Τάσος Νικολόπουλος

Όταν δεν ξέρεις από πρωταθλητισμό, η αλαζονεία απαγορεύεται…

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να αισιοδοξεί για τον τίτλο, παρά την αποτυχία στο Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά επειδή δεν ξέρει από πρωταθλητισμό, απαγορεύεται να βλέπει με αλαζονεία τους άλλους διεκδικητές.

Το ντέρμπι στο Φάληρο πέρασε στην ιστορία, που έγραψε ότι ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ από… γονατιά του Ένχελς και «έβαλε φωτιά» στην κορυφή. Ο «δικέφαλος του Βορρά» κινδυνεύει να χάσει την πρωτοπορία, αν υπάρξει νικητής στο αποψινό (23/10) παιχνίδι ΑΕΚ-Ατρόμητος, που κλείνει την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος και οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι κινδύνευσαν να βρεθούν ακόμη και στο -8, πριν από τρεις εβδομάδες, μπήκαν ξανά στο κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου. Πλέον, η διαφορά από την κορυφή είναι μόλις ένας βαθμός και μπορεί να γίνουν μάξιμουμ τρεις, αν κερδίσει η «Ένωση» στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Μπορεί το γκολ, το οποίο έκρινε την αναμέτρηση, να ήταν τυχερό, αλλά η νίκη του Ολυμπιακού ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Ο Τάκης Λεμονής κυριάρχησε στη σκακιέρα των προπονητών, παίζοντας έξυπνα προκειμένου να πετύχει τον στόχο, ο οποίος ήταν νίκη, έστω και με μισό μηδέν. Τα κατάφερε περίφημα, παρότι μπλοκαρίστηκε και δεν απείλησε ιδιαίτερα. Ο Ρασβάν Λουτσέσκου είχε σε ένα ακόμη (ειδικά εκτός έδρας) παιχνίδι μια αναιμική επιθετική γραμμή και είδε πολλά από τα «βαριά χαρτιά» του να μένουν στα… ρηχά. Ο ίδιος θεώρησε ότι η ομάδα του ήταν πολύ καλύτερη και το αποτέλεσμα ήταν αποκλειστικά θέμα τύχης, αλλά ο Γιώργος Σαββίδης είχε άλλη άποψη. «Χάσαμε από μια κόντρα, αλλά δίκαια» έγραψε στο instagram και μάλλον ήταν πιο σωστός ο τρόπος προσέγγισης.

Ένας από τους λόγους που ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πιο έτοιμος στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν η ανοιχτή προπόνηση που διοργάνωσε ο αντίπαλός του την περασμένη Πέμπτη και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα από Θεσσαλονίκη μεριά ότι ο ΠΑΟΚ, όντας πρωτοπόρος, κατεβαίνει στο Φάληρο με τον «αέρα» του φαβορί. Το παραδέχθηκε, άλλωστε, ο Τάκης Λεμονής, λέγοντας με περισσή ειλικρίνεια ότι όλα αυτά βοήθησαν την ομάδα του. Και είναι λογικό, αφού ο Ολυμπιακός, σε όποια κατάσταση κι αν είναι, ξέρει να διαχειρίζεται καλύτερα την πίεση, από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Είναι μόνιμος πρωταθλητής και ξέρει επί… χόρτου και όχι στα λόγια να κάνει πρωταθλητισμό. Με τούτα και μ’ εκείνα, έχοντας τόσα προβλήματα, βρίσκεται σε κανονική τροχιά τίτλου. Για να βγει από αυτή την τροχιά, θα πρέπει οι διεκδικητές του να είναι πολύ καλύτεροι από αυτόν…

Σαν διεκδικητής, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσεγγίσει διαφορετικά την ιστορία που λέγεται πρωτάθλημα. Προφανώς και οι Θεσσαλονικείς έχουν ποιοτικούς παίκτες, καλύτερους από αυτούς που έχει ο χθεσινός αντίπαλός τους, αλλά ακόμη δεν έχουν γίνει ομάδα. Καλό είναι να υπάρχει πίστη στις δυνατότητες του ρόστερ και αισιοδοξία για τη συνέχεια, αφού απομένουν ακόμη 22 στροφές, αλλά όταν δεν ξέρεις από πρωταθλητισμό, απαγορεύεται να… φωνάζεις. Κι αυτό ενδεχομένως δεν έχει να κάνει τόσο με την ομάδα, όσο με όσους την περιβάλλουν.

Πολύ περισσότερο, απαγορεύεται να δείχνεις αλαζονεία απέναντι στους άλλους διεκδικητές. Ας εστιάσει ο ΠΑΟΚ στην δική του ομάδα και στο πως θα λύσει τα δικά του προβλήματα, ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια, κι ας μην ασχολείται με τι κάνουν οι άλλοι και πόσο χειρότεροι είναι από αυτόν. Με αυτή την νοοτροπία δεν θα πάει πουθενά και θα δικαιώσει για άλλη μια φορά τον Άγγελο Αναστασιάδη, που έχει πει εδώ και χρόνια ότι: «το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x