προπονητές του Ολυμπιακού επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος τον στηρίζει απόλυτα, εκπληρώνοντας ΟΛΕΣ τις επιθυμίες του.

Η επιλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη να δώσει τα κλειδιά της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού στον Μπέσνικ Χάσι δεν προκάλεσε… κύμα ενθουσιασμού στους φιλάθλους. Το αντίθετο, μάλιστα, αφού αντιμετωπίστηκε με αρκετή δυσπιστία, κυρίως λόγω της καταγωγής του. Για όλους, όμως, καθρέφτης είναι το χορτάρι και τα αποτελέσματα.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Στους δύο μήνες που ο Κοσοβάρος βρίσκεται στον πάγκο των «ερυθρολεύκων», προκύπτει ξεκάθαρα πως είναι ο πιο… ευνοημένος από όλους όσοι έχουν βρεθεί στην ίδια θέση την επταετία του Μαρινάκη. Και δεν ήταν λίγοι. Από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, που ήταν ο πιο αγαπημένος όλων, τον Μίτσελ και τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, μέχρι τον Βίτορ Περέιρα, τον Μάρκο Σίλβα και τον Πάουλο Μπέντο, ουδείς είχε τέτοια στήριξη και εμπιστοσύνη σε ό,τι αφορά τις επιλογές παικτών για την μεταγραφική ενίσχυση.

Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε σε πολλές και διαφορετικές θέσεις και σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, η μεγάλη πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών αποκτήθηκαν με κανονική μεταγραφή. Όμως, το πιο σημαντικό για τον προπονητή είναι ότι ήρθαν ΟΛΟΙ όσοι ζήτησε. Αυτοί που αποτελούσαν πρώτες επιλογές. Ο Μπέσνικ Χάσι ζήτησε για την επίθεση τον Εμενίκε και μετά από αρκετό καιρό διαπραγματεύσεων, ο Νιγηριανός ντύθηκε στα ερυθρόλευκα. Το ίδιο συνέβη με τους Μίλιτς, Βούκοβιτς και Καρσελά, όπως και για τον Οφόε, παρότι κάποια στιγμή η υπόθεση πήγε να στραβώσει. Κερασάκι στην τούρτα είναι η τελευταία προσθήκη του Ζιλέ, τον οποίο είχε ζητήσει σχεδόν από την πρώτη μέρα. Μπορεί να άργησε να έρθει ο Βέλγος χαφ, αλλά και σε αυτή την περίπτωση, είδε να γίνεται άλλο ένα… χατίρι!

Με εξαίρεση την μεταγραφή του Ταχτσίδη, όλες οι υπόλοιπες αποτελούσαν δικές του, και μάλιστα πρώτες, επιλογές. Στη σχετική λίστα δεν μπαίνουν τα ονόματα των Ρισβάνη, Κούτρη, Σιώπη και Σισέ, καθώς είχαν «κλείσει» πριν την συμφωνία με τον νέο προπονητή. Ασφαλώς και στο παρελθόν είχαν γίνει μεταγραφές με εισήγηση των προπονητών, αλλά φέτος το ποσοστό πλησιάζει στο απόλυτο. Κι αυτό δείχνει πίστη της διοίκησης στον προπονητή, ο οποίος δεν μπορεί παρά να νοιώθει ευτυχισμένος, βλέποντας να εκπληρώνονται όλες οι επιθυμίες του.

Οι μεταγραφές του Ολυμπιακού δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά με τα υπάρχοντα δεδομένα, η διοίκηση αναμένεται να κινηθεί «πατώντας» στις εισηγήσεις του Μπέσνικ Χάσι. Από εκεί και πέρα, η μπάλα θα περάσει στο τερέν του προπονητή, ο οποίος θα πρέπει να φτιάξει ένα σύνολο, που θα είναι έτοιμο να εκπληρώσει τους στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη, προσφέροντας ταυτόχρονα και θέαμα. Το τελευταίο είναι εξίσου σημαντικό και έχει αποτελέσει λόγο τριβής και προβλημάτων στο παρελθόν και αυτό πρέπει να το ξέρει ο Κοσοβάρος τεχνικός…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x