Τάσος Νικολόπουλος

Ο Παναθηναϊκός, το «σεντόνι» και ένα… κουτάκι μπύρας!

Ο Παναθηναϊκός θα ήταν φαβορί για το Champions League, αν δεν υπήρχε o «έξυπνος» που πέταξε το κουτάκι μπύρας, αφού ο ΠΑΟΚ έμεινε στο Κύπελλο και η ΑΕΚ έδειξε ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο.

Η φετινή διαδικασία των play-offs της Super League είναι από τις χειρότερες όλων. Αυτό είναι ξεκάθαρο δια γυμνού οφθαλμού, παρότι μια αγωνιστική πριν την αυλαία, δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτε σε ό,τι αφορά την τελική κατάταξη. Βλέπετε, εκτός από το οικτρό θέαμα και την κούραση, φέτος υπήρχε και μια δικαστική εκκρεμότητα, που αφορά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, που δεν τελείωσε ποτέ. Ο «πέλεκυς» έπεσε βαρύς για τους «πράσινους», που τιμωρήθηκαν με αφαίρεση τριών βαθμών από την εν εξελίξει διαδικασία, δύο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων και χρηματικό πρόστιμο 41.500 ευρώ.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Δεν ξέρω πόσο περήφανος μπορεί να αισθάνεται αυτός που έκανε την «εξυπνάδα» και πέταξε το κουτάκι μπύρας, αφού εκτός από το φετινό κακό που προκάλεσε, υπονόμευσε και την προσπάθεια της ομάδας τη νέα σεζόν. Καθαρά αγωνιστικά, αυτό που βλέπω με τα μάτια μου είναι ότι ο Παναθηναϊκός, παρά το μικρό ρόστερ και τα μαζεμένα αγωνιστικά προβλήματα που προέκυψαν, έχει την μεγαλύτερη σταθερότητα από όλες τις ομάδες. Και αν δεν υπήρχε αυτό το συμβάν, θα είχε τον πρώτο λόγο για την κατάληψη της πρώτης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Αντ’ αυτού, δίνει μάχη για να αποφύγει την τελευταία θέση.

Βγάζοντας από την εξίσωση τον Πανιώνιο, χωρίς να σημαίνει ότι τον υποτιμώ, ο ΠΑΟΚ, παρότι έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά και το πληρέστερο ρόστερ, εντούτοις, φάνηκε να έχει μείνει στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Στα δύο παιχνίδια με τον Πανιώνιο, αν και πήρε έξι βαθμούς, δεν «έπεισε» με τις εμφανίσεις του, ενώ ήταν κάκιστος σε αυτά με την ΑΕΚ, η οποία τον κέρδισε εις διπλούν. Όσο για το ματς με τον Παναθηναϊκό, επίσης είχε κακή εικόνα κι αν δεν υπήρχε η διακοπή, δεν φαινόταν ικανός να φτάσει στην ισοφάριση. Οι ευθύνες βαραίνουν και τους παίκτες, αλλά και τον Βλάνταν Ίβιτς, που δεν μπόρεσε να τους πείσει για την αναγκαιότητα κατάκτησης της πρώτης θέσης.

Η ΑΕΚ ήταν με τα… φεγγάρια της και έδειξε ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Το καλύτερο ήρθε στα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ και το χειρότερο σε αυτό με τον Πανιώνιο. Στην εντός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού δεν «έπεισε», αλλά τουλάχιστον πήρε τους τρεις βαθμούς, ενώ στην ήττα από τους «πράσινους» ήταν πολύ κατώτερη των περιστάσεων, δυσκολεύοντας την προσπάθειά της για την επίτευξη του στόχου της πρώτης θέσης. Αρκετοί παίκτες εμφάνισαν σημάδια κούρασης, ενώ και ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε μερικές ακατανόητες επιλογές, οι οποίες στοίχισαν, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος.

Επιστρέφοντας στον Παναθηναϊκό, αυτό που έχει πετύχει ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι έξω από κάθε λογική. Κατ’ αρχήν, έχει καταφέρει να κάνει ομάδα τους «πράσινους». Επίσης, παρά τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, έχει πάρει το 100% από όλους τους παίκτες, στους οποίους στηρίζεται. Έχοντας γνώση για το που βρίσκεται, έχει πείσει τους ποδοσφαιριστές ότι για τον Παναθηναϊκό το μόνο αποδεκτό αποτέλεσμα είναι η νίκη και ότι απαγορεύονται οι δικαιολογίες στις ήττες. Και τέλος, «πονάει» τον σύλλογο, κάτι που φάνηκε και τις τελευταίες μέρες, αφού δύο φορές εξέφρασε τον προβληματισμό του για το «αύριο». Ο Εβρίτης προπονητής έχει κάνει πάρα πολλά με τα υλικά που διαθέτει και ο σύλλογος οφείλει να επενδύσει πάνω σε αυτόν και στον Νίκο Λυμπερόπουλο. Όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x