Τάσος Νικολόπουλος

Ο Μπεργκ θυμίζει «killer» και ο Παναθηναϊκός ομάδα

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την «ανάσταση» του Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος θυμίζει τον «killer» των προηγούμενων ετών και τη δουλειά του Μαρίνου Ουζουνίδη, που αρχίζει να φαίνεται…

Την επομένη (12/12/2016) της νίκης του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι, έγραφα για την ανάγκη να βρει το χαμένο του χαμόγελο ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός επιθετικός φαινόταν αρκετά πιεσμένος και έψαχνε τα πατήματά του, τα οποία θα βοηθούσαν τον ίδιο να… ξεμπουκώσει και την ομάδα να ρολάρει. Μέχρι εκείνο το σημείο, ναι μεν μετρούσε πέντε γκολ σε δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά ήταν αρκετά μακριά από τα γνωστά του στάνταρ, παρασυρμένος πιθανότατα και από την γενικότερα κακή εικόνα της ομάδας.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Η αλήθεια είναι ότι από τότε πέρασαν περίπου σαράντα ημέρες και τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος για να «βρει δίχτυα» ο Μάρκους Μπεργκ. Από την μια, δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη, με βάση την μέχρι τότε εικόνα του, από την άλλη, υπάρχει εξήγηση για τη δική του αφλογιστία, αλλά και της ομάδας γενικότερα, αφού υπήρξαν αποχωρήσεις και απουσίες λόγω τραυματισμών και Κόπα Άφρικα και όσοι έμειναν να παίζουν δύο ματς την εβδομάδα ήταν… ξεζουμισμένοι. Και τρανή απόδειξη είναι ότι σε αυτά τα παιχνίδια, οι «πράσινοι» δεν πέτυχαν ούτε ένα γκολ!

Με τις επιστροφές και τις προσθήκες, συν το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές άρχισαν να καταλαβαίνουν καλύτερα τη φιλοσοφία του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει να δείχνει ένα καλύτερο πρόσωπο και το ίδιο ισχύει και για τον Μπεργκ. Αποκορύφωμα για τον Σουηδό ήταν το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, όπου πέτυχε το πρώτο του φετινό χατ-τρικ, με το οποίο έφτασε τα επτά γκολ στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια στον δεύτερο γύρο. Πλέον, το ζητούμενο για τον ίδιο και την ομάδα είναι η διάρκεια, αφού ναι μεν έχει χαθεί ο στόχος του πρωταθλήματος, αλλά υπάρχουν το κύπελλο και η δεύτερη θέση που δίνει εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ξεκινώντας από τα… βασικά, φαίνεται στην πράξη ότι κατάφερε να αλλάξει κάποια πράγματα, αλλά όπως λέει συνεχώς και ο ίδιος, η ομάδα μπορεί και θα είναι στο μέλλον ακόμη καλύτερη. Οι «πράσινοι» είχαν πιάσει πάτο και πλέον αρχίζουν να βγάζουν το κεφάλι στην επιφάνεια, αφού αρχίζουν να θυμίζουν ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Όσο για τον Μπεργκ, η σεζόν που ξεκίνησε μέτρια και συνεχίστηκε έτσι μέχρι τις πρώτες μέρες του 2017, μπορεί να γίνει η πιο παραγωγική της καριέρας του στην Ελλάδα.

Και επειδή σε αυτή την περίπτωση, τα νούμερα λένε αλήθεια, έχουμε και λέμε: Την σεζόν 2013-14, ο Μπεργκ τελείωσε το πρωτάθλημα (συν play-offs) με 16 γκολ και συνολικά 23. Το 2014-15 μέτρησε 16 γκολ στη Super League και 22 στο σύνολο, ενώ πέρυσι (2015-16) το κοντέρ στο πρωτάθλημα σταμάτησε στα 17 γκολ και συνολικά στα 19. Φέτος, ο Σουηδός επιθετικός έφτασε πλέον τα 12 στη Super League και τα 19 στο σύνολο. Αν συνεχίσει στους ρυθμούς του τελευταίου μήνα, που θυμίζουν τον «killer» των προηγούμενων ετών, το ρεκόρ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x