Τάσος Νικολόπουλος

Ο Παναθηναϊκός το χρωστάει στον εαυτό του, όχι στην Γκαμπάλα

Η Γκαμπάλα βρίσκεται ξανά στον ευρωπαϊκό δρόμο του Παναθηναϊκού, που οφείλει να παρουσιαστεί αντάξιος του ονόματός του και να πράξει τα δέοντα γιατί το οφείλει μόνο στον εαυτό του και στον κόσμο του.

Δύο χρόνια μετά το ιστορικό κάζο και τον αποκλεισμό από την Γκαμπάλα, η μοίρα τα έφερε και ο Παναθηναϊκός θα ξαναβρεί στον ευρωπαϊκό δρόμο του την ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν. Τότε, οι δύο ομάδες έπαιξαν στα play-offs του Europa League, με τους «πράσινους» να μένουν εκτός συνέχειας με δύο ισοπαλίες. Σήμερα, θα συναντηθούν στον γ’ προκριματικό γύρο, αλλά και πάλι δεν υπάρχει περιθώριο για λάθος, αφού δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία, όπως ισχύει για τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, που αγωνίζονται στο Champions League.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Παρά το γεγονός ότι δεν θυμίζει σε τίποτε την ομάδα του παρελθόντος, που γέμισε με περηφάνια τους φιλάθλους του για τις πορείες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Παναθηναϊκός οφείλει να παρουσιαστεί αντάξιος του ονόματός του και να πράξει τα δέοντα, σε αντίθεση με ό,τι έγινε τον Αύγουστο του 2015. Και αυτό το οφείλει στην ιστορία και στον κόσμο του. Σε κανέναν άλλον. Ουδείς θα πρέπει να δει τα παιχνίδια με την Γκαμπάλα ως ευκαιρία για ρεβάνς. Θα είναι τεράστιο λάθος, γιατί, άλλωστε, μιλάμε για μη συγκρίσιμα μεγέθη, ανεξάρτητα με το τι συνέβη πρόπερσι.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το φιλικό απέναντι στην ΑΖ, το τελευταίο πριν τα επίσημα, τηρουμένων των αναλογιών ο Παναθηναϊκός χωρίς να «βγάλει μάτια», έδειξε βελτιωμένος. Κι αυτό αφορά στη δημιουργία, αφού βγήκαν κάποιες συνεργασίες, οι οποίες αποτελούν αποτέλεσμα δουλειάς στην προπόνηση. Ασφαλώς και υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, όπως και προσθήκες, αφού το έλλειμμα είναι μεγάλο. Και με δεδομένο ότι οι «πράσινοι» ψάχνουν για βασικό επιθετικό και βασικό ακραίο, συν τους Λουτσιάνο και Καμπέσας, που απλώς πήραν χθες κάποια λεπτά συμμετοχής, ασφαλώς και αναμένονται στη συνέχεια διαφορετικά και πιθανότατα πιο ωραία πράγματα.

Για την ώρα, ευχάριστη έκπληξη αποτελεί ο Άλτμαν, ο οποίος φαίνεται να έχει προσαρμοστεί πολύ γρήγορα στα «θέλω» του προπονητή του. Είναι γρήγορος με τη μπάλα, έχει σωστές μεταβιβάσεις, μπασίματα στην περιοχή και συχνή επαφή με τα δίχτυα. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι ελλείψει άλλου σέντερ φορ, ο Μολίνς σκόραρε και στο τρίτο φιλικό, που χρησιμοποιήθηκε. Επίσης, οι «πράσινοι» φαίνεται ότι φέτος θα επιτίθενται και από τα άκρα, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και στο χθεσινό παιχνίδι.

Στην άμυνα τα πράγματα είναι ασφαλώς καλύτερα και πιο ξεκάθαρα, αφού ο βασικός κορμός παικτών παρέμεινε ίδιος, συνεπώς υπάρχει χημεία και συνοχή μεταξύ των παικτών. Στο μεγαλύτερο διάστημα του χθεσινού αγώνα, πλην κάποιων εξαιρέσεων, η άμυνα ήταν συμπαγής και αποτελεσματική και θύμισε το περυσινό καλό επίπεδο από τη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Εβρίτης τεχνικός φτιάχνει και πάλι μια ομάδα που θα αμύνεται και θα επιτίθεται με σχέδιο και δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι αποτελεί την μεγαλύτερη ελπίδα του φετινού ερωτηματικού, που λέγεται Παναθηναϊκός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x