Τάσος Νικολόπουλος

Ο Μπεργκ που ψάχνει το χαμένο του χαμόγελο

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Μάρκους Μπεργκ, που ψάχνει το χαμένο του χαμόγελο, το οποίο θα βοηθήσει τον ίδιο να βρει τη φόρμα του και τον Παναθηναϊκό την κανονικότητά του.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι… αστροφυσική. Είναι πιο απλό και μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος όταν μια ομάδα κάνει τα βασικά. Κι όσο κι αν φαίνεται περίεργο, από αυτά ξεκίνησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να τον επαναφέρει στην κανονικότητα. Κάτι που φαίνεται από πολλά πράγματα, είτε αφορούν το τακτικό κομμάτι, είτε αφορούν την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ο Παναθηναϊκός, ειδικά το τελευταίο δίμηνο του Αντρέα Στραματσόνι, όχι μόνο δεν ήταν ομάδα, αλλά δεν έκανε ούτε τα βασικά μέσα στο γήπεδο. Σιγά-σιγά αυτά αρχίζουν να γίνονται, αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος, μέχρι να καταλάβουν πλήρως οι παίκτες τα «θέλω» του νέου προπονητή. Αυτό θα γίνει μέσα από τις προπονήσεις, τους αγώνες, την καλύτερη αξιοποίηση του ρόστερ, αλλά και τις προσθήκες που θα γίνουν τον Ιανουάριο. Διότι, όταν μιλάμε για μια ομάδα σχεδόν διαλυμένη, δεν είναι δυνατόν να συμβούν θαύματα από τη μια μέρα στην άλλη.

Μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, είχα σταθεί στο παράπονο του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος ζήτησε από τους παίκτες του να πανηγυρίζουν όλοι μαζί το κάθε γκολ που θα πετυχαίνει η ομάδα. Και είχα γράψει ότι αποτελεί άλλο ένα δείγμα των μεγάλων προβλημάτων του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες έκαναν πράξη το «θέλω» του προπονητή τους στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αλλά αν προσέξει κάποιος τον τρόπο του πανηγυρισμού στο γκολ του Μάρκους Μπεργκ, καταλαβαίνει εύκολα ότι έμοιαζαν «έξω από τα νερά τους». Σαν να μην ήξεραν πως είναι να πανηγυρίζουν όλοι μαζί για την επίτευξη ενός τέρματος, με το οποίο η ομάδα πήρε προβάδισμα και μάλιστα σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα.

«Μια εικόνα, χίλιες λέξεις», που λένε οι Κινέζοι. Άλλη μια εικόνα, που δείχνει για το τι επικρατούσε μέχρι πρότινος στα αποδυτήρια. Από εκεί που ξεκινούν όλα. Όταν μια ομάδα έχει καλά αποδυτήρια, με ξεκάθαρους ρόλους και στεγανά, με ποδοσφαιριστές που δεν βάζουν μπροστά το «εγώ» και θυσιάζονται για το καλό του συνόλου, αυτό θα βγει και στο γήπεδο. Όταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης «φτιάξει» και αυτό το κομμάτι, σίγουρα θα γίνει άλλο ένα βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Και κάτι για τον Μάρκους Μπεργκ. Μπορεί να έχει πέντε γκολ σε δέκα παιχνίδια, αλλά είναι αρκετά μακριά από τα γνωστά του στάνταρ, παρασυρμένος πιθανότατα από την γενικότερα κακή εικόνα της ομάδας. Ο Σουηδός επιθετικός ψάχνει να βρει τα πατήματα και το χαμένο του χαμόγελο, τα οποία θα βοηθήσουν τον ίδιο να ξαναβρεί τη διάθεσή του και να ξεμπλοκάρει και τον Παναθηναϊκό να ρολάρει.

Η πίεση που νοιώθει, φαίνεται από την… μανία, με την οποία σουτάρει στη φάση του γκολ. Έχοντας χάσει νωρίτερα δύο ευκαιρίες και άλλη μια στην ίδια φάση, εξαπολύει έναν «κεραυνό», δείχνοντας ότι θέλει να ξορκίσει το… κακό! Και αφού σκοράρει, βγάζει… δυσκολία ακόμη και στο χαμόγελο. Μετά το παιχνίδι ο ίδιος μίλησε για νέα αρχή με τον νέο προπονητή και νίκη αυτοπεποίθησης. Μακάρι να ισχύει και επί προσωπικού, αφού αποτελεί σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, που χρειάζεται τον καλό Μπεργκ στην προσπάθεια ανάκαμψης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x