Τάσος Νικολόπουλος

Παναθηναϊκή δήλωση, καλύτερη και από εμφάνιση…

Ο Νίκος Παππάς δεν «μπήκε στην εξίσωση» του αγώνα με τη Μπάμπεργκ, αλλά η δήλωση περί «καθήκοντος» της ομάδας να δώσει χαρά στον κόσμο του Παναθηναϊκού είναι ίσως καλύτερη και από μια μεγάλη εμφάνιση.

Παιχνίδια σαν αυτά με τη Μπάμπεργκ τα κερδίζεις από τα… αποδυτήρια. Με δόση υπερβολής, αφού προφανώς πρέπει να παίξεις μπάσκετ, δείχνοντας την απαιτούμενη σοβαρότητα και συγκέντρωση, προκειμένου να μην πέσεις θύμα έκπληξης. Ειδικά όταν μιλάμε για ματς εντός έδρας, όπου δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για γκέλες εκτός προγράμματος, πόσω μάλλον όταν το ξεκίνημα του μαραθωνίου της Euroleague, είναι πραγματικός γολγοθάς. Ο Παναθηναϊκός Superfoods έφτασε σχετικά εύκολα στο ζητούμενο, που ήταν η πρώτη νίκη, έχοντας βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας στη Βαρκελώνη, όπου έζησε έναν εφιάλτη.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Από το χθεσινό παιχνίδι υπήρχαν κέρδη, με μεγαλύτερο την εμφάνιση του Λούκας Λεκαβίτσιους. Ο Λιθουανός γκαρντ δεν ξεκούρασε μόνο τυπικά τον Καλάθη, αλλά ήταν ουσιαστικός τόσο στην οργάνωση και στην άμυνα, όσο και στο σκοράρισμα, χωρίς να πάρει τραβηγμένες προσπάθειες. Ο ορισμός του οικονομικού παίκτη. Στα θετικά και η… επιστροφή του Σίνγκλετον, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο θυμήθηκε τις περυσινές εμφανίσεις του, που τον ανέδειξαν σε έναν από τους πολυτιμότερους παίκτες. Στα αρνητικά της βραδιάς οι πολλές χαμένες βολές, οι οποίες μπορεί να κοστίσουν σε κάποιο άλλο παιχνίδι, αλλά και το ανεξήγητο χαλάρωμα στο τελευταίο τρίλεπτο, που έδωσε τη δυνατότητα στη γερμανική ομάδα να μειώσει τη διαφορά.

Βέβαια, υπήρξαν ενδιαφέροντα πράγματα και στο τρίτο… ημίχρονο του αγώνα στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Και προέκυψαν δια στόματος Νίκου Παππά. Μπορεί στο χθεσινό παιχνίδι να μην κατάφερε να «μπει στην εξίσωση» και να μην έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στη νίκη των «πράσινων», αλλά οι κουβέντες που είπε στην κάμερα των καναλιών Novasports ήταν ίσως καλύτερες από το να έκανε μια σούπερ εμφάνιση και να ήταν ο MVP του συγκεκριμένου αγώνα. Στα δικά μου μάτια, οι δηλώσεις τον βάζουν στο κάδρο με τα κεντρικά πρόσωπα της βραδιάς.

Τα όσα είπε περί ιδιαίτερης χρονιάς και καθήκοντος του τμήματος μπάσκετ να δώσει χαρά σε έναν κόσμο που έχει περηφάνια και εγωισμό, λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο και τον Ερασιτέχνη, δείχνουν έναν άνθρωπο με γνώση για το που βρίσκεται και ποιας ομάδας τη φανέλα φοράει. «Για εμάς είναι ένα ακόμα κίνητρο, γιατί παλεύουμε και για την ιστορία του συλλόγου» τόνισε ο διεθνής γκαρντ, αναγνωρίζοντας φυσικά και το γεγονός ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνεχίζει το έργο του Παύλου και του Θανάση.

Και σίγουρα δεν τα είπε για να πουλήσει… παναθηναϊκοφροσύνη. Άλλωστε, ο συγκεκριμένος αθλητής λέει πάντα αυτό που πιστεύει και αυτή την ειλικρίνεια την έχει πληρώσει στο παρελθόν πολλάκις. Πέρα από την αυτογνωσία, είναι, ίσως, και ένα μήνυμα κυρίως προς τους υπόλοιπους Έλληνες, αλλά και προς τους ξένους σε ό,τι έχει να κάνει με το βεληνεκές του συλλόγου. Ασφαλώς και δεν περιμένει κανείς από τον Γκιστ, τον Σίνγκλετον, τον Ρίβερς και τους άλλους να τα «βάψουν μαύρα» για τα προβλήματα των άλλων τμημάτων, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να ξεχνούν ΠΟΤΕ ότι η φανέλα του τμήματος που φορούν ζυγίζει πολλά… κιλά και έχει έξι αστέρια!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x