Τάσος Νικολόπουλος

Παναθηναϊκός είσαι, κάντο μόνος σου…

Ο Παναθηναϊκός κρατάει στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας και αφού έχει την ευκαιρία να «καθαρίσει τη μπουγάδα» μόνος του, αυτό οφείλει να κάνει. Σαν να μην υπάρχει αύριο! Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος…

Η κανονική περίοδος της Euroleague ολοκληρώνεται και ο Παναθηναϊκός Superfoods βρίσκεται μια ανάσα από την κατάληψη της τέταρτης θέσης, που ισοδυναμεί με πλεονέκτημα έδρας στα play-offs στον δρόμο για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Μια ευχάριστη εξέλιξη για τους «πράσινους», που έκαναν απίστευτο ντεμαράζ στο φινάλε, εκμεταλλευόμενοι και την καθίζηση της Φενερμπαχτσέ. Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια, ελάχιστοι περίμεναν αυτή την εξέλιξη, ειδικά μετά την ήττα από τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, πέντε στροφές πριν το τέλος.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ο Παναθηναϊκός Superfoods, λοιπόν, έφτασε στο τέλος του δρόμου και κρατάει την τύχη αποκλειστικά στα δικά του χέρια. Και από την στιγμή που έχει την ευκαιρία να «καθαρίσει τη μπουγάδα» από μόνος του, αυτό οφείλει να κάνει και αυτό θα κάνει στο αυριανό (6/4) παιχνίδι με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Να παλέψει για τη νίκη, ώστε να μην περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα Μπασκόνια-Ζαλγκίρις Κάουνας στη Βιτόρια. Δεν ξέρω αν και πόσο εύκολο είναι να βγει εντελώς από το μυαλό των παικτών το δεδομένο ότι ακόμη και με ήττα, είναι σχεδόν βέβαιη η τέταρτη θέση (με την προϋπόθεση ότι οι Βάσκοι θα κερδίσουν τους Λιθουανούς), ωστόσο, είναι αναγκαίο να συμβεί. Οι παίκτες πρέπει να δουν το παιχνίδι σαν τελικό, σαν να μην υπάρχει αύριο…

Ασφαλώς και η Μακάμπι δεν θα πέσει αμαχητί. Μιλάμε για μια ομάδα με τεράστια ιστορία, που θα ήθελε να κλείσει με νίκη μπροστά στο κοινό της μια απογοητευτική γι’ αυτήν σεζόν. Μια ομάδα που έβαλε πολύ δύσκολα στους «πράσινους» τον περασμένο Νοέμβριο στην Αθήνα, έστω κι αν τα δεδομένα ήταν διαφορετικά, μια ομάδα που έκανε «κηδεία» προ δύο εβδομάδων στη Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, παρότι ήταν ήδη αποκλεισμένη. Επομένως, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί από τον Τσάβι Πασκουάλ και τους παίκτες του.

Οι «πράσινοι», με την επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ, που αποτελεί βασικό γρανάζι της μηχανής, βρίσκονται σε ανοδική πορεία, κάτι που πιστοποίησαν με τις εμφατικές νίκες επί των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αν δείξουν ανάλογο πρόσωπο με αυτό των τελευταίων αγώνων, θα έχουν τον πρώτο λόγο για το ροζ φύλλο αγώνα και το πλεονέκτημα έδρας για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια. Πέρα κι απ’ όλα, όμως, και ανεξάρτητα με την θέση που θα τερματίσει, ο Παναθηναϊκός Superfoods μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ να επιστρέψει στο Final 4.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x